Yöresel Tarif beşamel soslu fırında sebzeli kebap(kurukahveci mehmet efendi sponsorluğunda :))

Yöresel Yemekler

norwegian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2014
10.254
7.410
merhaba bende nacizane tarifimi çok sevdiğim bu yemeği paylaşıyorum

malzemeler:

yarım kilo dana veya kuzu eti (ama ben kuzu eti yiyemediğimden dana eti tercih ediyorum :KK43: kuzucuklara üzülüyorum)
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
1 baş soğan
6-7 diş sarımsak
tereyağı
sıvıyağ
salça biber veya domates
kaşar peynir rendesi
baharatlar tercihinize göre
ben pul biber karabiber kekik tuz kullandım...

beşamel sosu için:

3 bardak süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ

yemeğin yapım aşamasına geçelim

etimizi kuşbası şeklinde doğradıktan sonra tenceremize alıp kavuruyoruz kavrulup suyunu çekerken içine küp küp dilimlediğimiz soğanlarımızı sarımsaklarımızı ekleyip iyice soğanları eridikten sonra küçük kücük dilimlediğimiz biberleri ekliyoruz.içerisine isterseniz domates rendesi veya biraz salça ekleyebilirsiniz.etlerimiz pişmeye devam ederken bir yandanda kızartmalarımıza geçiyoruz.. içerisine baharatlarıda eklemeyi unutmayalım..

$10526062_805368376162786_722495361863890189_n (1).jpg

küp küp doğradığımız patatesleri patlıcanları ve havuçlarımızı kızartıyoruz.

$10516766_805368379496119_8464380977721337231_n (1).jpg

] $10458647_805368372829453_3291567006346329329_n.jpg

etlerimizde piştikten sonra fırın tepsisinde hepsini harmanlıyoruz
$10505567_805372939495663_4658565871322954732_n.jpg

$10435096_805372946162329_5295324985107697104_n.jpg

şimdi beşamel sosun yapımına geçelim
$10517955_805482169484740_6199878882941805854_n.jpg
tereyağımızı ekleyelim bir süt pişirme tenceresine eritelim ve içerisine eridikten sonra unumuzu ekleyip kavuralım
$10525856_805372942828996_2463658235486919387_n.jpg
.iyice kavurduktan sonra içerisine sütümüzü ekleyelim devamlı karıştırarak pişirelim. ne kadar akışkan olsun istiyorsanız o kadar süt ekleyebilirsiniz.fokurdamalar başladıktan sonra pişmiş demektir..

Eki Görüntüle 1181561

şimdi geldi beşamel sosu tüm malzemelerin üzerini kaplamaya.ayrıca beşamel sosun üzerine kaşar rendesi ile kaplıyorum ve bir bardak su içine karıştırdığım bir kaşık salçayı ekliyorum tepsinin her yanına yayarak döküyorum.
$10336600_805482162818074_5727076148112387248_n.jpg

fırına verip kaşarlar eriyene dek pişiriyoruz
afiyet olsun

iftar sonrası kahve de çok iyi gidiyor:KK1::KK1:

$10419532_805494279483529_7567803658280267592_n.jpg

acemiliğim için çok özür diliyorum bir kusur olursa affola:KK16::KK16:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ayyy fotolarda düzenleme olmuyor mu düzenleyemeden banlanmıştım :KK70: nevrestecim en azından eklentide olan fotoyu o bozuk foto linki yerine koyabilirmisin :KK43: fotolar eksik oldu baya neyse :) çok teşekkürler:KK1::KK1:
 
ayyy fotolarda düzenleme olmuyor mu düzenleyemeden banlanmıştım :KK70: nevrestecim en azından eklentide olan fotoyu o bozuk foto linki yerine koyabilirmisin :KK43: fotolar eksik oldu baya neyse :) çok teşekkürler:KK1::KK1:

Canım resimler eksik olduysa düzeltebilirim.Sen resimleri son mesaja ekle ben ilk mesaja alırım veya özelden sen bilirsin:KK19:
 
Canım ellerine sağlık,, çok lezzetli görünüyor:KK16:
Yarışmada başarılar dilerim:KK9:

görüntüsü pek hoş olmasada tadı çok güzeldi fıstıkım.teşekkürler. çok eğlenceli oldu bi deneyeyim dedim :KK9: sende zamanında katılmışsın pilavını gördüm :)
 
Son düzenleme:
görüntüsü pek hoş olmasada tadı çok güzeldi fıstıkım.teşekkürler. çok eğlenceli oldu bi deneyeyim dedim :KK9: sende zamanında katılmışsın pilavını gördüm :)
Aynen canım çok eğlenceli ben çok begendim görüntüsü gayet iyi eminim tadida çok güzeldir:KK16:
Benim pilavı hicsorma tam bir acemilik oldu:KK53:
 
X