Ödem vücutta fazla sıvı birikmesi sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Halk arasında şiddetli olmadığı durumlarda önemsenmez. Ödem birçok ciddi hastalığın ilk belirtileri arasında yer alabilir. Sizin için o hastalıkları sıraladık.

alerji.jpg


Alerji

Ödeme şişlik ve kaşıntı eşlik ediyorsa bu önemli bir alerji belirtisidir. Bazı alerjilere kısa süre içerisinde müdahale gerektiğini unutmayın.

hormon.jpg


Hormonel Sorunlar

Hormonel dengesizlikler vücutta ödem oluşmasına neden olabilir. Kilo almışsınız gibi hissetme, karın ve bacaklarda şişlik hormonel ödemin en önemli belirtisidir.

bobrek_hastaligi.jpg


Böbrek Hastalıkları

Sabah uyandığınızda yüz bölgesinde oluşan ödem böbrek hastalıklarının habercisi olabilir. Buna ek olarak idrar renginde değişiklik ve bel bölgesinde ağrılarınız varsa doktora başvurmalısınız.

kalp_hastaliklari.jpg


Kalp Hastalıkları

Bacaklar ve karın şişmesi göğüste ağrı, yorgunluk, nefes darlığı ve ödem kalp rahatsızlıklarının en önemli belirtileri arasında yer alır.

Dehidrasyon

Dehidrasyonun ilk aşamasında, vücudunuz daha sonra sıvı biriktirmeye başlar. Ayak bilekleriniz, bilekleriniz ve göbeğinizin alt kısmı şişebilir. Günlük olarak 2.5 litre su içebilirsiniz. Kahve ve gazlı içecek tüketimini azaltmanızda fayda olacaktır.