- 1 Kasım 2011
- 19.185
- 32.033
Merhaba
Güreşe doymayan pehlivan tekrar karşınızda
Yarışmaya katılan ve katılacak olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum
Ve tarifime geçiyorum...
Malzemeler
3 parça tavuk göğsü
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı haşlanmış tane mısır
1 çorba kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için; yarım limon suyu, 1 çay kaşığı karabiber
Beğendi için malzemeler
2 adet patlıcan
1 tutam ıspanağın sadece yaprakları
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
Karabiber
Tuz
Kırmızı, yeşil biberleri küp küp doğruyoruz. Tavada tereyağı eritip biberleri ekliyoruz. 5 dakika soteliyoruz.
Sarımsağı ezip ekliyoruz. Mısırı ve bahatları da ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.
Etlerin uç kısımlarını kesip düzlüyoruz. Resimde ki gibi bıçakla ortasını açıyoruz.
Harcımızı tavuğun içine dolduruyoruz. Ağız kısmını kürdan ile kapatıyoruz. Ardından tuzlayıp yağlıyoruz.
Tavaya çok az sıvıyağ koyup tavukları kızgın yağda alt üst mühürlüyoruz.
Sonrasında borcama alıyoruz ve üzerine, yarım limon suyu ile karabiberi karıştırıp döküyoruz.
200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakakika pişiriyoruz.
Beğendi için patlıcanları ocakta közlüyoruz. İyice yumuşadıktan sonra hemen alıp buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlıyoruz.
Ispanak yapraklarını 5 dakika haşlayıp süzüyoruz.
Patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyıyoruz. Ispanakları da aynı şekilde ine ince kıyıyoruz.
Tavada tereyağı eritiyoruz. Unu ekliyoruz ve 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından sütü ilave ediyoruz.
Hızlıca karıştırıyoruz. Koyulaştıktan sonra patlıcanı ve ıspanağı ekleyip malzemeyi birbirine yediriyoruz.
Tuzunu ve karabiberini de ilave edip ocaktan alıyoruz.
Beğendiyi servis tabağına alıyoruz. Üzerine ortadan ikiye kestiğimiz tavuğu koyuyoruz.
Afiyet olsun...
Güreşe doymayan pehlivan tekrar karşınızda
Yarışmaya katılan ve katılacak olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum
Ve tarifime geçiyorum...
Malzemeler
3 parça tavuk göğsü
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı haşlanmış tane mısır
1 çorba kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için; yarım limon suyu, 1 çay kaşığı karabiber
Beğendi için malzemeler
2 adet patlıcan
1 tutam ıspanağın sadece yaprakları
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
Karabiber
Tuz
Kırmızı, yeşil biberleri küp küp doğruyoruz. Tavada tereyağı eritip biberleri ekliyoruz. 5 dakika soteliyoruz.
Sarımsağı ezip ekliyoruz. Mısırı ve bahatları da ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.
Etlerin uç kısımlarını kesip düzlüyoruz. Resimde ki gibi bıçakla ortasını açıyoruz.
Harcımızı tavuğun içine dolduruyoruz. Ağız kısmını kürdan ile kapatıyoruz. Ardından tuzlayıp yağlıyoruz.
Tavaya çok az sıvıyağ koyup tavukları kızgın yağda alt üst mühürlüyoruz.
Sonrasında borcama alıyoruz ve üzerine, yarım limon suyu ile karabiberi karıştırıp döküyoruz.
200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakakika pişiriyoruz.
Beğendi için patlıcanları ocakta közlüyoruz. İyice yumuşadıktan sonra hemen alıp buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlıyoruz.
Püf nokta: Közlenen patlıcanın daha kolay soyulabilmesi için közlendikten hemen sonra poşete koyup ağzını bağlayın.
azami 8-9 dakika bu şekilde poşette beklerse soyulması daha kolay oluyor.
Ispanak yapraklarını 5 dakika haşlayıp süzüyoruz.
Patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyıyoruz. Ispanakları da aynı şekilde ine ince kıyıyoruz.
Tavada tereyağı eritiyoruz. Unu ekliyoruz ve 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından sütü ilave ediyoruz.
Hızlıca karıştırıyoruz. Koyulaştıktan sonra patlıcanı ve ıspanağı ekleyip malzemeyi birbirine yediriyoruz.
Tuzunu ve karabiberini de ilave edip ocaktan alıyoruz.
Beğendiyi servis tabağına alıyoruz. Üzerine ortadan ikiye kestiğimiz tavuğu koyuyoruz.
Afiyet olsun...
Son düzenleyen: Moderatör: