Adet gecikmesinin nedenleri nelerdir? Doğum kontrol hapları adet gecikmesine neden olur mu? Adet gecikmesi kaç gün sürer? Erken menopoza giren kadınlarda…
Adet Gecikmesi Nedenleri Nelerdir?
Adet gecikmesinin nedenleri şunlardır:
  1. Kişinin stres döneminde yaşadığı durumlar beynin hipotalamus bölgesini etkilediği için ve bu bölge aynı zamanda adet dönemini düzenleyen bölge olduğu için; stres yaşayan kişilerde adet düzensizliği meydana gelir.
  2. Kişi kendisi için normal kabul edilen kilonun %10 altında ise bu durum vücudunun çalışma şeklini etkiler ve aynı zamanda yumurtlama dönemi üzerinde de olumsuz etki bırakır. Dolayısı ile düşük vücut ağırlığına sahip olan kişilerde ae meydana gelebilir.
  3. Fazla kilonun hormonal değişikliğe sebep olması sonucu bu kişilerde adet gecikmesi meydana gelebilir.
  4. Yumurtalıkların üzerinde bulunan kistlerin erkeklik hormonlarını daha fazla üretmesi yani kişinin polikistik over sendromu yaşaması sonucu adet düzensizliği meydana gelebilir.
  5. Doğum kontrol haplarının içerisinde östrojen ve progesteron hormonları bulunduğu için adet düzensizliğine neden olabilir.
  6. Kişinin herhangi bir kronik hastalığının olması adet düzensizliğine neden olabilir.
  7. Erken menopoza giren kadınlarda önce adet düzensizliği görülmeye başlar.
  8. Tiroid problemi olan kişilerde adet düzensizliği olabilir.
Adet Gecikmesi Kaç Gün Olur?
Sağlıklı bir insanda normal bir menstrüel döngü; 21 ile 35 gün arasında bir sürede gerçekleşir ve bu kişiden kişiye göre değişebilir. Bu süreden sonra adet olan kişilerde adet gecikmesi olmuş demektir. Bir kadının senede 2-3 kere adet gecikmesi yaşaması durumu normal karşılanabilir. Ancak adet gecikmesi daha fazla yaşanıyor ise kişinin bu konuda yardım alması gereklidir.

Adet Gecikmesi Durumunun Diğer Nedenleri Nelerdir?
Adet gecikmesi durumunun diğer nedenleri şunlardır:
  • Cinsel açıdan aktif olan kadınlar, hamile kalmaları durumunda adet görmezler.
  • Doktorların neden olabileceği bazı hastalıklarda rahim ağzının tıkanması sonucu menstrual kan vücuttan dışarıya çıkamayabilir.
Hızlı Adet Söktürücü Bitkiler Nelerdir? Doğal Adet Söktürücüler Tıklayın !

Doğal Adet Geciktiriciler Tıklayın !

Adet Düzenleyici Bitkiler Tıklayın !

Gebelik (Hamilelik) Testi Tıklayın !


İlaçsız Adet Geciktirme Bitkisel Yolları Tıklayın !