Tatlı Tarifi Böğürtlen'den Meyveli Suşi

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.817
Selamlar!
Bugün yarışma uğruna başıma gelenlerden sonra KK tarafından gazi ilan edilmeliyim. :KK34:

Şu an tam olarak Böğürtlen'in kafa dağıtmak için mutfağa girip yarattığı tariflerden birine bakıyorsunuz.
Tatlı Suşi.
Bol sütlü, bol meyveli. Neredeyse yaza uygun bile denebilir.


Tatlı Suşiyi üç adımda hazırlayacağız.
1- Alt katman pişirimi
2- Suşi harcı olarak pirinç pişirimi
3- Meyve kombini & servis.

İlk adım olarak alt katman pişirimi için malzemeler:
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 3 çay bardağı süt (fotoda bir var yanıltmasın)
- 1 tatlı kaşığı kadar tepeleme tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401994288.410544.jpg

Bir tencereye tereyağı hariç tüm malzemeleri döküp, bir güzel çırpın.
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401994767.686440.jpg

Çırptıktan sonra ocağa alıp altını orta ateşte açıp karıştırmaya başlayın.
Katılaşana kadar karıştırın. Katılaşınca içine tereyağını atıp iyice karıştırın ve altını kapatın.
Katı kıvamda şöyle yumuşacık kıvamda pamuk gibi bir muhallebimiz olacak.
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401994826.852787.jpg

Bir tabakta kenara kaldırıp soğumaya bırakalım kendisini.

Sıra ikinci adımda. Suşi harcı larak kakaolu pirinç hazırlayacağız.
Malzemelerimiz:

- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı + 1 çay bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı pirinç unu ve 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı kakao
- 1 paket vanilya

Yani:
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401995052.485098.jpg

Pirinçleri güzelce ayıklayıp yıkadıktan sonra bi tencereye alıyoruz, üstüne 3 su bardağı içme suyu döküyoruz. Altını yüksek açıp kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz. İçinde 1 çb su kalana kadar dersek zamanı siz ayarlayın. :)
İçinde 1 çay bardağı su kalınca altını kapatıyoruz.
Bardaktaki sütle kakaoyu karıştırıyoruz.
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401995156.942518.jpg

Kakaolu sütü, şekeri, vanilyayı, pirinç ununu pirinçlere ekleyip karıştıralım.

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401995462.381485.jpg

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401995634.141419.jpg

Altını yüksek açıp 1 dakika kadar karıştırıp kendi haline bırakın. Arada bir karıştırarak 15-20 dakika kaynayacak ve suyu azalıp kıvam alacak.
Kıvamını alınca altını kapatıp soğuması için bir kaba boşaltın.
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401995962.914443.jpg

İlk yarım saat ılındıktan sonra ağzını streçleyip buzluğa atıp 20 dk dinlendirin. Böylece daha tane tane olacak.
Buzluktan çıktığında suşi harcımız da hazırdır efenim. :)

Sıra geldi meyvelerle kombinleyip servise süslemeye.
Ben süslerken çok eğlendim. Süsleme konusunda henüz acemi de olsam lezzeti telafi ediyor. :KK34:

Mevsim meyvelerinden çilek ve muhallebiye çok yakışan oda sıcaklığında muz ve ek olarak kivimiz olacak.
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401996233.190342.jpg

Süsleme yaparken şu renkli şeker tüpleri çok kullanışlıydı
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401996277.461541.jpg

Denerken istediğiniz şekli verebilirsiniz siz de, tek şartımız muz ve muhallebi hep üst üste olsun.
Ben çocuklar için kalp ve çiçekler hazırladım becerebildiğim kadarıyla. Bol meyveyle servis ettim. :)
İlk önce pirinç harcını yayıp muz şeritleri, muz dilimlerini dizip üstüne muhallebi katmanı attım. Diğer tabakta da suşi pirinçten duvar örüp arada muz ve muhallebi ve üstünde de çilek ve kivi ile lezzetlendirdim. :)
Yanında bol meyve ile sundum.

Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun!

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401996763.882541.jpg

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401996797.035018.jpg

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401996825.603474.jpg

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401997012.053710.jpg

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401997055.891348.jpg

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401997110.343836.jpg

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1401997155.521206.jpg


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Çok değişik bir tarif.Dünya mutfağından mı acaba?Hiç görmedim çünkü.Elinize sağlık.Farklı bir tarif görmüş olduk.
 
Çok değişik bir tarif.Dünya mutfağından mı acaba?Hiç görmedim çünkü.Elinize sağlık.Farklı bir tarif görmüş olduk.
Aslında benim yarattığım bir tarif, fakat çok da değişik değil bence. :) Ayrıca, sadece görmekle kalmayınız mutlaka deneyiniz de efenim :)
 
Kırk yıl düşünsem böyle bir tarif çıkarmak aklıma gelmezdi cidden değişik ve güzel bir tarif olmuş..
Ellerinize sağlık:KK16::KK16::KK16:
 
X