Makyajın kaliteli ve güzel görünmesi için öncelikle tabanın sağlıklı olması gerekir. Eğer cildiniz iyi hazırlanmamışsa o zaman kötü bir makyajın ortaya çıkma ihtimali yüksektir. Bu durumda makyaj öncesi nemlendirici gibi bazı ayrıntılar önem kazanmaktadır.

Makyaja Hazırlık Yapılmalıdır
Cildinize makyaj yapmadan önce bazı hazırlıklar yapmalısınız. Bunun için iyi bir cilt bakımı önerilir. Yüzünüzün temiz olması çok önemlidir. Temizleyiciler ile cildinizi arındırmalısınız. Tonik kullanılmalıdır. Sonrasında ise mutlaka makyaj öncesi nemlendirici krem sürülmelidir. Bu krem göz çevresine uygulanmamalıdır. Aşağıdan yukarıya doğru uygulanır. Cilt tipinize uygun olanı seçmelisiniz.

makyaj_yapmadan_once_cilt_bakimi-600x400.jpg


Makyajınız Neden Çabuk Bozuluyor?
Makyaj çabuk bozuluyor diye şikayet ediyorsanız öncelikle makyaj öncesi hazırlıklarınızı kontrol etmelisiniz. Bu aşamada atladığınız ya da yanlış yaptığınız bir şey makyajınızın kalıcılığını etkileyebilir. Baz ve pudra uygulamaları makyajın dayanıklılığını arttırır. Dudaklar içinse rujunuzun renginde bir kalem kullanın ve dudaklarını bununla boyayın. Sonra ruju sürün ve transparan pudrayı üstüne uygulayın. Tekrar ruju sürün.

Makyaj hemen uçuyor diye üzülenlerdenseniz aynı zamanda ürünlerinizi de daha kaliteli ve suya dayanıklı seçebilirsiniz. Kalitesiz ürünler ve özellikle sıcak havalarda fazla terleme de makyajınızı çabuk bozabilir.

Cildiniz Makyajı Kusuyorsa Ne Yapmalısınız?
Makyajı yaptınız ama kısa sürede yok denecek seviyeye geldi. Genellikle bu durumla çok sıcak havalarda karşılaşılsa da bazı insanların terleme oranı çok yüksek olduğundan genelde de yüzlerinde kolay kolay makyaj durmamaktadır. Makyajı kusan cilt sorunu ile yanlış ürün kullanımı nedeniyle de karşılaşılabilmektedir. Yağlı ciltlerde makyajın akması daha yüksek ihtimalken bir de kişi kuru ciltlere uygun bir ürün alır cildini daha da yağlandırırsa sorun büyüyecektir. Mat ürünler sorunu biraz azaltacaktır.

Genç bir görünüm için makyaj tüyoları Tıklayın !

Sağlıksız bir cilde bakım önerileri Tıklayın !

Makyajsız Güzel Görünme Sırları Tıklayın !

10 Dakikada Doğal Makyaj Nasıl Yapılır? Tıklayın !
  • Beğen
Reactions: dilarabalci