Bebeğin balgamlı öksürüğüne çare aramak, birçok anne babanın başına gelmiş bir durumdur. Bebekler, üst solunum yollarında enfeksiyon meydana geldiğinde, bronşlardan çıkan mukusu atmaya çalışır. Bronşlardan çıkan mukus ise balgam olarak adlandırılır. Aslında bu, bebek de olsa vücudun geliştirdiği bir savunma mekanizmasıdır. Bu tip durumlarda doktorunuza başvurarak gerekli tedaviyi uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, eğer ki emziren bir anneyseniz, bebeğinizi daha çok emzirmeniz önerilmektedir.

bebeklerde_balgamli_oksuruk_nasil_gecer_bitkisel_tedavisi-600x476.jpeg


Balgamlı Öksürüğü Önlemede Emzirmenin Önemi:
Bebeklerde balgamlı öksürük burun akıntısı gibi şikayetler, üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişir. Eğer ki emziren bir anneyseniz, yapmanız gereken en önemli şey bebeğinizi daha çok emzirmek olacaktır. Anne sütübebeğinizin bağışıklığını güçlendirecek en önemli besindir. Üstelik sıvı yapısıyla, bebeğinizin boğazını nemli tutar. Bebeklerde balgamlı öksürük bitkisel çözümlerle de tedavi edilmektedir. Ancak elbette akla ilk gelen çözüm anne sütü olmalıdır.

Bebeklerde Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Şeyler:
Bebekler yetişkinlere göre çok daha hassastır ve tedavileri özenle gerçekleştirilmelidir. Kimyasallardan uzak durmak adına bebeğinize bitkisel ve doğal tedavi yöntemleri uygulamanız tavsiye edilmektedir. Balgamlı öksürük için bebeğinize uygulayabileceğiniz tedaviler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Bebeğin odasında buhar makinesi kullanarak, balgamın daha kolay atılmasını sağlamak
  2. Organik okaliptüs yağını, bebeğin göbeğine ve sırtına birkaç damla sürmek
  3. Serum fizyolojik adı verilen tuzlarla 3-5 kez burnunu nemlendirmek
  4. Zeytinyağı, biberiye yağı, adaçayı yağını karıştırıp bir cezvede kaynatmanız ve ardından ılıttıktan sonra bebeğinizin karnına ve sırtına masaj yapmanız.
  5. Ilıtılmış keki yağını sırta ve karna masaj yoluyla sürmek
bebeklerde_oksuruk_nasil_gecer_bitkisel_tedavisi-600x400.jpg


Bebeklerde balgamlı öksürük nasıl geçer sorusuna verilebilecek birçok cevap vardır ancak bu yöntemleri doktorunuza danışmadan uygulamanız önerilmez. Üstelik bebeğiniz kaç aylık olduğu da uygulanacak tedavide önem taşıyacaktır. Her yöntemi uygulamak bebeğinize zarar verebilir. Özellikle çok baharatlı ve katı şeyleri yedirmekten kaçınınız, öncelikle doktorunuza danışınız. Bebeklerde balgam masajı gibi yöntemler daha risksiz ve etkilidir. Bu sayede, bebeğinizin sırtına yağlarla masaj yapıp onu rahatlatabileceğiniz gibi, bir şeyler yedirme riskinden de uzak kalabilirsiniz.

Bebeklerde Balgamlı Öksürük Ve Hırıltı Nasıl Geçer Tıklayın !

Bebeklerde Boğaz Ağrısı ve Balgamlı Öksürük Tıklayın !

Doğal Öksürük Geçiren Karışım Tıklayın !

Bebeklerde Bronşit ve Soğuk Algınlığı Tıklayın !

Bebeklerde Aşı Sonrası Yükselen Ateş Ne Kadar Sürer? Tıklayın !