Yeni doğan bebekler için en değerli besinin anne sütü olduğu yapılan araştırmalar sonucunda ispatlanmıştır. Bu faydaları bilen anneler ise bebeklerinin yanında olmadığı ya da çalıştığı zaman diliminde kullanılması için süt sağabilirler. Süt sağma makinaları ile kolay olan ve uzun uğraşlar gerektirmeyen bu işlem sırasında süte bir zarar gelmez ancak anne için sorun oluşturur mu sorusu akılları meşgul ediyor.

Piyasada farklı markalara ait birçok süt sağma makinalarından almadan önce dikkat etmeniz gereken önemli noktalar var. Bu konuda iki alternatifiniz olabilir. El ile kullanılan süt pompaları sizin için kullanışlı olur ancak bu işlem sırasında çabuk yorulabilirsiniz. Uzun zamanınızı alabilir. Şiddetli basınç uygulamadığı için annenin memesine zarar vermez.

Elektrikli ya da pilli süt sağma makinaları ise kullanım açısından büyük kolaylık sağlar. Bebeğinizin emme refleksine benzer çalışma prensibine sahiptir. Yoğun basınç ile çalışmamasına özen gösterin. Meme uçlarınıza ve süt kanallarınıza zarar verebilir. Göğüs çevresinde morarma gibi sorunlara yol açabilir. Bunun yanı sıra süt pompasından daha pratik bir kullanımı vardır.

Süt pompası ve süt sağma makinasını kullandığınız sırada sakin olmaya çalışın. Günde 8 defaya kadar kullanabilirsiniz. Ürünü her kullanımdan sonra temizlemeyi unutmayın. Sık sık sıcak suyun içerisinde kaynatabilirsiniz.
  • Beğen
Reactions: burkisev