Haftaya göre bebeğinizin boyu

İşte hamilelik sırasında bebeğinizin büyümesinin bazı önemli noktaları:

20. haftada, hamileliğinizin orta noktasında, bebeğiniz beynine tat alma sinyalleri iletir. Ve hıçkırıklarını hissedebilirsiniz. Bebeğinizin 20 haftalık ağırlığı yaklaşık 300 gram bir muz uzunluğundadır.

32. haftada bebeğinizin ciğerleri hızla gelişiyor ve bebeğiniz demir gibi mineralleri yaşamının ilk 6 ayı boyunca depoluyor. Bebeğinizin 32 haftalık ağırlığı 1800 gram ve uzunluğu 43 cm büyüklüğünde.

33. Haftada, orada işler rahatlıyor ! Bebeğinizin cildi doldukça daha az kırışıyor – bebeğinizin 33. haftadaki ağırlığı yaklaşık 2100 gram'dır. 44 cm olan bebeğiniz artık yaklaşık bir ananas büyüklüğündedir.

37. haftada , bebeğinizin beyni ve ciğerleri hala olgunlaşmakta ve yakın mesafelere rağmen hala çok hareket etmektedir. Bebeğinizin 37 haftalık ağırlığı yaklaşık 3 kilo ve yaklaşık 48 cm.

Bebeğiniz doğduktan sonra tartılacak ve ölçülecek ve doktorunuz büyümelerini izlemeye devam edecek. Ortalama yenidoğan ağırlığı 3 kilo olur, çoğu yenidoğan ilk günlerde ağırlıklarının yaklaşık yüzde 5 ila 10'unu kaybeder. Endişelenmeyin - yaklaşık 2 haftalık olduklarında geri alırlar ve 4 aylık olduklarında genellikle doğum ağırlıklarını ikiye katlarlar.