- 26 Haziran 2014
- 818
- 155
- 26
Kakaolu Hindistan cevizli Kurabiye (COCO STAR KURABİYE) … :)
Bence çok zor bir kurabiye değil ve tadı çok hooşş , hemen yapılışını anlatmaya başlıyorum
Öncelikle kurabiyemizin hamuru için gerekli olan malzemeleri sıralayalım:
- Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ (ayçiçeği yağı kullandım)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 küçük paket kakao (ben kakao çok sevdiğim için 3 4 kaşık attım fakat sizler kakaosu normal olsun diyorsanız *2 yemek kaşığı atabilirsiniz)
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Ve un (12 yemek kaşığı kadar attığımda ideal oldu)
Bu malzemelerin hepsini birer kaba koyuyoruz
Elimizle yoğuruyoruz ve kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamurumuz oluyor
Daha sonra içini hazırlamaya başlıyoruz içi için gerekli malzemeler:
-50 gr Hindistan cevizi
-1 yumurta akı
-1 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker(pudra şekeri bulamadığım için toz şekerle yaptım)
Bu malzemelerin de hepsini bir kaba koyup karıştırıyoruz
Gördüğünüz gibi hamurumuz ve içi hazır
Bir tepsiye pişirme kağıdını serip hamurdan yuvarlak toplar alıyoruz içli köfte gibi hamurun ortasını oyuyoruz sonra hamur için hazırladığımız içten koyup top top yapıyoruz ve tepsiyi dolduruyoruz
Bizim küçük fırında 35 dk da 125 derecede pişti fakat normal fırınlarda 180 derecede falan oluyor artık siz fırınınıza göre pişireceksiniz kurabiyeleri
Kurabiyeler pişerken biz kurabiyenin şerbetini hazırlayalım:
-1,5 su bardağı süt
-1,5 su bardağı toz şeker
küçük bir tencereye alıyoruz ve orta ateşte şekerler eriyinceye kadar pişiriyoruz ve soğuması için bırakıyoruz ki kurabiyeler pişince sıcakken soğuk şerbetin içine atalım
Kurabiyelerimiz de pişince fırından alıyoruz ve bi 2 3 dk sonra soğuk şerbetin içine atıp 1 dk bekletiyoruz hepsini böyle yaptıktan sonra şerbet artarsa tekrar kurabiyelerin üzerinde gezdirebilirsiniz , istediğiniz şekilde sunabilirsiniz beyaz çikolata dökerek veya üzerine çikolata sosu hazırlayarak ben zaten yeteri kadar şekerli olduğu için üzerine ceviz dökerek servis yaptımm
Vee hazır işte…
Bence çok zor bir kurabiye değil ve tadı çok hooşş , hemen yapılışını anlatmaya başlıyorum
Öncelikle kurabiyemizin hamuru için gerekli olan malzemeleri sıralayalım:
- Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ (ayçiçeği yağı kullandım)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 küçük paket kakao (ben kakao çok sevdiğim için 3 4 kaşık attım fakat sizler kakaosu normal olsun diyorsanız *2 yemek kaşığı atabilirsiniz)
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Ve un (12 yemek kaşığı kadar attığımda ideal oldu)
Bu malzemelerin hepsini birer kaba koyuyoruz
Elimizle yoğuruyoruz ve kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamurumuz oluyor
Daha sonra içini hazırlamaya başlıyoruz içi için gerekli malzemeler:
-50 gr Hindistan cevizi
-1 yumurta akı
-1 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker(pudra şekeri bulamadığım için toz şekerle yaptım)
Bu malzemelerin de hepsini bir kaba koyup karıştırıyoruz
Gördüğünüz gibi hamurumuz ve içi hazır
Bir tepsiye pişirme kağıdını serip hamurdan yuvarlak toplar alıyoruz içli köfte gibi hamurun ortasını oyuyoruz sonra hamur için hazırladığımız içten koyup top top yapıyoruz ve tepsiyi dolduruyoruz
Bizim küçük fırında 35 dk da 125 derecede pişti fakat normal fırınlarda 180 derecede falan oluyor artık siz fırınınıza göre pişireceksiniz kurabiyeleri
Kurabiyeler pişerken biz kurabiyenin şerbetini hazırlayalım:
-1,5 su bardağı süt
-1,5 su bardağı toz şeker
küçük bir tencereye alıyoruz ve orta ateşte şekerler eriyinceye kadar pişiriyoruz ve soğuması için bırakıyoruz ki kurabiyeler pişince sıcakken soğuk şerbetin içine atalım
Kurabiyelerimiz de pişince fırından alıyoruz ve bi 2 3 dk sonra soğuk şerbetin içine atıp 1 dk bekletiyoruz hepsini böyle yaptıktan sonra şerbet artarsa tekrar kurabiyelerin üzerinde gezdirebilirsiniz , istediğiniz şekilde sunabilirsiniz beyaz çikolata dökerek veya üzerine çikolata sosu hazırlayarak ben zaten yeteri kadar şekerli olduğu için üzerine ceviz dökerek servis yaptımm
Vee hazır işte…
Son düzenleme: