Yağlanma sorunu yaşayan cilt bakımı nasıl yapılmalıdır? Sivilceli ve akneli cilt nasıl temizlenir? Ciltte bakteri üremesini engellemek ve yağ kontrolü sağlamak için bilmeniz gerekenleri sıraladık.

Sivilce Nedir?

Cildin doğal koruyucu tabakası olan sebum üretimin fazla olması ciltte yağ birikimine neden olur. Biriken yağ ve kir gözeneklerin tıkanmasına yol açar ve sivilce sorunu kaçınılmaz bir hale gelir. Sivilceler kendi içinde siyah nokta, akne, beyaz nokta, kör sivilce olarak birçok farklı türe ayrılır. Yağlanmanın fazla olduğu yüz, omuz, boyun ve sırtta daha fazla görülür.

Ergenlik dönemi, gebelik, artan hormonal dengesizlikler akne ve sivilcenin başlıca nedenleri arasında yer alır. Erkeklerde ergenlik döneminde yaygın olan sivilce sorunu kadınlarda menopoz döneminde kadar devam edebilir.

İltihaplı sivilcelerde cildin korunması için bakteri üretimin engellemesi gerekir. Sivilcelerin artmasını engellemek ve olan sivilcelerin çabuk iyileşmesini sağlamak için en önemli adım olan temizleme hakkında bilmeniz gerekenler var.

Ciltte ağrı ve acıya neden olan sivilcelerin oluşum nedenleri arasında yer alan hormonal dengesizliklerin doktor tarafından tedavi edilmesi gerekir. Dışarıdan uygulayacağınız bakımlar sivilcelerin tamamen yok edilmesine yardımcı olmayacaktır.

Akneli Cildin Temizlenmesi

Sivilcelerin temizlenmesi için ilk adım sağlıklı ve dengeli beslenme olacaktır. Cildi yenileyen ve lif açısından zengin besinleri tercih etmeniz gerekir.

Kullandığınız temizleyicilerin fazla yağı cildi tamamen kurutmadan doğal neminin korunmasına yardımcı olan ürünler olması gerekir. Cildi nazik ve çizmeden temizleyen jel ya da köpükleri kullanabilirsiniz.

Cildi kurutan ürünler cildinizi yıkadıktan sonra gerginleşme hissi yaratır ve siz cildinizin iyi bir şekilde temizlendiğini düşünebilirsiniz. Bu durumda kendisini korumak isteyen cilt daha fazla sebum üretir. Yağ dengesinin bozulmasına neden olur. Sabun ya da alkol içeren ürünler ciltte aşırı kuruma ve kısa süre içinde yağlanmaya neden olabilir. Artan yağ oranı bakteri oluşumunu arttırabilir.

Aşırı sivilcelenme sorunu olan ciltlerde doktorunuzun önereceği ürünleri kullanmanız gerekir. Bu ürünler genellikle doğal ve hassas cilde uygun ürünler olacaktır. Kullandığınız sivilce ilaçlarınız varsa kullandığınız tüm ürünleri doktorunuza danışmanız ciltte leke oluşumunu da engellemenize yardımcı olacaktır.

sivilceli_cilt_temizligi.jpg


Ek Bilgi


Sivilcelerinizde kullandığınız tüm cilt ürünlerinin size özel olması gerekir. Birçok farklı türü olan sivilcelerde başka biride olumlu sonuç veren temizleyiciler sizin içim uygun olmayabilir.

Cilt Temizlemede Yapılan Hatalar için Tıklayın !
Hindistan cevizi yağı ile akne tedavisi nasıl yapılır? Tıklayın !

Büyük ve Ağrılı Sivilcelere Doğal Çözüm için Tıklayın !