- 23 Mayıs 2013
- 6.283
- 2.955
- 33
Gaziantep'e özgü olan normal patlıcan yemeğindn biraz daha farklı olan bir yemek olan doğrama yemeğini paylaşacağım sizlerle arkadaşlar iddialı bir yemek değil farkındayım ama rahatsız olduğumdan dolayı kolay ve pratik bir yemek olsun istedim
malzemeler
normal patlıcanlada yapılabilir ama ben 3 tane büyük kemer patlıcan kullandımm
200 gr kadar et
3 tane orta boy domates
2 tane orta boy soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığının yarısı sıvı sumak ekşisi (sıvı sumak ekşisi olmayanlar limon veya limontuzu kullanabilr)
tuz
pulbiber
karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kase kadar haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı nane
4 yemek kaşığı sıvı yağ
göz kararı kaynamış su
öncelikle etleri çok az yağda kısık ateşte biraz kavuruyoruz
sonra doğramış olduğumuz domates soğan ve sarımsağı pişmiş olan etin üzerine ekliyoruz
çok az kavuruyoruz salçasını ve baharatlarını ekliyoruz zaten yemeğin özelliği kavrularak değil kaynayarak pişmesi
salçası biraz ezildikten sonra kaynar suyu ekliyoruz
biraz kaynadıktan sonra patılacanları ekliyoruz
sonra ekşisini ekliyoruz ardından nohutu ekliyoruzz
pişmeye bırakıyoruz yemek pişdikten sonra üzerine yağ ve nane yakıyoruz
yemeğimiz hazır
malzemeler
normal patlıcanlada yapılabilir ama ben 3 tane büyük kemer patlıcan kullandımm
200 gr kadar et
3 tane orta boy domates
2 tane orta boy soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığının yarısı sıvı sumak ekşisi (sıvı sumak ekşisi olmayanlar limon veya limontuzu kullanabilr)
tuz
pulbiber
karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kase kadar haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı nane
4 yemek kaşığı sıvı yağ
göz kararı kaynamış su
öncelikle etleri çok az yağda kısık ateşte biraz kavuruyoruz
sonra doğramış olduğumuz domates soğan ve sarımsağı pişmiş olan etin üzerine ekliyoruz
çok az kavuruyoruz salçasını ve baharatlarını ekliyoruz zaten yemeğin özelliği kavrularak değil kaynayarak pişmesi
salçası biraz ezildikten sonra kaynar suyu ekliyoruz
biraz kaynadıktan sonra patılacanları ekliyoruz
sonra ekşisini ekliyoruz ardından nohutu ekliyoruzz
pişmeye bırakıyoruz yemek pişdikten sonra üzerine yağ ve nane yakıyoruz
yemeğimiz hazır
Son düzenleyen: Moderatör: