Yöresel Tarif Patatesli Kolay Kebap

Yöresel Yemekler

gevezek

hayat güzeldir:))
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2012
3.093
654
Güzel bir afyon kebabı ile katılmak istedim ama nasip olmadı :KK31:
ben de ona benzeyen farklı bir tarifle yarışmaya destek vereyim dedim :KK31:
Umarım beğenirsiniz :21:

Malzemelerimiz:
3 adet patates
1 küçük boy soğan(et suyuna lezzet katması için)
250 gr kuşbaşı et
Sıcak su,tuz,karabiber ve isteğe göre kaşar.

$1.jpg

Patatesleri küp küp doğrayıp kızgın yağlı tavamıza ekliyor,kızarmaya bırakıyoruz,

$2.jpg $3.jpg

bu sırada etlerimizi yıkıyor ve tencereye alıyoruz, suyunu salıp çekene kadar kavuracağız,
suyunu saldığında bir soğanı bütünce ekliyoruz,etler suyunu salıp çekince etlerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
:KK28:Tuz atmıyoruz ki etlerimiz sertleşmesin.

$5.jpg $6.jpg $7.jpg

Kızaran patateslerimizi önce havlu kağıt olan bir tabağa ardından kebap yapacağımız tepsi ya da borcama aktarıyoruz.

$4.jpg

Etler yumuşadığında kevgir yardımı ile suyundan ayırarak etleri patateslerin üzerine yerleştiriyoruz.
Üzerine isteğe göre biraz kaşar rendeliyoruz.

$8.jpg $9.jpg $12.jpg

bir kaseye et suyundan aktarıyoruz. et suyuna karabiber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz ve yemeğimizin üzerine döküyoruz.

$10.jpg $11.jpg

200 derecede ısıtılmış fırında kaşarları eriyene kadar bekletiyoruz.
Yemeğimiz servise hazır :KK56:

$13.jpg

Yemeği servis etmeden once kalan et suyunu ısıtarak yemeğimizin üzerine dökersek daha yumuşak bir lezzeti olacaktır .
Herkese hayırlı iftarlar.Haydi sofrayaa :KK56:

$15.jpg $14.jpg
 
Seni görmek sürpriz oldu.İyiki dayanamamışsın:)Yemek de sofra da güzel görünüyor.Eline sağlık canım. Başarılar dilerim.
 
Seni görmek sürpriz oldu.İyiki dayanamamışsın:)Yemek de sofra da güzel görünüyor.Eline sağlık canım. Başarılar dilerim.
çok teşekkür ederim beni forumun en kolay yemekle yarışmalara katılan üyesi seçebilirler böyle gidersem :KK1:

ellerine saglık canım,yarısmada basarılar dilerım:KK16:
çok teşekkür ederim hemşerim ben de başarılar diliyorum sana :KK34:

Ellerinize sağlık yarışmada başarılar dilerim :KK16:

çok teşekkür ediyorum:KK16:
 
Güzel bir afyon kebabı ile katılmak istedim ama nasip olmadı :KK31:
ben de ona benzeyen farklı bir tarifle yarışmaya destek vereyim dedim :KK31:
Umarım beğenirsiniz :21:

Malzemelerimiz:
3 adet patates
1 küçük boy soğan(et suyuna lezzet katması için)
250 gr kuşbaşı et
Sıcak su,tuz,karabiber ve isteğe göre kaşar.

Eki Görüntüle 1195256

Patatesleri küp küp doğrayıp kızgın yağlı tavamıza ekliyor,kızarmaya bırakıyoruz,

Eki Görüntüle 1195258 Eki Görüntüle 1195257

bu sırada etlerimizi yıkıyor ve tencereye alıyoruz, suyunu salıp çekene kadar kavuracağız,
suyunu saldığında bir soğanı bütünce ekliyoruz,etler suyunu salıp çekince etlerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
:KK28:Tuz atmıyoruz ki etlerimiz sertleşmesin.

Eki Görüntüle 1195261 Eki Görüntüle 1195260 Eki Görüntüle 1195259

Kızaran patateslerimizi önce havlu kağıt olan bir tabağa ardından kebap yapacağımız tepsi ya da borcama aktarıyoruz.

Eki Görüntüle 1195262

Etler yumuşadığında kevgir yardımı ile suyundan ayırarak etleri patateslerin üzerine yerleştiriyoruz.
Üzerine isteğe göre biraz kaşar rendeliyoruz.

Eki Görüntüle 1195265 Eki Görüntüle 1195264 Eki Görüntüle 1195263

bir kaseye et suyundan aktarıyoruz. et suyuna karabiber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz ve yemeğimizin üzerine döküyoruz.

Eki Görüntüle 1195267 Eki Görüntüle 1195266

200 derecede ısıtılmış fırında kaşarları eriyene kadar bekletiyoruz.
Yemeğimiz servise hazır :KK56:

Eki Görüntüle 1195269

Yemeği servis etmeden once kalan et suyunu ısıtarak yemeğimizin üzerine dökersek daha yumuşak bir lezzeti olacaktır .
Herkese hayırlı iftarlar.Haydi sofrayaa :KK56:

Eki Görüntüle 1195278 Eki Görüntüle 1195277

helal benım hemşoma aksam deneyım hemen ...:KK16::KK16:
 
demi demi zamanla öğreniyorum :KK56:



dene dene hemşerim tabi hem kolay hem lezzetli:KK56: bizde bugün başka bir yöresel yemek var buğdayı ıslattık yine kv ile olmak bana kilo ve yağ olarak dönecek sanırım :KK1:

sus çaktırma bende hafta sonu anamın evındeydim. Kuyruk yağı varmış elinde bükme yaptık:KK16::KK16::KK16::KK16:. Birde ekşili yuvalama yaptık offff:KK1::KK1::KK1:
 
sus çaktırma bende hafta sonu anamın evındeydim. Kuyruk yağı varmış elinde bükme yaptık:KK16::KK16::KK16::KK16:. Birde ekşili yuvalama yaptık offff:KK1::KK1::KK1:

abboww çok zararlı şeyler bunlar ama tadı da çok güzel vazgeçilmiyor :KK56: sen ye bebişe vitamin olsun bükmeler :KK1:
 
X