gestante_mae-e-pai_2014-53025af2e9958.jpg

Eminiz ki hamileliğin seyri esnasında eşindeki değişiklikleri bir seyirci gibi izlemekten ziyade bu sürece aktif olarak katılmak istiyorsundur.

Zira, eşin birçok şeyin üstesinden gelmek zorunda: İlk üç ayda hormonal değişikliklerin, sonra da şikayetlerin ve büyüyen karnının üstesinden gelmek zorunda.

Hamile eşine destek olmak ve çocuğunuzun doğmasını birlikte hazırlamak için birçok olanağın var..Bu konuda sana yardımcı olacak bazı tüyolar hazırladık..


1-"Anlıyorum "

Hamileliğin ilk üç ayı içindeki hormonal değişim kadında sadece bedensel değişikliklere sebebiyet vermekle kalmayıp - aynı zamanda ruh halinde de dalgalanmalar görülür. Ruh halindeki çalkantılar zaman zaman dramatik boyutlara ulaşabilir.

Örneğin: Eşin gecenin yarısında seni canının çikolata çektiğini söyleyerek bulman için dışarı gönderir ve sonra da onu tiksinerek bir kenara iter. Lütfen sakin ol ve hoş gör!


2-Sigaraya veda

Sigara içiyorsan - sigarayı lütfen hemen bırak! Pasif sigara içmek (zira eşin de tabi ki sigara içmiyordur) hafife alınmamalı . Nikotin çocuğunuz için çok ciddi sonuçları doğurabilir!


3-Haydi birşeyler yapalım

Zaman zaman birlikte bir şeyler yapmayı önerin ve birlikteliğinizin iyice tadını çıkartın. Örneğin yürüyüşe çıkın veya yüzmeye gidin (hamile kadına ve çocuğa iyi gelir!), alışverişe çıkın (ilk bebek tulumunu alabilirsiniz) veya bir konsere gidin.

Hamile eşinle dolaşmaktan gurur duyabilirsin…


4-Cinsel ilişkiden korkma

Birçok erkek, cinsel ilişkide eşine veya çocuğa zarar vermekten korkar. Bu kesinlikle asılsızdır. Yani zevk aldığınız şeyi yapın.

Ancak karın şiştikçe rahat bir pozisyonda anlaşmanız gerekli (en iyisi yana yatarak kaşıkçık pozisyonunda).


5-Şımartma programı


İster eşin hamileliğin başında yorgunluktan ve mide bulantısından şikayetçi olsun, ister sonuna doğru dizlerini zor hareket ettirmekten, mide yanmasından veya sırt ağrılarından şikayetçi olsun , senin onu şımartmanı hak etmiştir. Ne de olsa ikinizin çocuğunu doğuruyor!

Arada bir ufak bir masaj, bir fincan kahve veya çay getirmek, çarşıdan güzel bir hamilelik tişörtü almak... Ne kadar sevineceğini göreceksin.


6-Ali mi Ayşe mi?

Çoğunuza koyacağınız ad hakkında vaktinde kafa yormaya başlayın. Ve adının ve soyadının birlikte kulağa nasıl geldiğini deneyin. Cinsiyetini biliyor olsanız da, hem bir erkek çocuk hem de kız çocuk adı seçin. Zira doğumdan sonra bir sürpriz olabilir…

Ve bir şey daha: Karar verdikten sonra en iyisi kimseye söylemeyin. Hele aile fertlerine hiç söylemeyin. Zira, herkes kesin bir kulp bulur.


7-İnternet araştırmaları

Nihayet haklı olarak saatlerce internette dolaşmak! Ne temin edilmesi gerekli olursa olsun - ister çocuk arabası, çocuk koltuğu, çocuk yatağı vs. – canınızın istediği gibi araştırın. Test raporlarını okuyun ve fiyatları karşılaştırın. Bu kadar ilgilenmene eşin sevinecektir.


8-"Onu hissediyorum"

Çocuk, takriben 20. haftadan itibaren, tepinme ve tekmeleri annenin karnından hissedilecek kadar büyümüş hale gelir. Şimdi ilk kez çocuğunla direk temas kurma olanağına sahipsin! Kesinlikle kaçırmaman gerekli. Tarif edilmesi imkansız bir duygu.


9-Yuva kurma güdüsü

Bunu muhakkak duymuşsundur: Doğum tarihi yaklaştıkça, hamile eşiniz (ve belki baba adayı da?) frenlenmesi neredeyse mümkün olmayan bir yuva kurma güdüsüne kapılır. Şimdi MUTLAKA ve HEMEN ortalığın düzenlenmesi ve toparlanması gerekli, yeni çocuk odasının acilen badana yapılması ( bu tabii ki senin işin) ve düzene sokulması gerekli.


10-Doğuma Katılmak

Doğumda hazır bulunup bulunmayacağını gayet samimi bir şekilde birlikte konuşun. Belki eşin, kendisine en yakın kız arkadaşının yardım etmesini tercih eder? Veya çok basit bir şekilde doğuma katılmaya cesaret edemiyorsundur? İstemediğin bir şeye kendini kesinlikle zorlama.


11-Doğum sonrası

Veeee çocuğunuz doğdu. Akrabalar ve dostlar, bebeği mümkün olduğunca çabuk görmek için hemen eve yığılacaktır.İşte o zaman senin sıran gelmiştir! Kapıda fedailik yapıp ve küçük aileni koru.


12-Emzirmenin de birlikte öğrenilmesi gerekli


Emzirme döneminin başında sorunlar çıkabilir. Eşini bu konuda yalnız bırakma! Emzirme konusunda önceden bazı şeyler öğrenerek yardım edebilirsin.