Güzellik maskeleri cilt bakımınızda olması gereken önemli bir ayrıntıdır. Cildin ihtiyacına göre değişkenlik gösteren bu maskelerden daha fazla fayda görebilmek için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Cildinizi Temizleyin

Uygulayacağınız tüm maskelerden önce cildinizi derinlemesine temizleyin. Banyo sonrası yumuşayan ciltte gözenekler açılır ve maske için en uygun zaman dilimidir.

Akşamları Yapın

Maskeleri akşam saatlerinde uygulamak hassaslaşan cildin güneş ve rüzgardan korunmasını sağlar. Özellikle peeling içerikli maskeleri gece yapmalısınız.

Cilde Masaj Yapın

Maskedeki içeriklerin deri altına kolay işleyebilmesi için kan akışını hızlandırmanız gerekir. Uygulamadan önce cildinize parmak uçlarınız ile masaj yapabilirsiniz.

Test Edin

Maskeyi ilk defa uygulayacaksanız el bileğinizin iç kısmında deneme yapabilirsiniz. 10 dakikanın sonunda cildinizde kızarma ve kaşınma gibi alerjik reaksiyonlar olmazsa tamamen uygulayabilirsiniz.

Gözenekleri Açın

Ciltte maskenin tutunabilmesi için gözenekleri açmalı ve dokuyu uyandırmalısınız. Bunun için ince uçlu fırçalar ile cildinizi fırçalayabilirsiniz.