Bebek ve çocukların bağışıklık sistemini güçlendirebilmek ve hastalıklara karşı koruyabilmek için bazı alışkanlıkların kazandırılması gerekiyor.Güçlü bir bağışıklık sistemi hastalıklara karşı kalkan oluşturur. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları da bunlardan biridir. Çocukların sevmediği bazı besinleri yedirmenin yolunu bulmak ise ailelerin görevidir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için çocuğunuza kazandırabileceğiniz alışkanlıkları sıraladık.


Aşı Takvimi
Yenidoğan döneminden itibaren aksatmadan çocuğun tüm aşılarını yaptırmalısınız. Doktorunuzdan mutlaka aşı takvimi almalısınız. Aşılar hastalıklardan korunmanın ilk adımıdır.

Sağlıklı Beslenme
Güçlü bağışıklık sistemi için çocuğun dengeli beslenmesine özen gösterin. Abur cubur yemek yerine meyve ve sebze ile beslenmesi en doğru olandır. Çocuklar nelerin sağlıklı olduğunu bilemeyeceği için hangi besinlerin ne gibi yararı olduğunu tek tek anlatmalısınız.

Uyku
Çocukların uykuya yetişkinlerden daha fazla ihtiyacı olacktır. Büyüme hormonunun önemli bir kısmı uyku sürecinde salgılanır. Çocuğun günlük yeterli uyuması için uygun ortamı sağlayın. Uyumayan çocuk yorgun düşecek ve daha çabuk hastalanacaktır.

Temizlik
Küçük çocuklar kişisel hijyenlerini sağlayamayabilir. Aileler çocuğa kişisel temizlik konusunda bilgi vermelidir. Bu süreçte çocuğa sinirlenmeden sakince doğru davranışların anlatılması gerekir.Kişisel temizliğin ihmal edilmesi enfeksiyonlara neden olabilir. Bu bağışıklık sistemi açısından sorun yaratacaktır.