Görüntü olarak rahatsız edici olan örümcek damarlar sağlık açısından sorun oluşturur. Bacaktaki örümcek damarlar neden olur? Nasıl geçer? Uygulamanız gerekenler ve doğal tedavi yöntemlerini hazırladık.

Cildinizdeki örümcek damarlar sağlık açısından ilerleyen dönemlerde sorun oluşturabilir. Varis oluşumuna zemin hazırlayan bu damar ağlar estetik açıdan kadınları rahatsız eder. Kadınlarda yaygın olan örümcek damarlar neden oluşur?

Örümcek Damarlar Nedir?


Deri altındaki küçük kan damarlarıdır. Cilt yüzeyinden belirgin bir şekilde görünür. Özellikle bacakların şişmesi ve bükülmesi ile daha fazla oluşur. Genellikle alt bacakta görülen örümcek damarlar kol ve yüz bölgesinde de ortaya çıkabilir. Kan akışının düzenli olmaması ile küçük damarlarda kan birikir ve bu görüntü ortaya çıkar.

Örümcek damarlar ağrısızdır. Cildin sıcak ile temasında ise kaşıntıya neden olabilirler.

orumcek_damar_dogal_tedavisi.jpg


Örümcek Damar Neden Oluşur?

Yaşın ilerlemesi örümcek damarların oluşmasındaki en önemli neden sayılır. Genetik yapı bu damarların oluşmasında etkilidir. Ailenizde bu sorunu yaşayan biri varsa sizde risk altında olabilirsiniz.

Hormonal değişiklikler (gebelik, doğum kontrol hapı kullanımı),

Aşırı kilolu olmak,

Sigara içmek,

Bütün gün ayakta çalışmak gibi nedenlerde örümcek damarların oluşmasında etkilidir.

Örümcek Damarlardan Kurtulma Yöntemleri

Bacakları Dinlendirin

Kan akışının dengelenmesi için bacaklarınızı düzenli olarak dinlendirmelisiniz. Bacak altınıza yastık alıp uzanabilirsiniz.

Varis Çorabı Kullanın


Bacaklarınızdaki kan akışının düzenlenmesi için en bilinen yöntem olan varis çoraplarını tercih edebilirsiniz. Bu çorapları almadan önce doktorunuza danışabilirsiniz.

Fazla Kilodan Kurtulun

Fazla kilo hormonal dengesizlik ve dolaşım sistemi bozukluklarına neden olan önemli etkenlerden biridir. Genel vücut sağlığınızı korumak için fazla kilolarınızdan en kısa sürede kurtulmalısınız.

Düzenli Egzersiz Yapın

Düzenli egzersiz kalbinizin kan pompalamasını hızlandırır. Bu durum örümcek damarlar üzerinde doğal bir tedavi etkisine sahiptir.

orumcek_damalardan_kurtulma.jpeg


Bacaklarınızı Kaldırın


Dolaşım sisteminizin düzenlenmesini sağlamak için günde 15 dakika bacaklarınızı kaldırmalısınız. Bu şekilde durmakta zorlanıyorsanız yastık kullanabilirsiniz. Akşam dinlenirken bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Doğru Besinleri Tüketin

Damarlardaki kan basıncını düzenlemek için soğan, sarımsak ve zencefili beslenmenize ekleyebilirsiniz. Tuz tüketimini sınırlandırmayı unutmayın.

Masaj Yapın

Kan dolaşımının düzenlenmesini sağlayan diğer yöntemlerden biri de masaj yapmaktır. Doğal yağ ya da vücut kremleri ile bacaklarınıza masaj yapın. Varis sorunu yaşıyorsanız doktorunuzun önereceği kremleri kullanmanız gerekir.

Bitkisel Tedaviler

Piyasada örümcek damar tedavisinde etkili birçok doğal yöntem bulabilirsiniz. Bu ürünleri doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmanız önerilmez.

Ginkgo biloba: Damar duvarlarını güçlendirir ve dolaşımı arttırır.

Cadı elması: Anti-inflamatuar etki sağlar. Örümcek damarları iyileştirir.

at_kestanesi_orumcek_damar_tedavisi.jpg


At kestane: Şişmenin ve kızarıklığın azalmasına yardımcı olur, damarları güçlendirir.

Dar Giysiler Giymeyin

Bacak sağlığınız için kan dolaşımının düzenli olması gerekir. Dar ve çok sıkı pantolonlar ise kan akışının yavaşlamasına neden olur.

Örümcek damarlardan kurtulmak için uyguladığınız tedavilerden önce doktorunuza danışmalısınız. Varisler önemli sağlık sorunlarının oluşumuna neden olabilir.

kaynak: https://www.healthambition.com/get-rid-spider-veins-naturally/