- 19 Mayıs 2009
- 456
- 234
- 333
- Konu Sahibi citkirildim
- #1
Fajita yada Fajitas, Fahitas okunur, Meksika mutfagina ait bir et yemegi olup dana ve karidesle de yapilabilir.
Fajita ispanyolcada etin en güzel yeri anlamini tasir. Icerigi, baharatlari ve sogan-biber karisimi ile Turk damak tadina cok yatkin bir yemektir.
Yemegin ana malzemeleri
[table="width: 500"]
[tr]
[td]
[td]
[/td]
[/tr]
[/table]
2 Et Marinasyon
[table="width: 500"]
[tr]
[td="width: 300"]
[td]
[/td]
[/tr]
[/table]
3 Sebzeler
[table="width: 500"]
[tr]
[td]
[td]
[/td]
[/tr]
[/table]
4 Guacamole Malzemesi
[table="width: 500"]
[tr]
[td]
[td]
[/td]
[/tr]
[/table]
5 Salsa Sos Malzemesi
[table="width: 500"]
[tr]
[td]
[td]
[/td]
[/tr]
[/table]
6 Yogurt Sos Malzemesi
[table="width: 500"]
[tr]
[td]
[td]
[/td]
[/tr]
[/table]
Tortillanin yapilis
[tr]
[td]
[/td]
[td]
[/td]
[td]
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]
[/td]
[td]
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]
Tavuk Marinasyon yapilisi
[tr]
[td]
[/td]
[td]
[/td]
[td]
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]
[/td]
[td]
[/td]
[/tr]
[/table]
Guacamole (Avakado Sos) Yapilisi
[tr]
[td]
[/td]
[td]
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]
[/td]
[td]
[/td]
[/tr]
[/table]
Salsa Sos Yapilis
[tr]
[td]
[/td]
[td]
[/td]
[/tr]
[/table]
Yogurt Sos Yapilisi
[tr]
[td]
[/td]
[/tr]
[/table]
Yemegin yaplisi
Servis Zamani
Istege bagli olarak iki sekilde sevis yapilir.
Afiyet olsun....
Buda Fajita sonrasi talti sürprizimiz... afiyet olsun
[table="width: 500"]
[tr]
[td]
[/td]
[/tr]
[/table]
Bu tarif üc kisiliktir.
Fajita ispanyolcada etin en güzel yeri anlamini tasir. Icerigi, baharatlari ve sogan-biber karisimi ile Turk damak tadina cok yatkin bir yemektir.
Yemegin ana malzemeleri
- Tortilla (Lavas)
- Tavuk Marinasyon
- Sebzeler
- Guacamole (Avakado Sos)
- Salsa Sos (Domates Sos)
- Yogurt Sos
[table="width: 500"]
[tr]
[td]
- 4 cay bardagi un
- 4 yemek kasigi sivi yag
- 1.5 cay bardagi sicak su
- 1/2 (yarim) cay kasigi tuz
[td]

[/tr]
[/table]
2 Et Marinasyon
[table="width: 500"]
[tr]
[td="width: 300"]
- 300 gram tavuk gogusu (iki parca gogus)
- 2 yemek kasigi sivi yag
- 2 tatli kasigi soya sosu
- 1 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi toz seker (ben esmer seker kullandim)
- 1 tane yesil sogan
- 1 kac dal taze kisnis
- yarim misket limonu (normal limon da olabilir)
- kirmizi toz biber (aci yada tatli tercihe bagli)
- kimyon
- karabiber
- tuz
[td]

[/tr]
[/table]
3 Sebzeler
[table="width: 500"]
[tr]
[td]
- 3 tane dolmalik top biber(yesil, sari, kirmizi)
- 2 tane orta boy kuru sogan (ben kirmizi sogan kullandim)
[td]

[/tr]
[/table]
4 Guacamole Malzemesi
[table="width: 500"]
[tr]
[td]
- 1 olgun yumusak avakado
- 1 kücük dis sarimsak
- 1 tatli kasigi zeytinyagi
- 1 tane kücük taze sogan
- 1 kac dal maydanoz
- limon suyu
- biraz tuz
[td]

[/tr]
[/table]
5 Salsa Sos Malzemesi
[table="width: 500"]
[tr]
[td]
- 2 tane domates
- 1 yesil sivri biber
- 1 tane taze sogan
- biraz maydanoz
- limon suyu
- tuz
- kirmizibiber
[td]

[/tr]
[/table]
6 Yogurt Sos Malzemesi
[table="width: 500"]
[tr]
[td]
- 1 cay bardagi yogurt
- 1 yemek kasigi mayonez
- tuz
- limon suyu
[td]

[/tr]
[/table]
Tortillanin yapilis
- un tuz ve sivi yagi yogurma kabimiza koyup karistiralim.
- azar azar suyu ekleyerek orta yumusaklikta bir hamur yapalim (suyunu hamurumuza göre ayarlayalim)
- üstünü kapattiktan sonra yaklasik yarim saat dinlendirelim.
- dinlenen hamurumuzu 6 bezeye ayiralim.
- merdane yardimiyla pasta tabagi kadar acalim.
- yagsiz tavade hafif kirzarana kadar arkali önlü pisirelim.
[tr]
[td]

[td]

[td]

[/tr]
[tr]
[td]

[td]

[td][/td]
[/tr]
[/table]
Tavuk Marinasyon yapilisi
- tavuk gogusunu yarim saat buzlukta bekletelim, zira ince ve düzgün kesmemizi kolaylastirir.
- buarada biz diger malzemeleri ve baharatlari mikserde iyice cekelim.
- tavuk gogusumuzu buzluktan alip ince uzun sekilde keselim.
- kestigimiz tavuk gogusumuzu bir kaba koyduktan sonra mikserde hazirladigimiz karisimi de üstüne ekleyerek iyice karistiralim.
- üstünü kapatip bir iki saat buzdolabinda bekletelim.
[tr]
[td]

[td]

[td]

[/tr]
[tr]
[td]

[td]

[/tr]
[/table]
Guacamole (Avakado Sos) Yapilisi
- Avakadonun kabuklarini ve cekirdegini cikardikten sonra bir kaba alip catal yardimiyla iyice ezelim.
- sarimsagimizi de ezdikten sonra üstüne ekleyelim
- yesil sogan ve maydanozu minik minik dograyip üstüne ilave edelim.
- simdi iyice karistiralim.
- tuz, karabiber, limon ve yagimizi ilave edip iyice karistiralim.
- uygun kaba koyalim.
[tr]
[td]

[td]

[/tr]
[tr]
[td]

[td]

[/tr]
[/table]
Salsa Sos Yapilis
- bütün malzemeleri minik minik dograyip üstüne tuz, kirmizibiber ve limonu ilave edip karistirdiktan sonra uygun kaba koyalim.
[tr]
[td]

[td]

[/tr]
[/table]
Yogurt Sos Yapilisi
- Yogurdu, mayonezi, limon ve tuzu güzelce karistirdiktan sonra uygun kaba koyalim.
[tr]
[td]

[/tr]
[/table]
Yemegin yaplisi
- biberleri ve soganlari yarim halka seklinde dograyalim.
- iyice kizdirdigimiz tavaya yagimizi ekleyip hazirladigim biber ve soganlari da üstüne ekleyelim.
- tuz ve karabiber ile tatlandiralim.
- hafif diri kalana kadar pisirmeye devam edelim.
- pisen biber ve soganlarin herhangi bir tabaga alalim.
- tavaya 2 yemek kasigi sivi yag ilave edip iyice kizdiralim.
- marine olan tavuklarimizi kizgin tavaya koyup hafif kizarana kadar pisirelim.
- önceden pisirdigimiz biber ve soganlari da tavada pismekte olan tavugumuzun üstüne ekledikten sonra 3-4 dakika pisirelim.
Servis Zamani
Istege bagli olarak iki sekilde sevis yapilir.
- tabakta
- durum olarak
Afiyet olsun....
Buda Fajita sonrasi talti sürprizimiz... afiyet olsun
[table="width: 500"]
[tr]
[td]

[/tr]
[/table]
Bu tarif üc kisiliktir.