Vücudun ihtiyacı olan su dengesinin sağlanması organların sağlıklı çalışabilmesi ve daha sağlıklı bir cilde sahip olabilmek için gereklidir. Fazla ve vücudun ihtiyacı dışında su tüketmenin ise olumsuz sonuçlar yaratacağı konusunda uzmanlar uyarıyor.

Günlük olarak ihtiyacınız olan su vücut ağırlığınız ve yaşınıza bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu gerekliliğin dışında tüketilen su ise birçok sağlık sorununu beraberinde getirir. Uykusuzluk, vücudun su dengesinde bozulma, beynin kimyasal yapısında bozulmalar oluşması en önemli sonuçları arasında yer alır. Fazla su tüketimi aşırı terlemeye neden olabilir. Bu terleme ile vücutta mineral dengesizliği ortaya çıkabilir.

Vücudunuzun ne kadar suya ihtiyacı olduğunu anlayabilmeniz için derinizdeki kuruluğa ve idrar renginize dikkat etmelisiniz. Yetersiz su tükettiğinizde idrar renginizde koyulaşma olur. Günde ortalama olarak 2 lt su tüketimi sağlıklı sayılır.

Gün içerisinde ağzınızda kuruluk oluşuyor ve sürekli su içme ihtiyacı hissediyorsanız diyabetin habercisi olabilir. En kısa sürede doktorunuza başvurun.