Bebek odası dekorasyonu yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli faktör, uyku kalitesidir. Uykuya rahat dalmasını ve kesintisiz uyumasını sağlamak, oyun saatlerinde pozitif olacağı ve enerjisinin dengeleneceği bir ortam hazırlamak, sağlıklı gelişimi açısından oldukça önemlidir.

Aydınlatma, mobilya seçimleri, duvar renk ve dokusu, zemin özellikleri ve kullanılan desenler, renkler her biri özenle seçilmelidir.

bebek_odasi_dekorasyonu_zemin-600x344.jpg


Bebek Odasında Zemin Dekorasyonu
Genellikle halı kaplama yapılan bebek odalarında, evin yapı özelliklerine ve zemin kaplamalarına göre tek parça halılarda kullanılabilir. Ahşap parke, bambu parke gibi daha yumuşak zeminler tercih edilmelidir.

Halı kaplama yapılacak ise anti bakteriyel özellikteki dokumalar tercih edilmelidir. Emeklemesinde, adımlamasında ve yürümesinde konforlu şekilde rahatlık sağlayacak yumuşak ve sağlıklı kaplamalar kullanılmalı, tüy dökmeyen dokumalar tercih edilmelidir.

bebek_odasi_dekoru-600x366.jpg


Bebek Odasında Duvar Dekorasyonu
Bebek odası takımı ve mobilyalarından ziyade, duvar kaplaması önemlidir. Onu çevreleyen korunaklı alanın neler yansıttığı önemli detaylar arasındadır. Özellikle duvar kağıdı seçilmiş ise çok karmaşık desenlerden uzak durulmalıdır. Naif temalar ve soft renkler tercih edilmelidir.

Duvarlar boyanacak ise düze beyaz renk kullanılmamalı çok açık tonlarda yumuşak renkler tercih edilmelidir. Turkuaz, gökyüzü mavisi, mercan rengi, pembe, su yeşili, krem ve ekru tonlarının en natürel ve açık renkleri tercih edilmelidir.

bebek_odasi_mobilya_tasarimlari-600x389.jpg


Bebek Odasında Mobilya Tasarımı
Çatılı bebek mobilyaları, ev konseptinde mobilyalar, ranza sistemi gibi birbirinden eğlenceli bebek odası takımları seçilebilir. Modüler mobilya sistemleri, dönüştürülebilir yatak modelleri, dolaplar ve oyun alanları içeren bebek mobilyası takımları, uzun ömürlü kullanım detayları ile tercih edilmelidir.

Son yıllarda tercih edilen organik bebek mobilyaları ve metal birleştirici kullanılmadan, geçmeli dizayn edilen mobilya takımları konforlu ve oldukça sempatiktir. Evinizin dekoruna ve tarzınıza göre seçim yapabilirsiniz.

Çocuk Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Tıklayın !
Bebek & Çocuk Odası Dekorasyonu Tıklayın !
Küçük Çocuk Odaları İçin Dekorasyon Önerileri Tıklayın !
Bebek Odası İçin Dekorasyon Fikirleri Tıklayın !