• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hakları ve Sorunları...

MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Nirvana
Yönetici
Super Moderator
12 Temmuz 2006
56.298
216.389
1.223
52
-Cinsel İstismar ve Tecavüz
a)- Ensest İlişki
b)-Cinsel İstismar
c)-Tecavüz
Araştırmacı Ulytau

-Çocuk .....grafisi
Araştırmacı Mune

-Çocuk Gelinler
Araştırmacı Mune

-Çocuk İşçi (6-17 yaş grubu arası çalışan çocuklar)
Araştırmacı AngryPenguin

-Aile içi şiddet
Araştırmacı SevdaLinka

-Çocuk hükümlüler
Araştırmacı parkon

-Eğitim alamayan çocuklar
Araştırmacı Chelzy ve cowgirll

-Yoksulluk
Araştırmacı Chelzy ve _MedceziR_

-Sokak çocukları
Araştırmacı E_LANORA

-Kayıp çocuklar
Araştırmacı Nevreste

-Uyuşturucu kullanımı
Araştırmacı andROMEdae

Türk Ceza Kanunu'nda çocuğun tanımı:
5237 Türk Ceza Kanunu'nun 6/1-c uyarınca 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur.
5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu'nun 3/1-a uyarınca daha erken yaşta ergin olsa bile, 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur.

Hanımlar,

kendimce ana başlıklar oluşturdum, bunlar ülkemizdeki çocukların başlıca sorunları, bu başlıkların altlarını bilgi, belge, istatistik vb şekilde araştırma yaparak bizler dolduracağız, ana başlıklara ilave veya eksiltme yapabiliriz, konuyla ilgili hertürlü öneri ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim, ortak bir fikirle hep beraber bir karar alırız:34:

-Cinsel İstismar ve Tecavüz
a)- Ensest İlişki
b)-Cinsel İstismar
c)-Tecavüz

-Çocuk .....grafisi

-Çocuk Gelinler

-Çocuk İşçi (6-17 yaş grubu arası çalışan çocuklar)

-Aile içi şiddet

-Çocuk hükümlüler

-Eğitim alamayan çocuklar

-Yoksulluk

-Sokak çocukları

-Kayıp çocuklar

-Uyuşturucu kullanımı

Türk Ceza Kanunu'nda çocuğun tanımı:
5237 Türk Ceza Kanunu'nun 6/1-c uyarınca 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur.
5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu'nun 3/1-a uyarınca daha erken yaşta ergin olsa bile, 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur.

Hanımlar,

kendimce ana başlıklar oluşturdum, bunlar ülkemizdeki çocukların başlıca sorunları, bu başlıkların altlarını bilgi, belge, istatistik vb şekilde araştırma yaparak bizler dolduracağız, ana başlıklara ilave veya eksiltme yapabiliriz, konuyla ilgili hertürlü öneri ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim, ortak bir fikirle hep beraber bir karar alırız:34:

Harikasın.
Bu maddeleri paylaşalım diyorum ben.
Herkes bir konu ile alakalı araştırma yapıp dosya oluşturabilir,o konuyu ele alabilir.
bunlar oluşturulduktan sonrada gönderceğimiz merciileri,sivil toplum örgütlerini araştırır.Hepbirlikte karar veririz.
Ben çocuk hükümlülerin sorunlarını alıyorum,araştırmalarımı geliştireceğim.
Talip çıkmazsa birkaç konu daha alabilirim.

Harikasın.
Bu maddeleri paylaşalım diyorum ben.
Herkes bir konu ile alakalı araştırma yapıp dosya oluşturabilir,o konuyu ele alabilir.
bunlar oluşturulduktan sonrada gönderceğimiz merciileri,sivil toplum örgütlerini araştırır.Hepbirlikte karar veririz.
Ben çocuk hükümlülerin sorunlarını alıyorum,araştırmalarımı geliştireceğim.
Talip çıkmazsa birkaç konu daha alabilirim.

Ana başlıklarda bir sorun yok değil mi? Mutabıksın.
Talip çıkacaktır, kızlara mesajla bilgilendirme yapıyorum, bende nette araştırmalara devam ediyorum, cinsel istismar, tecavüz konusunda projeler başlatan sivil toplum örgütleri varmış, onlarla da yazışmayı planlıyorum.

Tezler falan buldum, kaynak belirtildiği sürece kullanılabilir ibareliler var, o tezlere de göz atacağım.

Ana başlıklarda bir sorun yok değil mi? Mutabıksın.
Talip çıkacaktır, kızlara mesajla bilgilendirme yapıyorum, bende nette araştırmalara devam ediyorum, cinsel istismar, tecavüz konusunda projeler başlatan sivil toplum örgütleri varmış, onlarla da yazışmayı planlıyorum.

Tezler falan buldum, kaynak belirtildiği sürece kullanılabilir ibareliler var, o tezlere de göz atacağım.

Bence harika.
Arkadaşların aklına gelirse farklı birşey ekleriz.
OKY e mesaj atayım facede link versin mi?

Çocuk gelinler,çocuk işçiler ya da aile içi şiddet konularından birini alabilirim.:6: Bi toplaşalım iyice.

Dün ben de araştırdım biraz,kaynak,belge,haber toplamak zor olmayacak.:ssz:

Malum,o kadar çok ki...

Mesaja koştum geldim.
Eğitim alamayan çocuklar ve yoksul çocuklar ile ilgileneyim bende çevremde daha sık gördüğüm hatta birebir yaşadığım durumlardan ötürü.
Müdürem ellerine sağlık.Konuya gereken ehemmiyeti hepberaber gösterelim.
Öncelikle güzel bir afiş hazırlasak ya.KK ve Çocuk hakları gibi alt başlıklarıyla.Her bölümde her konuya sabitleriz.Guzel bir tasarım olsa.Bilen bir arkadaş yönlendirse.Anlasam grafik tasarımdan yapacağım da hiç bilmiyorum.

Başlıklar oluşturdum ama ana başlıklar hakkında da düşüncelerinizi yazın, olmuş mu olmamış mı? Eksik var mı?
Çünkü bu öyle lideri, konu sahibesi olan bir mevzu değil, çocuklarımızla ilgili sorunlar.

Kazanan çocuklar olsun diye hepimizin katkısı olan dayanışma içinde olacağımız bir proje.

Bence harika.
Arkadaşların aklına gelirse farklı birşey ekleriz.
OKY e mesaj atayım facede link versin mi?

tamamdır. :34:
oldukça fazla bölümüm var. onlarla ilgileniyorum. vakit bulursam bende yardımcı olmaya çalışırım. ama söz vermeyim..
fakat böyle bir konu açıldığı için hepinize teşekkürler.
toplumumuzun kanayan yarası bu.

Son düzenleme:
Back