Bağışıklık sistemi hastalıklardan korunmanıza ve hastalıkları en hafif şekilde geçirmenize yardımcı olur. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın en kolay yolu ise sağlıklı ve doğru gıdalar ile beslenmektir. İçerisinde vitaminlerin ve antioksidanların yüksek olduğu gıdaları her öğünde tüketmeniz gerekiyor. İşte sizi hastalıklardan koruyacak o gıdalar.

Kefir

Geleneksel bir tat olan kefir yüksek oranda probiyotik içerir. İçerisindeki bu faydalı bakteriler bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlar. Kefir sevmeyenler aynı etkiyi alabilmek için yoğurt tüketebilir.

Deniz Ürünleri

Protein, mineral ve vitaminlerin bir arada olduğu deniz ürünlerini haftada en az 3 defa tüketmelisiniz. Balık, karides, yengeç ve midyeye ağırlık verebilirsiniz.

Domates

C vitamini açısından en zengin besinlerden olan domatese salatalarınızda mutlaka yer verin. Kurutulmuş organik domatesleri kış boyunca sağlıklı olarak da tüketebilirsiniz.

Kuruyemişler

İçerdikleri vitaminler ve bitkisel besinler ile sağlığınızın korunmasına yardımcı olurlar. Badem, fındık, kaju ve kabak çekirdeği ilk olarak tüketebileceğiniz kuruyemişler olabilir. Yüksek kalori ve yağ barındırdıkları için dikkatli tüketmenizde fayda var.

Yumurta

En kaliteli hayvansal protein olan yumurtayı günde 1 tane tüketebilirsiniz. Hücrelerin temel yapı taşı olan protein hastalıklardan korunmanızdan önemli rol oynar. Kolesterol sorunu olan kişiler doktoruna danışmalıdır.
Reactions: anjelika94