Saç boyaları güçlü kimyasallar içerir. Hamilelik döneminde kimyasal içeren saç boyalarının kullanılması saç tellerinden içeriye kimyasal gireceği için önerilmez. Saç boyları saçın kendi ısısı ile etkileşime geçer ve deri altına işler. Adet döneminde değişen hormon dengesi ile vücut sıcaklığında değişiklik olur ve boyanın saça işlemesinde değişiklikler yaratabilir. Bu durumda saçınızın renginin açılması ve boyanın kalıcılığında etkili olabilir.

Beyaz Saçlarınızın Kapanması Güçleşebilir

Vücut sıcakığının artması ile saçlar açılmaya uygun bir hale gelebilir. Vücut ısısının artmış olması ile saçlarınızı koyu renkte boyattığınızda adet dönemi dışında aldığınız sonucu alamayabilirsiniz.

Boya Akabilir

Adet döneminde saçınızı koyu renge boyadığınızda ise boyanın saça tutunması zor olabilir. Birkaç yıkama içinde normalden daha fazla boya akmış olur.

Dip Boyadan Kaçının

Adet döneminde artan vücut sıcaklığınızın en yoğun olduğu alan saç kökleridir. Boyanın renk ve saçta bulunması gereken süre adet dönemlerinde değişkenlik gösterir. Güçlü renk değişikliklerinden adet döneminde kaçınmanız gerekir.

Saç Açmayı Kolaylaştırır

Saçlarınızı olduğundan daha açık bir hale getirebilmek için adet dönemlerinde saçınızı boyatabilirsiniz. Saçın birkaç ton açılması işlemleri olan balyaj ve ombre gibi işlemler bu dönemde saçınızda daha kolay yapılabilir.