Birçok kişi için sancılı bir süreç olan 20'lik diş ağrısı nasıl geçer? Doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Aniden ortaya çıkan diş ağrılarına karşı hemen etki gösteren tedavi yöntemlerini sıraladık.

Yirmi Yaş Dişi Nedir?

20'lik dişler çene bölgesinin kenarlarında yer alan üçüncü büyük azı dişleridir. 20'lik diş olarak anılmasına rağmen ortaya çıkma süresi 16 ve 25 yaş arasındadır. Halk arasında akıl dişi olarak bilinir. Yirmi yaş dişinde ağızda boşluk olmaması durumunda yüzeye çıkamaz ve ağrı oluşturur. Diş etlerinde şişme görülür.

Baskı yapan yirmi yaş dişi zamanında müdahale edilmezse diğer dişlerde sıkışmaya neden olarak diş yapısında bozulmalara neden olabilir. Cerrahi işlem ile bu dişler alınır ve uygun tedavi verilir.

Yirmi Yaş Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?


Şiddetli ağrı ve çenenin bir bölümünü kullanamayacak derecede acı yaratan diş ağrısına evde doğal yöntemler uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerin geçici çözüm sağladığını unutmayın. Devam eden ağrılarda diş hekimine başvurun.

karanfil_yagi_dis_agrisi.jpg

Karanfil Yağı

Sakinleştirme ve uyuşturma özelliği bulunan karanfil yağını pamuğa damlatın. Diş çevrenize uygulayın ve 5 dakika bekletin. Ağzınızı durulamayın.

Tuz

Diş etlerinde oluşan enfeksiyonlara karşı tuz kullanabilirsiniz. Bir bardak ılık suyun içine bir çorba kaşığı tuz ekleyin ve ağzınızda gargara yapın.

Soğan

Ağrıyan bölgeye ezilmiş soğan uygulayabilirsiniz. Antiseptik özelliklere sahip olan soğan dişlerin rahatlamasını sağlayacaktır.

Buz Tedavisi

Buz çene ve dama bölgesindeki ağrının hafiflemesini sağlar. Şişmiş diş etlerinize buz ile masaj yapabilirsiniz.

nane_yagi_dis_agrisi.jpg

Nane Yağı

Şiddetli ağrı hissettiğinizde bir parça pamuğun üzerine nane yağı damlatın ve ağrıyan bölgeye uygulayın. 5 dakika beklettikten sonra pamuğu ağzınızdan çıkarın.

Diş İpi Kullanın

Diş temizliği için kullanılan diş macunları ve diş fırçaları hassaslaşmış olan diş etlerine zarar verebilir. Diş temizliğinde diş ipi kullanabilirsiniz.