Son dönemlerde cildinize aşırı kuruluk ya da yağlanma hissediyorsanız bunun nedeni ciltteki değişiklikler olabilir. Cilt yapısı neden bozulur? Neler kullanılması gerekir?

Cilt Yapısı Neden Bozulur?


Cildinizde son dönemlerde farklılıklar oluşmuş olabilir. Aşırı kuruma ya da yağlanma sorunu oluşması ile birçok cilt sorunu da ortaya çıkacaktır. Peki ciltte bozulma olmasının nedenleri nelerdir? Nelere dikkat edilmesi gerekir?



Stres

Ciltteki yağlanma problemlerinin en sık rastlanan nedeni strestir. Değişen hormonlar cilt ve saçta çabuk yağlanmaya neden olur. Cildin mat görünmesine yol açar. Güzel bir cilde sahip olabilmek için stresle başa çıkmayı öğrenmelisiniz.

Yorgunluk

Son bir hafta içinde çok az uyumaya başladıysanız ya da kendinizi dinlenmiş hissetmiyorsanız ilk belirtileri cildiniz verecektir. Solgun görünüm ve göz altında koyu halkalar belirginleşecektir.

Farklı Ürün Kullanımı

Cildiniz için kullandığınız temizleme ya da bakım ürünlerinde yaptığınız değişiklikler cilt yapısının bozulmasına neden olabilir. Doğal bakım ürünleri kullandığınızda bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Yanlış Beslenme

Kafeinli içeceklerin çok tüketilmesi, şekerli gıdalar cildin yorulmasına neden olur. Bu besinler yerine cilde vitamin desteği sağlayan meyve ve sebzeleri tercih edebilirsiniz.

Az Su İçmek


Su cildi nemlendirmenin en önemli adımıdır. Cansız görünen cildiniz size su içmeniz gerektiğini hatırlatıyor olabilir. Günde en az 2.5 litre su içmeye özen gösterin.