• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsveç'i ayağa kaldıran sünnet

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
İsveç’in Nörköbing şehrinde bir okulda aynı sınıfta Müslüman asıllı 28 kızın sünnet ettirildiği ortaya çıktı.

$isvec-i-ayaga-kaldiran-sunnet-4501289.Jpeg

Kızların sünnet edilmesini 1982 yılında yasaklayan İsveç, kızların anne ve babaları hakkında dava açılacağını bildirdi. 1982 yılında çıkarılan yasayla kız çocuğunu sünnet ettiren veliler 4 yılı kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor. Ancak aynı sınıfta 28 kız çocuğunun 4 ile 14 yaş arasında iken sünnet ettiriliş olduğunun ortaya çıkması İsveç makamlarını çok kızdırdı ve velilere 10 yıla kadar hapis cezası verilebileceği açıklandı. Nörköbing Okul Sağlığı Dairesinden yapılan açıklamada, mart ayından beri sünnet edildiği tespit edilen Müslüman asıllı göçmen kız sayısının 60’a ulaştığı belirtilerek “kız çocukları 30 ülkede sünnet ediliyor. Bunların başında Afrika’daki Somali geliyor. Somali’de kızların yüzde 98’i sünnet ediliyor. Bu olayın ortaya çıkmasından sonra bizim kız çocuklarının sünnetini önlemek için yürüttüğümüz çalışmalar için yapılan maddi destek ve sağlanan imkanlar arttırıldı”denildi. milliyet

Son düzenleme:
korkunç çocukların yaşadığı acıyı hayal bile edemiyorum
kadın cinsel organı sünnete uygun mu ki, nasıl yapılıyor merak etmedim değil
ama araştırmayacağım kesin!!

140351070839442.jpg

Kızların sünnet edilmesini 1982 yılında yasaklayan İsveç, kızların anne ve babaları hakkında dava açılacağını bildirdi. 1982 yılında çıkarılan yasayla kız çocuğunu sünnet ettiren veliler 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor. Ancak aynı sınıfta 28 kız çocuğunun 4 ile 14 yaş arasında iken sünnet ettiriliş olduğunun ortaya çıkması İsveç makamlarını çok kızdırdı ve velilere 10 yıla kadar hapis cezası verilebileceği açıklandı. Nörköbing Okul Sağlığı Dairesinden yapılan açıklamada, mart ayından beri sünnet edildiği tespit edilen Müslüman asıllı göçmen kız sayısının 60’a ulaştığı belirtilerek “kız çocukları 30 ülkede sünnet ediliyor. Bunların başında Afrika’daki Somali geliyor. Somali’de kızların yüzde 98’i sünnet ediliyor. Bu olayın ortaya çıkmasından sonra bizim kız çocuklarının sünnetini önlemek için yürüttüğümüz çalışmalar için yapılan maddi destek ve sağlanan imkanlar arttırıldı” denildi.

İslamiyette böyle birşey olduğunu hiç duymadım okumadım, bunu yapan müslümanların dayanakları ne acaba?

Özellikle Afrikada cok yapiliyor.
Dini inanc icinmi yapiyorlar diye arastirmistim bir ara ama dini inanc icinde degil, tüm din mensuplari yapiyor bunu hemde büyük boyutlarda.
Tek sebebi cinsel hazzi azaltmakmis..
Yazik ya.

Müslümanlikla alakasi yok..
Hiristiyan, müslüman hepsi yapiyor, hatta hiristiyanlarda daha fazla yapiliyor..

Mesela;

Nijerya’da Hıristiyan kadinlarin yüzde 55’i, Müslüman kadinlarin yüzde 2’si sünnet edilmiş.

Sünnet konusunu ilk duyduğumda şok geçirmiştim.
Biraz araştırınca , bu konuda da farklı görüşler içeren yazılar okumuştum. Fakat yanlış hatırlamıyorsam günümüzde yapılan sünnetin amacı kadının ilişkiden zevk almasını engellemek . Dolayısıyla uygulama da bunu sağlayacak şekilde yapılıyor.

kadının haz almasını engellemek için yapıyorlar,dinimizde böyle bişi yok
fakat bazı Müslümanlarda yapıyor sanırım
afrika ve arap ülkelerinde
eski mısırda ve bazı eski medeniyetlerden beri var bu kadın sünneti
vahşice bişey,videolarını izlemiştim önceden,ağlarsınız o derece,ben ağladım
o bebek ağlarken
bebekken yada çocukken yapılıyor ,hiç uyuşturma yok,ilkel şartlarda
doğumu zorlaştırıyor,kadınlar doğumda ölüyor,sünnet dikişleri doğumda yırtılıyor
ve kadını tekrar dikiyorlar,aynı acıyı defalarca yaşıyorlar
ALLAH kahretsin bunları...

Son düzenleme:
Bu konu ile ilgili bir belgesel izlemistim.
Kucucuk kiz cocuklarina jiletle resmen iskence yapiliyordu :(
Afrika'da halki bilgilendirmeye calisiyorlardi, bir aile kizini sunnet ettirmedigi icin tum koy tarafindan dislanmisti.
Bu onlarin kulturu saygi duymaliyiz diye birileri cikiyor ama baska birinin saglikli yetisme hakkini aliyorsa baslarim oyle kulture...

Bu konu ile ilgili bir belgesel izlemistim.
Kucucuk kiz cocuklarina jiletle resmen iskence yapiliyordu :(
Afrika'da halki bilgilendirmeye calisiyorlardi, bir aile kizini sunnet ettirmedigi icin tum koy tarafindan dislanmisti.
Bu onlarin kulturu saygi duymaliyiz diye birileri cikiyor ama baska birinin saglikli yetisme hakkini aliyorsa baslarim oyle kulture...

izledim ben de onu.

ben de böyle düşünüyorum. ama ben her türlü sünnete karşıyım :1: erkek veya kız ikisine de.

izledim ben de onu.

ben de böyle düşünüyorum. ama ben her türlü sünnete karşıyım :1: erkek veya kız ikisine de.

Erkeklerde dinimiz geregi yapiliyor ama siz istemezseniz oglunuzu sunnet ettirmezsiniz.
Kiz cocuklari cok farkli sekilde etkileniyor, hayatlari boyunca etkisinden kurtulamiyorlar.

Din adina sapkinliklar bitmiyor
Ne yazikki
Din denen sey insanlari ehlilestirmek icin aslinda ama bazilari iyice sapkinlasiyor
Dunya ustunde ne dramlar yasaniyor

yaa işte bu işler böyle. bize göre bunlar sapkın, kimilerine göre başkaları, kimine göre başkaları.

isterseniz tüm dünyayı ayağa kaldırın, bu, bu insanların doğrusu. tıpkı diğer insanların diğer doğruları gibi.

kiz cocuklarini,kadinlari bir rahat birakin artik ya

babalar böyle seye izin veriyorda annlerin vicdani nasil el veriyor anlamiyorum :19:

Kadına sünnet işle uygulandığında cinsellikten haz duymuyor ve tehlikeli bir işlem. Genelde ülkelerindem sorun olmuyo qma göçmenleri sorun yaşıyor. Kızlar büyüdüklerinde ailelerine dava açıyor

İslam’da kadınların sünnet olması diye bir şey olsaydı eğer Hz Muhammed döneminde başlardı herkese örnek olsun diye. Yine cehalet, yine cehalet.

Back