Çocuklarda lenf bezi büyümesi, 1-2 hafta içerisinde durdurulması gereken bir durumdur. Aksi takdirde herhangi bir uzmana danışılmalı ve bu durumun tedavisi sağlanmalıdır. Lenf bezleri; insan vücudunu dış etkenlerden koruyan, bağışıklık sistemini oluşturan bir parçadır. Boyun, koltuk altı, kasık, diz arkası, göğüs ve karın boşluğunda bulunan bu lenf bezleri kümesi; vücuda giren enfeksiyonlara karşı vücudun en büyük savunucularından biridir. Büyüme durumu, ele gelebildiğini hissetmek ile anlaşılabilir.

cocuklarda_lenf_bezi_buyumesi_tedavisi.jpg


Lenf Bezinin Büyümesinin Nedenleri Nelerdir?
Lenf bezlerinin büyümesi durumunda spesifik bir neden ortaya atılamaz. Öncelikle lenf bezlerinin büyüme nedeni; kişinin yaşı, daha önce başından geçen hastalıklar, var olan lenf bezlerinin sayısı, lenf bezlerinin büyüklüğü, bu lenf bezlerinin çevre doku ile ilişkisi gibi durumlara bakılarak belirlenir.

Lenf Bezi Büyümesinin Tanısı Nasıl Konur?
Lenf bezi büyümesinin olduğundan şüphelenilen kişi fiziki olarak muayene edilir ve bu muayenenin sonucunda kendisine çeşitli testler yapılır. Kan testleri, iki yönlü akciğer grafisi, ultrason, bilgisayarlı tomografi, biyopsi gibi işlemler yapılarak hastanın tanısı konur. Tanıya göre bir tedavi uygulama sürecine geçilir.

Çocuklarda Büyümüş Lenf Bezleri Tıklayın !

Bebeğimin lenf bezlerinde şişme Tıklayın !

Çocuklarda Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Besinler Tıklayın !