- 19 Ekim 2007
- 6.067
- 3.553
merhabalar öncelikle bütün katılanlara başarılar dilerim ...
KRAMEL SOSLU İRMİK TATLISI
malzemeler :
1 kilo süt ( 5 su bardağı )
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
YAPILIŞI:
Bütün malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz ,suyla ıslatılmış kalıba döküyoruz ,ılınınca buzdolabına koyuyoruz ,tatlıyı buzdolabından alıp servis tabağına ters çeviriyoruz ,kramel sosu döküp süslüyoruz afiyet olsun...
KRAMEL SOS
malzemeler:
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı krema
50 gram margarin
YAPILIŞI:
tencereye şekeri koyuyoruz ,şeker eridi mi margarin ilave edip sürekli ve hızlı karıştırıp ,margarin eridi mi ,tencereyi ocaktan al ,hemen kremayı ilave edip mikserle pürüzsüz kıvam olana kadar çırp'ıyoruz ,soğumuş olan tatlının üzerine döküyoruz ..
ÜZERİNİN SÜSLEMESİ
MALZEMELER :
1 tane şırınga
1 tane kürdan
yarım çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı pirinç unu
yapılışı:
sütle pirinç unu'nu karıştırıp ,pişiriyoruz ,soğumaya bırakıp ,ara , ara karıştırıyoruz üzeri kaymak tutmasın diye
şırıngaya üzerinin süsü için pişirdiğimiz kremayı koyup ,tatlının üzerine çizgiler çiziyoruz..
kürdanla ortadan başlayıp daire'sel şekil yapıyoruz..
KRAMEL SOSLU İRMİK TATLISI
malzemeler :
1 kilo süt ( 5 su bardağı )
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
YAPILIŞI:
Bütün malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz ,suyla ıslatılmış kalıba döküyoruz ,ılınınca buzdolabına koyuyoruz ,tatlıyı buzdolabından alıp servis tabağına ters çeviriyoruz ,kramel sosu döküp süslüyoruz afiyet olsun...
KRAMEL SOS
malzemeler:
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı krema
50 gram margarin
YAPILIŞI:
tencereye şekeri koyuyoruz ,şeker eridi mi margarin ilave edip sürekli ve hızlı karıştırıp ,margarin eridi mi ,tencereyi ocaktan al ,hemen kremayı ilave edip mikserle pürüzsüz kıvam olana kadar çırp'ıyoruz ,soğumuş olan tatlının üzerine döküyoruz ..
ÜZERİNİN SÜSLEMESİ
MALZEMELER :
1 tane şırınga
1 tane kürdan
yarım çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı pirinç unu
yapılışı:
sütle pirinç unu'nu karıştırıp ,pişiriyoruz ,soğumaya bırakıp ,ara , ara karıştırıyoruz üzeri kaymak tutmasın diye
şırıngaya üzerinin süsü için pişirdiğimiz kremayı koyup ,tatlının üzerine çizgiler çiziyoruz..
kürdanla ortadan başlayıp daire'sel şekil yapıyoruz..