- 5 Ocak 2014
- 10.254
- 7.410
merhaba bende nacizane tarifimi çok sevdiğim bu yemeği paylaşıyorum
malzemeler:
yarım kilo dana veya kuzu eti (ama ben kuzu eti yiyemediğimden dana eti tercih ediyorum kuzucuklara üzülüyorum)
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
1 baş soğan
6-7 diş sarımsak
tereyağı
sıvıyağ
salça biber veya domates
kaşar peynir rendesi
baharatlar tercihinize göre
ben pul biber karabiber kekik tuz kullandım...
beşamel sosu için:
3 bardak süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
yemeğin yapım aşamasına geçelim
etimizi kuşbası şeklinde doğradıktan sonra tenceremize alıp kavuruyoruz kavrulup suyunu çekerken içine küp küp dilimlediğimiz soğanlarımızı sarımsaklarımızı ekleyip iyice soğanları eridikten sonra küçük kücük dilimlediğimiz biberleri ekliyoruz.içerisine isterseniz domates rendesi veya biraz salça ekleyebilirsiniz.etlerimiz pişmeye devam ederken bir yandanda kızartmalarımıza geçiyoruz.. içerisine baharatlarıda eklemeyi unutmayalım..
küp küp doğradığımız patatesleri patlıcanları ve havuçlarımızı kızartıyoruz.
]
etlerimizde piştikten sonra fırın tepsisinde hepsini harmanlıyoruz
şimdi beşamel sosun yapımına geçelim
tereyağımızı ekleyelim bir süt pişirme tenceresine eritelim ve içerisine eridikten sonra unumuzu ekleyip kavuralım
.iyice kavurduktan sonra içerisine sütümüzü ekleyelim devamlı karıştırarak pişirelim. ne kadar akışkan olsun istiyorsanız o kadar süt ekleyebilirsiniz.fokurdamalar başladıktan sonra pişmiş demektir..
Eki Görüntüle 1181561
şimdi geldi beşamel sosu tüm malzemelerin üzerini kaplamaya.ayrıca beşamel sosun üzerine kaşar rendesi ile kaplıyorum ve bir bardak su içine karıştırdığım bir kaşık salçayı ekliyorum tepsinin her yanına yayarak döküyorum.
fırına verip kaşarlar eriyene dek pişiriyoruz
afiyet olsun
iftar sonrası kahve de çok iyi gidiyor
acemiliğim için çok özür diliyorum bir kusur olursa affola
malzemeler:
yarım kilo dana veya kuzu eti (ama ben kuzu eti yiyemediğimden dana eti tercih ediyorum kuzucuklara üzülüyorum)
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
1 baş soğan
6-7 diş sarımsak
tereyağı
sıvıyağ
salça biber veya domates
kaşar peynir rendesi
baharatlar tercihinize göre
ben pul biber karabiber kekik tuz kullandım...
beşamel sosu için:
3 bardak süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
yemeğin yapım aşamasına geçelim
etimizi kuşbası şeklinde doğradıktan sonra tenceremize alıp kavuruyoruz kavrulup suyunu çekerken içine küp küp dilimlediğimiz soğanlarımızı sarımsaklarımızı ekleyip iyice soğanları eridikten sonra küçük kücük dilimlediğimiz biberleri ekliyoruz.içerisine isterseniz domates rendesi veya biraz salça ekleyebilirsiniz.etlerimiz pişmeye devam ederken bir yandanda kızartmalarımıza geçiyoruz.. içerisine baharatlarıda eklemeyi unutmayalım..
küp küp doğradığımız patatesleri patlıcanları ve havuçlarımızı kızartıyoruz.
]
etlerimizde piştikten sonra fırın tepsisinde hepsini harmanlıyoruz
şimdi beşamel sosun yapımına geçelim
tereyağımızı ekleyelim bir süt pişirme tenceresine eritelim ve içerisine eridikten sonra unumuzu ekleyip kavuralım
.iyice kavurduktan sonra içerisine sütümüzü ekleyelim devamlı karıştırarak pişirelim. ne kadar akışkan olsun istiyorsanız o kadar süt ekleyebilirsiniz.fokurdamalar başladıktan sonra pişmiş demektir..
Eki Görüntüle 1181561
şimdi geldi beşamel sosu tüm malzemelerin üzerini kaplamaya.ayrıca beşamel sosun üzerine kaşar rendesi ile kaplıyorum ve bir bardak su içine karıştırdığım bir kaşık salçayı ekliyorum tepsinin her yanına yayarak döküyorum.
fırına verip kaşarlar eriyene dek pişiriyoruz
afiyet olsun
iftar sonrası kahve de çok iyi gidiyor
acemiliğim için çok özür diliyorum bir kusur olursa affola
Son düzenleyen: Moderatör: