- 16 Kasım 2008
- 13.766
- 13.437
Merhabalar.
Yine bir yemekle daha karşınızdayım:)Yemeği yapmak için bu patlıcanı aramadığım yer kalmadı.Market,pazar nereye baktıysam bulamadım.Şansımı son bir pazarda deneyeyim dedim.Tek bir satıcıda buldum.Bulunca pazarda çocuğunu kaybedip sonra bulan anne gibi büyük bir sevinç yaşadım.Mevsimi mi değil nedir burada bu patlıcan hiç revaçta değil.
Şimdi yemeğime geçiyorum.
Katılan herkese başarılar diliyorum.
PATLICAN BURGER
2 adet bostan patlıcan,
2 adet büyük boy patates,
Kızartmak için yarım çay bardağı sıvıyağ (Ekleme yapabilirsiniz çünkü yağ çekiyor)
KÖFTE MALZEMELERİ
500 gr.dana kıyma,
1 adet yumurta,
1 orta boy soğan,
2 yemek kaşığı galeta unu,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kekik,
1 çay kaşığı kimyon,
5 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz
DOMATES SOS MALZEMELERİ
6 adet küçük boy domates,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz,
2 diş sarımsak
ÜZERİ İÇİN
150 gr. kaşar peyniri
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyip tuzlu suda biraz bekletiyoruz.Alışkanlık olmuş bekletmesek ne olur bilmem.Denemek lazım:)Patatesleri de soyup halka halka doğruyoruz.
Patlıcanlar suda beklerken köftemizin yapımına geçiyoruz.Kıymayı derin bir kaba koyup soğanı rendeliyoruz.
Galeta ununu,yumurtayı,kimyonu,karabiberi,sarımsağı,tuzu ve kekiği ekliyoruz.
Güzelce yoğurup patlıcanın büyüklüğünde büyük köfteler yapıyoruz.
Sudan çıkardığımız patlıcanları kurulayıp,tuzlayıp sıvıyağ koyulan tavada kızartıyoruz.
Kurulanan ve tuzlanan patatesleri de hafif kızartıyoruz fırında da pişeceği için.
Köftelerimizi de hafif kızartıyoruz.
Kızartılan patlıcanları borcama diziyoruz.
Patatesleri de patlıcanların üzerine diziyoruz.
Köfteleri diziyoruz.
Şimdi domates sosun yapımına geçiyoruz.
Domatesleri rendeleyip biber salçasını,karabiberini,rendelediğimiz sarımsağı ve tuzunu ekleyip pişiriyoruz.(Bir su bardağı su ekleyebilirsiniz)
Sosumuz pişti.
Pişen sosu yemeğimize döküp 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız yemeğin üstüne kare şeklinde kestiğimiz kaşar peynirlerini dizip 2-3 dakika daha fırına veriyoruz.
Yemeğimiz pişti.
Afiyet olsun.
Yine bir yemekle daha karşınızdayım:)Yemeği yapmak için bu patlıcanı aramadığım yer kalmadı.Market,pazar nereye baktıysam bulamadım.Şansımı son bir pazarda deneyeyim dedim.Tek bir satıcıda buldum.Bulunca pazarda çocuğunu kaybedip sonra bulan anne gibi büyük bir sevinç yaşadım.Mevsimi mi değil nedir burada bu patlıcan hiç revaçta değil.
Şimdi yemeğime geçiyorum.
Katılan herkese başarılar diliyorum.
PATLICAN BURGER
2 adet bostan patlıcan,
2 adet büyük boy patates,
Kızartmak için yarım çay bardağı sıvıyağ (Ekleme yapabilirsiniz çünkü yağ çekiyor)
KÖFTE MALZEMELERİ
500 gr.dana kıyma,
1 adet yumurta,
1 orta boy soğan,
2 yemek kaşığı galeta unu,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kekik,
1 çay kaşığı kimyon,
5 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz
DOMATES SOS MALZEMELERİ
6 adet küçük boy domates,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz,
2 diş sarımsak
ÜZERİ İÇİN
150 gr. kaşar peyniri
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyip tuzlu suda biraz bekletiyoruz.Alışkanlık olmuş bekletmesek ne olur bilmem.Denemek lazım:)Patatesleri de soyup halka halka doğruyoruz.
Patlıcanlar suda beklerken köftemizin yapımına geçiyoruz.Kıymayı derin bir kaba koyup soğanı rendeliyoruz.
Galeta ununu,yumurtayı,kimyonu,karabiberi,sarımsağı,tuzu ve kekiği ekliyoruz.
Güzelce yoğurup patlıcanın büyüklüğünde büyük köfteler yapıyoruz.
Sudan çıkardığımız patlıcanları kurulayıp,tuzlayıp sıvıyağ koyulan tavada kızartıyoruz.
Kurulanan ve tuzlanan patatesleri de hafif kızartıyoruz fırında da pişeceği için.
Köftelerimizi de hafif kızartıyoruz.
Kızartılan patlıcanları borcama diziyoruz.
Patatesleri de patlıcanların üzerine diziyoruz.
Köfteleri diziyoruz.
Şimdi domates sosun yapımına geçiyoruz.
Domatesleri rendeleyip biber salçasını,karabiberini,rendelediğimiz sarımsağı ve tuzunu ekleyip pişiriyoruz.(Bir su bardağı su ekleyebilirsiniz)
Sosumuz pişti.
Pişen sosu yemeğimize döküp 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız yemeğin üstüne kare şeklinde kestiğimiz kaşar peynirlerini dizip 2-3 dakika daha fırına veriyoruz.
Yemeğimiz pişti.
Afiyet olsun.
Son düzenleyen: Moderatör: