- 27 Mayıs 2013
- 4.845
- 8.817
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
- #1
Biraz acı, biraz ekşi, biraz tatlı, lokum gibi yumuşacık tavuk lezzeti!
Öncelikle merhabalar,
Tarifi, malzemeleri ve ölçüleri bana ait olan, sayısız denemeden sonra en lezzetli haline ulaştığım fırında tavuk tarifime hoş geldiniz!
Malzemelerin karışımı bazılarınızı şaşırtabilir; ancak mutlaka deneyin, oyle karar verin. Bu arada ben beş kişilik hazirladim, malzemeler de ona göre. Malzemelerin beşte birini baz alıp, kişi sayısıyla çarparak ideal ölçülere ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER:
- kişi sayınız kadar, uzun tavuk göğsü
- bir sap pırasanın sadece beyaz kısmı
- Bir kilo ıspanağın 3/2 si (yaridan biraz daha fazlasi)
- 3 diş sarimsak
- bir büyük kırmızı biberin yarısı
- 2,5 su bardağı dolusu erişte
- bir yemek kaşığı soya sosu
- iki adet tatlı portakal
- dağ kekiği, karabiber, tuz, aci biber
- folyo ve pişirme kağıdı
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılış:
Karnıyarık / pilav tencereso veya oldukca geniş bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını koyun,
Pırasanın beyaz yerini çok ince halkalar halinde doğrayın ve tencereye atın.
Ocağı yakıp pırasaları otuz kırk saniye kadar cevirin
Kırmızı biberi ince ince doğrayıp pırasanın uzerine ekleyin. Birlikte üç beş kere çevirin yeterli, fazla öldürmeyin.
Ayıklayıp iyice yıkadığınız ve her yaprağını kabaca üç beş parçaya böldüğünüz ıspanakları avuç avuç tavada yavaşça ölmekte olan pırasaların üzerine ekleyin. Ispanaklar bitene kadar eklemeye devam edin.
Ispanakları da tamamen ekleyince 2-3 dakika kadar orta ateşte kavurun.
Ispanakların uzerine 2,5 bardak dolusu erişteyi atın, ıspanaklarla harmanlayın.
İki bardak sıcak su ekleyin, karıştırın.
İnce ve minicik doğranmış sarımsakları ekleyin.
Bir tatlı kaşığı tepeleme dolu tuz, bir tutam karabiber atın.
Bir yemek kaşığı soya sosunu, hafıf renk ve hafif tat vermesi için ekleyin.
Bir portakalın suyunu sıkıp, tavaya ilave edin, portakalın içinin posasını da ekleyin.
Bir tutam acı biber serpin.
Suyu hafifçe azalana kadar kaynatın ve altını kapatın. Ilınmaya bırakın ağzını kapatıp. :)
Gelelim tavuklara. Tavuk göğsü parçalarını sinirlerini ve fazla yağlarını ayıklayıp yıkayalım, süzelim.
Elinizdeki en geniş tavaya iki yemek kaşığı zeytinyağı koyup yağı kızdırın. Fena kızdırın.
Tavuk parçalarından birini veya tavaya sıkışmayacak şekilde sığabiliyorsa ikisini birer çay kaşığı tuzla tuzlayıp kızgın tavaya atın. Her yuzunu yaklaşık 90 saniye kadar kızgın tavada kızartın. Bu işlem fırına girecek etlerin lezzetini ve suyunu içine hapseder.
Dışları hafifçe 1,5 dk pişen tavukları bir tabağa alın, altına kağıt havlu sermeyin.
Bir tabakta 2 çay kaşığı dağ kekiği, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı tuzu karıştırın ve tavuklara serpin.
Tezgahı ya da masayı boşaltıp yer açın. Diğer portakalı da sıkın.
Masaya yaklaşık 40 cm uzunlukta folyo serin.
Folyonun üstüne aynı boyutta ayarlayıp yağlı kağıt serin.
Uzun kısmı ikiye katlayın, iyice bastırın.
İki yanı da üç dört kere kıvırarak katlayın. Böylece sadece tepesi açık olan bir zarf elde edin.
Tavadaki ıspanağı kişi sayısı kadar parçalara ayırın. Zarfın içine tavadaki karışımdan bir kişilik doldurun ve bir adet tavuk koyun.
Bir tutam acı biber serpin ve tavuğu yumuşatıp lezzetlendirmesi için iki yemek kaşığı portakal suyu ekleyin.
Zarfın açık kısmını da kıvırarak kapatın. Bir porsiyonumuz hazır. :)
Kişi sayısı kadar paket aynı şekilde hazırlayın. :)
Fırını 190 dereceye ısıtın. Bir tepsiye veya direkt fırın ızgarasına paketleri yerleştirin. Dik koyabilirsiniz.
Tavuklarımız fırında yavaşça ve lezzetlerini çeke çeke 1 saat 10 dakika kadar pişecekler.
Tavuğumuzun bir porsiyonu piştiğinde misss kokular eşliğinde şöyle oldu:
Afiyet bal şeker olsun
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Öncelikle merhabalar,
Tarifi, malzemeleri ve ölçüleri bana ait olan, sayısız denemeden sonra en lezzetli haline ulaştığım fırında tavuk tarifime hoş geldiniz!
Malzemelerin karışımı bazılarınızı şaşırtabilir; ancak mutlaka deneyin, oyle karar verin. Bu arada ben beş kişilik hazirladim, malzemeler de ona göre. Malzemelerin beşte birini baz alıp, kişi sayısıyla çarparak ideal ölçülere ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER:
- kişi sayınız kadar, uzun tavuk göğsü
- bir sap pırasanın sadece beyaz kısmı
- Bir kilo ıspanağın 3/2 si (yaridan biraz daha fazlasi)
- 3 diş sarimsak
- bir büyük kırmızı biberin yarısı
- 2,5 su bardağı dolusu erişte
- bir yemek kaşığı soya sosu
- iki adet tatlı portakal
- dağ kekiği, karabiber, tuz, aci biber
- folyo ve pişirme kağıdı
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılış:
Karnıyarık / pilav tencereso veya oldukca geniş bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını koyun,
Pırasanın beyaz yerini çok ince halkalar halinde doğrayın ve tencereye atın.
Ocağı yakıp pırasaları otuz kırk saniye kadar cevirin
Kırmızı biberi ince ince doğrayıp pırasanın uzerine ekleyin. Birlikte üç beş kere çevirin yeterli, fazla öldürmeyin.
Ayıklayıp iyice yıkadığınız ve her yaprağını kabaca üç beş parçaya böldüğünüz ıspanakları avuç avuç tavada yavaşça ölmekte olan pırasaların üzerine ekleyin. Ispanaklar bitene kadar eklemeye devam edin.
Ispanakları da tamamen ekleyince 2-3 dakika kadar orta ateşte kavurun.
Ispanakların uzerine 2,5 bardak dolusu erişteyi atın, ıspanaklarla harmanlayın.
İki bardak sıcak su ekleyin, karıştırın.
İnce ve minicik doğranmış sarımsakları ekleyin.
Bir tatlı kaşığı tepeleme dolu tuz, bir tutam karabiber atın.
Bir yemek kaşığı soya sosunu, hafıf renk ve hafif tat vermesi için ekleyin.
Bir portakalın suyunu sıkıp, tavaya ilave edin, portakalın içinin posasını da ekleyin.
Bir tutam acı biber serpin.
Suyu hafifçe azalana kadar kaynatın ve altını kapatın. Ilınmaya bırakın ağzını kapatıp. :)
Gelelim tavuklara. Tavuk göğsü parçalarını sinirlerini ve fazla yağlarını ayıklayıp yıkayalım, süzelim.
Elinizdeki en geniş tavaya iki yemek kaşığı zeytinyağı koyup yağı kızdırın. Fena kızdırın.
Tavuk parçalarından birini veya tavaya sıkışmayacak şekilde sığabiliyorsa ikisini birer çay kaşığı tuzla tuzlayıp kızgın tavaya atın. Her yuzunu yaklaşık 90 saniye kadar kızgın tavada kızartın. Bu işlem fırına girecek etlerin lezzetini ve suyunu içine hapseder.
Dışları hafifçe 1,5 dk pişen tavukları bir tabağa alın, altına kağıt havlu sermeyin.
Bir tabakta 2 çay kaşığı dağ kekiği, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı tuzu karıştırın ve tavuklara serpin.
Tezgahı ya da masayı boşaltıp yer açın. Diğer portakalı da sıkın.
Masaya yaklaşık 40 cm uzunlukta folyo serin.
Folyonun üstüne aynı boyutta ayarlayıp yağlı kağıt serin.
Uzun kısmı ikiye katlayın, iyice bastırın.
İki yanı da üç dört kere kıvırarak katlayın. Böylece sadece tepesi açık olan bir zarf elde edin.
Tavadaki ıspanağı kişi sayısı kadar parçalara ayırın. Zarfın içine tavadaki karışımdan bir kişilik doldurun ve bir adet tavuk koyun.
Bir tutam acı biber serpin ve tavuğu yumuşatıp lezzetlendirmesi için iki yemek kaşığı portakal suyu ekleyin.
Zarfın açık kısmını da kıvırarak kapatın. Bir porsiyonumuz hazır. :)
Kişi sayısı kadar paket aynı şekilde hazırlayın. :)
Fırını 190 dereceye ısıtın. Bir tepsiye veya direkt fırın ızgarasına paketleri yerleştirin. Dik koyabilirsiniz.
Tavuklarımız fırında yavaşça ve lezzetlerini çeke çeke 1 saat 10 dakika kadar pişecekler.
Tavuğumuzun bir porsiyonu piştiğinde misss kokular eşliğinde şöyle oldu:
Afiyet bal şeker olsun
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Son düzenleyen: Moderatör: