- 30 Temmuz 2012
- 3.093
- 654
Güzel bir afyon kebabı ile katılmak istedim ama nasip olmadı
ben de ona benzeyen farklı bir tarifle yarışmaya destek vereyim dedim
Umarım beğenirsiniz
Malzemelerimiz:
3 adet patates
1 küçük boy soğan(et suyuna lezzet katması için)
250 gr kuşbaşı et
Sıcak su,tuz,karabiber ve isteğe göre kaşar.
Patatesleri küp küp doğrayıp kızgın yağlı tavamıza ekliyor,kızarmaya bırakıyoruz,
bu sırada etlerimizi yıkıyor ve tencereye alıyoruz, suyunu salıp çekene kadar kavuracağız,
suyunu saldığında bir soğanı bütünce ekliyoruz,etler suyunu salıp çekince etlerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Tuz atmıyoruz ki etlerimiz sertleşmesin.
Kızaran patateslerimizi önce havlu kağıt olan bir tabağa ardından kebap yapacağımız tepsi ya da borcama aktarıyoruz.
Etler yumuşadığında kevgir yardımı ile suyundan ayırarak etleri patateslerin üzerine yerleştiriyoruz.
Üzerine isteğe göre biraz kaşar rendeliyoruz.
bir kaseye et suyundan aktarıyoruz. et suyuna karabiber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz ve yemeğimizin üzerine döküyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırında kaşarları eriyene kadar bekletiyoruz.
Yemeğimiz servise hazır
Yemeği servis etmeden once kalan et suyunu ısıtarak yemeğimizin üzerine dökersek daha yumuşak bir lezzeti olacaktır .
Herkese hayırlı iftarlar.Haydi sofrayaa
ben de ona benzeyen farklı bir tarifle yarışmaya destek vereyim dedim
Umarım beğenirsiniz
Malzemelerimiz:
3 adet patates
1 küçük boy soğan(et suyuna lezzet katması için)
250 gr kuşbaşı et
Sıcak su,tuz,karabiber ve isteğe göre kaşar.
Patatesleri küp küp doğrayıp kızgın yağlı tavamıza ekliyor,kızarmaya bırakıyoruz,
bu sırada etlerimizi yıkıyor ve tencereye alıyoruz, suyunu salıp çekene kadar kavuracağız,
suyunu saldığında bir soğanı bütünce ekliyoruz,etler suyunu salıp çekince etlerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Tuz atmıyoruz ki etlerimiz sertleşmesin.
Kızaran patateslerimizi önce havlu kağıt olan bir tabağa ardından kebap yapacağımız tepsi ya da borcama aktarıyoruz.
Etler yumuşadığında kevgir yardımı ile suyundan ayırarak etleri patateslerin üzerine yerleştiriyoruz.
Üzerine isteğe göre biraz kaşar rendeliyoruz.
bir kaseye et suyundan aktarıyoruz. et suyuna karabiber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz ve yemeğimizin üzerine döküyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırında kaşarları eriyene kadar bekletiyoruz.
Yemeğimiz servise hazır
Yemeği servis etmeden once kalan et suyunu ısıtarak yemeğimizin üzerine dökersek daha yumuşak bir lezzeti olacaktır .
Herkese hayırlı iftarlar.Haydi sofrayaa