Bitkisel yöntemler ile vücuttaki sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Özellikle üst bacak ve popo sivilcesine doğal çözümler ile ciltte hijyen sağlayabilir ve büyük ve kırmızı sivilceleri yok edebilirsiniz.

Vücutta sivilce oluşumunun birçok nedeni olabilir. Hormonal sorunlar, kan değerlerindeki değişiklikler, cilt temizliğine özen gösterilmemesi ilk nedenler arasındadır. Oluşan kırmızı ve iltihaplı sivilcelerden kısa süre içinde kurtulabilmeniz için önerilerimize göz atabilirsiniz.

Kalça ve Bacak Sivilceleri Nasıl Geçer?

popo_sivilce_peeling.jpg


Sirke

Doğal antiseptik özelliklere sahip olan sirke bakterilerin oluşumunu engeller. Su ile inceltilmiş sirkeyi sivilcelerinizin üzerine pamuk ile uygulayabilirsiniz.

popo_sivilcesi_dogal_cozum.jpg


Çay Ağacı Yağı

Güçlü antibakteriyel özelliği ile ciltteki fazla yağ oluşumunu engeller. Düzenli olarak sivilcelerin üzerinde maske olarak kullanabilirsiniz. Ortama 10 dakika bekletmeniz yeterli olur.

Sarımsak

Akne tedavilerinde etkili bir çözümdür. Yüz ve boyun bölgesinde rahatsız edici kokusu nedeniyle sık kullanılmaz. Sarımsağı ezin ve sivilcenin üzerinde bekletin.

Karbonat


Sivilce tedavisinde en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Bir çay kaşığı karbonat ve suyu karıştırın. Sivilcelerin üzerinde bekletin. Bu karışımı günde birkaç defa tekrarlayabilirsiniz.

Bacak ve Popoda Sivilce Oluşmasını Engellemek İçin

Yüzeye çıkamayan kıl köklerinde bakteri oluşması sonucu sivilce çıkabilir. Kıl dönmesini sorunu oluşmaması için özel kremler kullanabilirsiniz.

Çamaşırlarınızı sık sık değiştirin.

Kişisel bakıma ve hijyene özen gösterin.

Cildinizde ölü deriler bakteriye neden olur ve akne oluşturabilir. Duşta düzenli olarak peeling yapın. Cildin çizilmesini engellemek için doğal yapılı süngerler kullanın.