- 14 Mayıs 2013
- 1.489
- 2.117
- Konu Sahibi enbisevdigim
- #1
Tavuk Topkapı
Malzemeler:
-8 adet kemiksiz but
İç Pilav için:
-1.5 bardak pirınc
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-kus üzümü
-fıstık
-su
-soğan
-maydanoz
-tuz
-1 adet kup seker(isteğe bağlı)
sos için:
-ıkı tane domates
-iki yemek kaşığı salca
-yarım cay bardağı sıvı yag
Yapılışı
fıstıklarla yağımızı tencerede kavuruyoruz fıstıklar pembeleştiğinde içine ince doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavuruyoruz.Daha sonra içine yıkanmış pirinçlerimi ekliyoruz kus üzümü karabiberi de ekleyerek pirinçleri de kavurduktan sonra yeterince su ekleyerek pilavı geçecek sekılde iç piavımızı suyunu çekene kadar ocakta kapağı kapalı sekılde pişiriyoruz.Piştikten sonra dinlendirip maydanozlarımızı da ekleyip karıştırıyoruz.
Tavuklarımızı resimdeki gibi pilavla dolduruyoruz.
açılmaması için kürdanla tavuğumuzu kapatabilirsiniz tavuklarımızı tepsiye diziyoruz
ayrı bir kapta domateslerimizi kup kup doğruyoruz salçamızı ve yağımızla birlikte sosumuzu yapıp tavukların üzerine eşıt sekilde dokuyoruz.180 derecelik fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun..
EZME PATLICAN SALATA TARİİFİ
Malzemeler:
-6 adet patlıcan
-1 adet soğan
-2 dıs sarımsak
-1 cay bardağı zeytinyağı
-tuz
-kzlenmiş kırmızı biber(ben hazır aldım)
-nar ekşisi
Yapılısı:
patlıcanlarımızı közlüyoruz.Közlenmiş patlıcanlarımızı kabuklarını soyup kup kup doğruyoruz.
soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı da ince ince doğruyoruz
közlenmiş lırımız biber ve maydanozlarımızı da katıyoruz
nar ekşisi ve en son yağını ekliyoruz.Afiyet olsun.
Malzemeler:
-8 adet kemiksiz but
İç Pilav için:
-1.5 bardak pirınc
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-kus üzümü
-fıstık
-su
-soğan
-maydanoz
-tuz
-1 adet kup seker(isteğe bağlı)
sos için:
-ıkı tane domates
-iki yemek kaşığı salca
-yarım cay bardağı sıvı yag
Yapılışı
fıstıklarla yağımızı tencerede kavuruyoruz fıstıklar pembeleştiğinde içine ince doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavuruyoruz.Daha sonra içine yıkanmış pirinçlerimi ekliyoruz kus üzümü karabiberi de ekleyerek pirinçleri de kavurduktan sonra yeterince su ekleyerek pilavı geçecek sekılde iç piavımızı suyunu çekene kadar ocakta kapağı kapalı sekılde pişiriyoruz.Piştikten sonra dinlendirip maydanozlarımızı da ekleyip karıştırıyoruz.
Tavuklarımızı resimdeki gibi pilavla dolduruyoruz.
açılmaması için kürdanla tavuğumuzu kapatabilirsiniz tavuklarımızı tepsiye diziyoruz
ayrı bir kapta domateslerimizi kup kup doğruyoruz salçamızı ve yağımızla birlikte sosumuzu yapıp tavukların üzerine eşıt sekilde dokuyoruz.180 derecelik fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun..
EZME PATLICAN SALATA TARİİFİ
Malzemeler:
-6 adet patlıcan
-1 adet soğan
-2 dıs sarımsak
-1 cay bardağı zeytinyağı
-tuz
-kzlenmiş kırmızı biber(ben hazır aldım)
-nar ekşisi
Yapılısı:
patlıcanlarımızı közlüyoruz.Közlenmiş patlıcanlarımızı kabuklarını soyup kup kup doğruyoruz.
soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı da ince ince doğruyoruz
közlenmiş lırımız biber ve maydanozlarımızı da katıyoruz
nar ekşisi ve en son yağını ekliyoruz.Afiyet olsun.
Son düzenleyen: Moderatör: