Sahur Tarifleri

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.270
603.344
43
PEYNİRLİ MİLFÖY BÖREK
$DSCF0309.JPG
MALZEMELER

12 Adet milföy
1 kase beyaz peynir
Maydanoz
1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI
Milföyler kesilir.İç malzeme eklenir..Tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür..Ve ısıtılmış fırında kızartılır..

$DSCF0287.JPG $DSCF0290.JPG $DSCF0293.JPG $DSCF0295.JPG $DSCF0296.JPG $DSCF0297.JPG


ALINTIDIR...
 
SODALI BÖREK
Eki Görüntüle 1173799

Malzemeler:

6 adet yufka
yarım kilo tuzsuz lor yada yağsız peynir
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek için ayır)
1 küçük şişe soda (madensuyu - 20 cl)
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
susam, çörek otu


Yapılışı:
$dsc01498_1.jpg $dsc01500_1.jpg $dsc01501_1.jpg $dsc01502.jpg $dsc01503.jpg

Maydanozun saplarını temizleyip. Peynir rendesi yada lor ile karıştırın. İçine damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edin.
Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın
Süt, yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın. (tuz ilave etmeyin)
İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin. Sütlü harç ile bu yufkayı azar azar kaşıkla ıslayın. İkinci yufkayıda tepsiye yerleştirin. Onunda üzerini sütlü harç ile ıslayın.
Peynirli harcın yarısını tepsinin heryerine eşit olacak şekilde yayın.
Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin.
Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın.
Beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirin.ve üzerini kaşıkla ıslayın.
En son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kıyılarını kesin.
Kıyılarını tepsiye güzelce yerleştirin. Sütlü harç ile ıslayın.
En üst yufkayı düzgünce tepsiye yerleştirin.
Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda güzelce kesin.
Kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün.
Bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün.
Buz dolabında en az 6-8 saat bekletin.
Dolaptan alınca üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam ilave edip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun..


ALINTIDIR...
 
FIRINDA SİGARA BÖREĞİ

$firinda-sigara-boregi-300x225.jpg

Gerekli Malzemeler:

. 2 ad kadar yufka
. 1 ad yumurta
. 1 çorba kaşığı sıvıyağ
. 1 su bardağı kadar beyaz peynir
. Yarım çay bardağı kadar galeta unu
. 1 su bardağı kadar süt

Hazırlanışı:

Sıvıyağımızı, sütümüzü ve yumurtamızı güzelce çırpıyoruz ve yufkalarımızı güzelce sigarabireği sarma formuna getiriyoruz. Bunun için yufkalarımızı masaya yayıyoruz ve önce dörte sonrada sekize bölüyoruz. Pizza dilimi şeklinde olacak.
hazırlamış olduğumuz üçgen yufkalarımızın üzerine yarım çorba kaşığı kadar yumurtalı karışımımızdan sürüyoruz ve üzerinede bir miktar peynir ilave ederek güzelce sarıyoruz. Bu işlemi tekrarlayarak yufkalarımızı bitiriyoruz ve son olarakta fırın tepsimizi alıyoruz ve içerisini güzelce yağlıyoruz. Sigara böreklerimizi dilediğimiz şekilde tepsimize yerleştirdikten sonra üzerlerinede bir miktar galeta unu yada susam serpiyoruz ve önceden 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırınımızda güzelce kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve servise hazır hale geliyor.
Afiyet Olsun.


ALINTIDIR..
 
SİGARA BÖREĞİ
$sigaraboregi.jpg

Malzemeler :

3 Adet yufka

250 gr. beyaz beynir

yarım demet maydanoz

kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :

1. Yufkaları üçken dilimler halinde kesin.

2. Peyniri çatalla ezin, maydanozu ince ince kıyın, peynirin içine ilave edin, hepsini karıştırın.

3.Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın ve sarın, sivri ucuna fırça veya elinizle ıslatın ve sarın.

4. kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Kızarttığınız böreklerin yağını alması için servis tabağına peçete kağıdı koyup böreklerini üzerine dizebilirsiniz.Afiyet olsun.
 
MİDYE BÖREK

$IMG_2336.JPG
MALZEMELER
3 Adet yufka
Beyaz peynir
Maydanoz
1 su bardağı tereyağı sıvıyağ karışımı
1 adet yumurta

YAPILIŞI

$IMG_1726.JPG $IMG_1727.JPG $IMG_1729.JPG $IMG_1730.JPG $IMG_1732.JPG

Dörde ayırdığınız yufkanın sivri olan yüzünü size bakacak şekilde serin.Üstünü erittiğiniz tereyağ veya sıvıyağla yağlayınız..
Geniş olan kısmının ortasından işaret parmağınızla aşağı doğru çekerken sivri ucu da baş parmağınızla yukarı doğru toplayın
Parmaklarınız birleşince yukarı doğru çekip sivri ucun iç kısımda kalmasını sağlayın.
Sivri ucu içeride kalan yufkamızın yanlarda oluşan kanatlarını yanyana getirip kapatıyoruz.
Alt kanatların uçlarında üst üste bindirip üstüne harcımızı koyuyoruz. Alttan sarmaya başlayıp pileli kısım üstte kalacak şekilde yağlanmış tepsimize diziyoruz.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürdükten sonra 200 derece üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

ALINTIDIR..
 
KREP
$krep-300x225.jpg
Malzemeler

2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek İçin margarin yağ veya sıvıyağ

Hazırlanışı

Un, süt ve su ile topak kalmayacak şekilde güzelce çırpın. Yumurtaları ilave edin bir süre daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Teflon tavada 1 çay kaşığı margarin koyun ve eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru döküp güzelce yayın. İki tarafını da çevirerek orta ateşte pişirin.

Güzel bir krep yapmak karışımından daha çok el becerisi ister. Yaptıkça eliniz daha da alışacaktır. Hamura şayet tuz koymaz iseniz reçel ve çikolata sürerekte tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenler için içine peynir sarılması oldukça güzel bir tat verecektir.

Afiyet Olsun…

ALINTIDIR..
 
OTLU KREP
$otlu-krep-tarifi.jpg

Malzemeler
2 adet yumurta
1 su b. süt
1 su b. un
1-2 dal maydanoz
1-2 dal dereotu
1-2 dal nane
1-2 dal yeşil soğan
1-2 dal ıspanak
Tuz, karabiber ve Sıvı yağ

YAPILIŞI

İlk olarak sebzeleri incecik bir şekilde doğrayalım. Tuz, yumurta, karabiber, süt ve unu güzelce çırpalım. İçerisine doğradığımız yeşillikleride ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Tavaya azıcık yağ koyup bir kepçe yardımı ile harçtan dökerek güzelce arkalı önlü pişirelim.
 
RENKLİ OMLET
$007.JPG $009.JPG $013.JPG

Omlet için
3 yumurta
1 çimdik tuz
1 çimdik karabiber
1 çimdik un
çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

İçin için
1 küçük kase rende kaşar peyniri
1 tutam kıyılmış maydanoz
yarım közlenmiş kırmızı biber

YAPILIŞI
Omlet için yumurtaları çukur bir kaba kıralım. Tuzunu, karabiberini, kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpalım.

İçi için rende kaşar peynire kıyılmış maydanozu ve közlenmiş küçük doğranmış kırmızı biberi ilave edip harmanlayalım.

Küçük teflon tavada az sıvı yağla omlet harcını ikiye bölerek iki seferde önlü arkalı pişirelim.

İlk pişen omleti tabağa alalım üzerine peynirli harçla kaplayıp sıcak sıcak ikinci pişmiş omleti üzerine hemen bırakalım. (kaşarın erimesi için hızlı olalım)

ALINTIDIR...
 
SEBZELİ OMLET

$sebzeli_omlet_1.jpg
Malzemeler
• 3 adet yumurta
• 3,4 dilim kaşarpeyniri
• 2 adet sivribiber
• 1 tane domates
• Maydanoz
• İsot
• Tuz
• Sıvı yağ

Yapılışı
1. Biberi küçük doğrayıp tavaya aldıktan sonra biraz yağ koyup kavurun.
2. İçine doğranmış domatesi de koyup suyunu çekene kadar kavuralım
3. Suyunu çekince içine tuzunu ve isotunu ekleyip bir kasede yumurtaları tuzla çırpın.
4. Teflon tavaya biraz yağ koyup ısıtın ve yumurtayı boşaltıp pişirin.
5. Bir yüzü pişince ters çevirin ve yarısına sebzeli karşımı yayıp üstüne kaşar dilimlerini ve maydanoz yapraklarını koyun.
6. Diğer yarısını da üstüne katlayıp sıcak olarak servis yapın.
 
Kaşar peynirli omlet
$kasar-peynirli-omlet-tarifi.jpg

gerekli malzemeler (tek kişilik):

1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 yumurta
1 çay kaşığı tereyağı


Yapılışı
Malzemeleri kişi sayısına göre çoğalttıktan sonra yumurtayı güzelce çırpın (1 çorba kaşığı su eklerseniz kaşar peynirli omletiniz daha güzel olacaktır).
Tavayı iyice ısıttıktan sonra tereyağını tavada eritin. Üzerine çırptığınız yumurtayı dökün ve üzerine kaşar peyniri ilave edin.
Omletlerin alt tarafı kızarınca ters yüz edin. Eğer tavanızın kenarları yüksek değilse bir kaşık ile omletiniz piştikçe çevirin.
Her iki tarafı da piştikten sonra kaşar peynirli omletinizi servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)

ALINTIDIR..
 
KIYMALI GÖZLEME
$kýymal.gözleme1.jpg
Kullanılacak Malzemeler
Kişi sayısı kadar hazır yufka
250 gr. kıyma
3 Orta boy domates
2 adet sivri biber
Sıvıyağ
Margarin yada tereyağ
Tuz, karabiber

Yapılışı
Herbir yufka için aynı işlemi tekrarlayacağız bunu unutmayalım.
İlk önce iç harcımızı hazırlayalım. Tavaya sıvıyağ ve kıymamızı koyarak rengi değişene kadar soteleyelim ve küçük küçük doğradığımız biber, kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domateslerimizi de ilave ederek sotelemeye devam edelim. Domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Son olarak tuzunu ve karabiberini koyup bir kenara alalım.
Bir tane yufkayı alıp, üzerine fırçayla sıvıyağ sürelim. Yufkaları ortaya doğru iki kenarından katlayalım ve üzerine sıvıyağ sürelim. Hazırladığımız karışımı ortaya serpelim ve karışımın üzerini kapatacak şekilde iki kenarlarını üst üste katlayalım.
Teflon tavayı ocakta iyice kızdıralım ve margarin sürelim daha sonrasında hazırlamış olduğunuz gözlememizi kızarana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet Olsun…

ALINTIDIR..
 
PEYNİRLİ PRATİK GÖZLEME

$4251_gozleme.jpg

Malzemeler

2 su bardağı un
1 / 2 tatlı kaşığı tuz
1 / 2 tatlı kaşığı şeker
1 / 2 çay kaşığı kabartma tozu
3 / 4 su bardağı yoğurt
iç malzemeler için
200 gr. Mozzarella peyniri
150 gr. keçi peynir
100 gr peynir
Tuz ve biber (isteğe bağlı)

Yapılışı

Hamurumuz için önce kuru malzemeleri karıştırıp sonra yoğurdu ekleyin.Güzel bir hamur haline getirip bir köşede bekletin.

İç mazleme için peynirleri karıştırın.Dilerseniz evinizde bulunan peynirleri de kullanabilirsiniz.Bütün peynirleri iyice ezip karıştırıp ceviz büyüklüğünde top haline getirin.

Hamurumuzu rulo haline getirip 5 cm. uzunluğunda parçalar olarak keselim.Bunları merdan ile açıp aşağı yukarı neskafe fincanı tabağı büyüklüğünde daireler olsun.

2 yufka arasına top peyniri yerleştirip etrafını güzelce bastırıp üzerinden gene merdane ile geçip düzleyelim.

Bu şekilde tüm yufkaları hazırlayıp 3 dk. arkalı önlü yapışmaz tavada yağsız pişirelim.Sıcak olarak ikram edelim.Afiyet olsun.

ALINTIDIR..
 
Kaşarlı Gözleme Tarifi
$Kaþarlý-Gözleme-Tarifi.jpg
Malzemeler :

5 Adet hazır yufka

500 Gram rendelenmiş kaşar

1 Paket katı margarin



Hazırlanışı ve Yapılışı :

İlk önce yufkaları tek tek açın. Bir tane yufkayı masanın üzerine açın. İçerisine orta kısmına gelecek şekilde rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. İki ucunu ortada birleştirerek yaptığınız katın ortasına tekrar rendelenmiş yufkadan ekleyin ve geri kalan iki ucu da birleştirerek kare halinde olmasını sağlayın. Diğer yufkalara da aynı işlemi yaparak teflon tavayı yağsız olarak ateşte ısıtın. Isınan tavaya yufkayı yerleştirin. Hafif kızardığı zaman ters çevirin ve üst kısmına katı yağı sürün. Tekrar çevirerek diğer tarafını da yağlayın. Her iki tarafı kızardığı zaman dilediğiniz şekillerde bölerek sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun.

ALINTIDIR...
 
Patatesli Poğaça Tarifi
$Patatesli-poðaça-tarifi.jpg
Malzemeler :

İç Malzemesi :

4 Adet patates

1 Kase kaşar peyniri

Yarım demet maydanoz
Patatesli poğaça tarifi
2 Adet yumurta sarısı

Susam

Hamuru İçin :

2 Adet yumurta

1 Su bardağı yoğurt

Yarım paket margarin

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 Adet kabartma tozu

1 Çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Hazırlanışı ve Yapılışı :
Geniş bir kaba yoğurdu, yumurtaları, oda sıcaklığında bekletilen margarini, sıvı yağı, kabartma tozunu, tuzu beraber karıştırın. İçine kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edinceye kadar azar azar un ilave ederek yoğurun. 15 dakika hamurun üzerini örterek bekletin. İç malzemesi için patatesleri haşlayarak soyun ve rendeleyin. Kasede içine rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu, pul bineri ilave ederek harmanlayın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alarak eliniz ile yuvarlayın. Düz bir zeminde elinizle hafif şekilde hamuru açarak iç malzemeden yerleştirin ve kapatın. Hamuru kapattığınız kısmını alt tarafa gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan hamurları da aynı şekilde yapın. Yumurta sarısını fırça ile poğaçaların üzerine sürerek susam serpiştirin. Bir bıçakla poğaçaların üzerine küçük kesik yapın. Önceden ısırılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak sununuz. Afiyet olsun.

ALINTIDIR..
 
TOST EKMEĞİNDEN PRATİK PİZZA
$timthumb.jpg
istediğiniz kadar tost ekmeği
domates
zeytin
Lor yada beyaz peynir
maydanoz
isteğe bağlı sucuk ya da sosis
tereyağı
1 tane yumurta
kaşar peyniri (dilim yada rendelenmiş)

YAPILIŞI
Tost ekmeklerinizi tepsiye dizin tek tek, adetleri size kalmış. Üzerlerine tereyağı sürün. Loru bir kaba alın yumurtayı kırın içine. Maydanozu, domatesleri, zeytinleri, sucukları küçük küçük doğrayın bu karışımı karıştırın çok az sıvı yağ koyun. Önceden ısıtmaya başlayın fırınınızı ve tostların üzerine yayın bu karışımı fırının en üst rafına yakın koyun biraz bu karışım pişsin ve kızarma ya yakın kaşar peyniri ile kaplayın. En üstüne isteğe bağlı kırmızıbiber, kekik serpin ve bu şekilde erimesini sağlayınca sıcak servis yapın afiyet olsun.
 
YUMURTALI EKMEK KIZARTMASI

$344459985_a8d26631e9.jpg
Malzemeler:

*
3 adet yumurta

*
8-10 dilim bayat ekmek (yoksa tazede olabilir)

*
1/4 su bardagi kadar sut

*
karabiber, tuz

*maydanoz

*
kizartmak icin siviyag

HAZIRLANIŞI:

* Bir kasede yumurtalari tel cirpma aleti ile cirpin. Icine sütü, tuzu,minik doğranmış maydanozları ve karabiberi ekleyip tekrar karistirin. Ekmek dilimlerini tek tek yumurtali karisima batirip 5 saniye kadar cekmesi icin bekleterek baska genis bir tepsiye dizin. (Bu asamada yumurtali harc bitene kadar ekmek dilimlerini kullanin.En son orta boy bir tavada ince bir tabaka olacak sekilde yarim cay bardagi kadar siviyag koyup kizdirin. Dilimleri heriki tarafi kizarana dek kizartin. Eger tavadaki yag biterse azar azar ilave edip kizartmaya devam edin. Sicak veya ilik olarak servis yapabilirsiniz.Afiyetler olsun....
ALINTIDIR..
 

maşallah hangisini beğensem şaşırdım toptan yazıyorum maşallah valla bırbırınden güzeller:nazar: alıntıdır demıssınya sen denemedın mı acaba tarıflerıı ,yapılsa aynene resımlerdekı gıbı olurlar mı acaba?
 
Ellerine saglik canim.Hepsi sahurda çok iyi gider.:KK56:
 
PEYNİRLİ EKMEK KÜRESİ
$Peynirli-Ekmek-Küresi.jpg

Malzemeler
Ekmek için :
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1+1/4 ayran
1 yumurta
İç Malzemesi :
2 su bardağı sert kaşar peyniri
4 sap taze soğan
2 kaşık tereyağ

YAPILIŞI
Un ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıp karıştırın. Ortasına yumurta ve ayranı ekleyip, tok ve homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yuvarlak fırın tepsisine hamurun üzerinden hafifçe bastırarak yerleştirin. Üzerine un serpin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişirin.
Piştikten sonra soğuyana kadar fırında bekletin. Ardından ekmeği üst kısmından dilimlere ayırın. Rendelediğiniz kaşar peynirini, ufak ufak dilimlediğiniz taze soğanları karıştırın ve ekmeğin kesik bölümlerine gelecek şekilde yerleştirin. Biraz daha lezzet katmak için tereyağını ufak küpler halinde boşluklara yerleştirin. Alimünyum folyo ile ekmeği hafif sarıp 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Ardından folyonun üstünü açıp 10 dakika daha pişirin. Böylece peynirleri de kızartmış olursunuz. Ekmeğiniz servise hazır, afiyet olsun…

ALINTIDIR..
 

maşallah hangisini beğensem şaşırdım toptan yazıyorum maşallah valla bırbırınden güzeller:nazar: alıntıdır demıssınya sen denemedın mı acaba tarıflerıı ,yapılsa aynene resımlerdekı gıbı olurlar mı acaba?
Canım ben olsam sahurda bunları yapar,bunları yerdim.O nedenle aklıma gelen tarifleri,yiyeceklerin tariflerini aratıp uygun olanlarını ekledim:KK34:Genel olarak kolay tarifler denemekte fayda var umarım yardımcı olur.:KK56:
Bunlar benim değil ama benim yaptığım bildiğim tarifler:KK34:Tabi arada istisnalar olabilir:KK9::KK34:
Tarifleri okuyup ekliyorum genelde içerik ve yapım aşamaları uygun olanları ekliyorum:KK31:
Ellerine saglik canim.Hepsi sahurda çok iyi gider.:KK56:

Rica ederim canım umarım yardımcı olur:KK56::KK16:
 
X