Doğal içerikler sahip olan yoğurt cilt bakımında binlerce yıldır kullanılan önemli bir besindir. Cildi canlandıran ve bakım yapan yoğurt maskesi tarifleri ile cildinize tam bakım yapabilirsiniz. Ekonomik ve pratik yüz maskesi arayanlar için yoğurt maskelerini hazırladık.

Yoğurt yüksek miktarda doğal yağ, protein ve kalsiyum içerir. Cilde maske olarak uygulandığında nemlendirme ve parlatma özelliği vardır. Cildinizin ihtiyacı olan doğal nem dengesini sağlamak için bu maskeleri uygulayabilirsiniz.

Yoğurt Maskesi Tarifleri


Sarkmayı Engelleyen Yoğurt Maskesi

Yarım salatalık

2 çorba kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı bal

Salatalığı püre haline getirin. Yoğurt ve balı ekledikten sonra temiz cildinize uygulayın 15-20 dakika bekletin. Ilık su ile temizleyin. Haftada 1 defa bu maskeyi tekrarlayabilirsiniz.

cilt_canlandiran_maske.jpg


Lekeleri Yok Eden Yoğurt Maskesi

Yarım limon suyu

2 kaşık yoğurt

Limon ve yoğurdu karıştırın. Cildinize uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra yıkayın. Hassas cilde sahip olan kişiler için 10 dakika yeterli olur. Limonlu yoğurt maskesi ciltteki fazla yağın azaltılmasına yardımcı olur.

Cildi Yumuşatan Yoğurt Maskesi


1 tatlı kaşığı papatya yağı

2 çorba kaşığı yoğurt

Papatya yağını karıştırın. Yüzünüze hafif bir masaj ile uygulayabilirsiniz. 15 dakika sonra yıkayabilirsiniz. Haftada 2 defa uygulayabileceğiniz bu maskeyi kullandıktan sonra nemlendirici kullanmayı unutmayın.