- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
- Konu Sahibi nehirnil111
- #1
Merhabalar öncelikle herkese başarılar dilerim 
Uzun zamandır katılmak isteyip de bir türlü nasip olmayan yarışmaya katılmış bulunmaktayım. Sütlü tatlıların beni ele geçirmesiyle kendime engel olamadım
Kardeşcan resim çekmede yardımcı olmasaydı daha zor olurdu zor işlermiş anlamış bulunmaktayım herkesin emeğine sağlık :81:
Malzemeler
Kedidili 36 adet
Muhallebi için;
4 Su bardağı süt
4 Yemek kaşığı un
2 Yumurta sarısı
8 Yemek kaşığı şeker
300 gr labne
2 paket vanilya
Kedidillerini ıslatmak için;
2 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı nescafe
2 Yemek kaşığı şeker
Üzeri için;Kakao
İsteğe göre rendelenmiş çikolata,dilerseniz meyve dilimleri..
Yapılışı;

Öncelikle tenceremize malzemede belirtilen miktarlarda sırasıyla Süt,Un,Yumurta sarısı ve Şekeri ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.





Muhallebi kıvamına geldikten sonra labnemizi ve en son vanilyamızı ilave ediyor tekrar çırpıyoruz.



Hazır olan muhallebimizden ince bir tabaka şeklinde olmak üzere tepsimize döküyor ve üzerine kedidillerimizi diziyoruz.


Diğer bir kısımda cezveye kedidillerini ıslatmak üzere ılık olan suya nescafe ve şekeri ekleyerek erimesini sağlıyoruz.


Hazır olan nescafeli ılık suyu kedidillerinin üzerine eşit bir şekilde paylaştırarak ıslanmasını sağlıyoruz dikkat etmemiz gereken çok fazla ıslatmadan eşit bir şekilde dağıtmaktır. Islanan kedidillerinin üzerine muhallebinin yarısını paylaştırıyoruz.



İlk yapılan işlemi tekrarlayarak önce kedidillerinin dizimi daha sonra nescafeli suyla ıslatılması ve muhallebinin en son kalan kısmını üzerine paylaştırarak dolaba hazır vaziyete getirmektir


Dolapta en az 6 saat olmak üzere soğumasını bekliyoruz. 1 gün bekletilirse daha güzel oluyor ama bizim gibi dayanamadıysanız 6 saatte kurtarıyor test edildi onaylandı
Dolapta soğuyan tiramisu üzerine kakao serpilerek nefis bir şekilde ikram edilir. İsteğe göre benim yaptığım gibi beyaz ve siyah çikolata rendesiyle süsleyebilirsiniz veya dilediğiniz meyveyi üzerine ekleyebilirsiniz ben vişne tercih ettim her daim çikolatayla yakıştırmışımdır kendilerini
Tabi ki yanına bol köpüklü türk kahvesiyle kahvenin lezzetini almak paha biçilemez benim kahvemde resmi çekene kadar köpükten eser kalmadı
ama yine de tatmanızı isterdim nefislerdi 




Ne çok resim eklemişim hızımı alamayıp
İlk katılımım yanlışlarım olabilir. Bir hatamız olduysa affola
Sizlerin huzurunuzda Kedidilli pratik tiramisu

Uzun zamandır katılmak isteyip de bir türlü nasip olmayan yarışmaya katılmış bulunmaktayım. Sütlü tatlıların beni ele geçirmesiyle kendime engel olamadım

Malzemeler
Kedidili 36 adet
Muhallebi için;
4 Su bardağı süt
4 Yemek kaşığı un
2 Yumurta sarısı
8 Yemek kaşığı şeker
300 gr labne
2 paket vanilya
Kedidillerini ıslatmak için;
2 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı nescafe
2 Yemek kaşığı şeker
Üzeri için;Kakao
İsteğe göre rendelenmiş çikolata,dilerseniz meyve dilimleri..
Yapılışı;


Öncelikle tenceremize malzemede belirtilen miktarlarda sırasıyla Süt,Un,Yumurta sarısı ve Şekeri ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.





Muhallebi kıvamına geldikten sonra labnemizi ve en son vanilyamızı ilave ediyor tekrar çırpıyoruz.



Hazır olan muhallebimizden ince bir tabaka şeklinde olmak üzere tepsimize döküyor ve üzerine kedidillerimizi diziyoruz.


Diğer bir kısımda cezveye kedidillerini ıslatmak üzere ılık olan suya nescafe ve şekeri ekleyerek erimesini sağlıyoruz.


Hazır olan nescafeli ılık suyu kedidillerinin üzerine eşit bir şekilde paylaştırarak ıslanmasını sağlıyoruz dikkat etmemiz gereken çok fazla ıslatmadan eşit bir şekilde dağıtmaktır. Islanan kedidillerinin üzerine muhallebinin yarısını paylaştırıyoruz.



İlk yapılan işlemi tekrarlayarak önce kedidillerinin dizimi daha sonra nescafeli suyla ıslatılması ve muhallebinin en son kalan kısmını üzerine paylaştırarak dolaba hazır vaziyete getirmektir



Dolapta en az 6 saat olmak üzere soğumasını bekliyoruz. 1 gün bekletilirse daha güzel oluyor ama bizim gibi dayanamadıysanız 6 saatte kurtarıyor test edildi onaylandı

Dolapta soğuyan tiramisu üzerine kakao serpilerek nefis bir şekilde ikram edilir. İsteğe göre benim yaptığım gibi beyaz ve siyah çikolata rendesiyle süsleyebilirsiniz veya dilediğiniz meyveyi üzerine ekleyebilirsiniz ben vişne tercih ettim her daim çikolatayla yakıştırmışımdır kendilerini







Ne çok resim eklemişim hızımı alamayıp


Sizlerin huzurunuzda Kedidilli pratik tiramisu

Son düzenleyen: Moderatör: