- Konu Sahibi KatnissEverden
- #1
Herkese merhabalar...
Pastamı yapmaya başlarken o kadar keyifli ve heyecanlıydım ki...
Kahvemi yaptım,
malzemelerimi hazırladım,tezgahın üzerine koydum...
Yumurtalarımı çırpma kabına koydum, arkamı dönmemle oğlumun yumurta kabını aşağı çekmesi bir oldu.
.Veee 4 adet yumurta halımın üzerinde
Ufaklığı uyutup yeniden mutfağa döndüm kaldığım yerden devam etmeye...
Sponsorum canım arkadaşım nk83 e resimleri düzenlememde yardımcı olduğu için ayrıca çok teşekkür ederim...
Gelelim tarifime....
Kalp Pasta
Malzemeler :
Kakaolu Kek için:
Sade Kek için:
Kreması için:
İlk önce kremşantiyi derin bir kaba boşaltıp iki bardak sütle blendırla çırpalım...Katılaşması için buzdolabında bekletelim...
Yapılışı:
Ben kakaolu kekle başladım.Siz isterseniz sade keklede başlayabilirsiniz fark etmez.
4 yumurtayla 3 fincan şekeri blendırla köpürene kadar çırpıyourz yaklaşık 10 dk. kadar...
1 fincan suyu ekleyip,karıştırmaya devam ediyoruz...Daha sonra kakaoyu ,un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek azar azar ekliyoruz..
Yağlı kağıt serilmiş kilitli kek kalıbında 45 dakika 150 derecede fırın kapağını açmadan pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra kek kalbının kilidini açıp çıkarıyoruz ve keki ikiye bölüyoruz.
Göz kararıyla iki küçük kalp kesiyoruz içinden ve ayırıyoruz.
2. Sade Kek
Yine aynı malzemeleri aynı şekilde kullanıyoruz,kakao hariç.4 yumurta ve şekeri köpürene kadar 10 dak. çırpıp 1 fincan su,un ve kabartma tozunu eleyerek azar azar ilave ediyoruz.
Altına yağlı kağıt serdiğimiz aynı kelepçeli kalıba keki döküp 45 dak.150 derecede fırın kapağını açmadan pişriyoruz.
Soğuduktan sonra tıpkı kakaolu kekte yaptığımız gibi ortadan önce ikiye bölüp sonra iki ayı parçadan da iki kalp şekli çıkarıyoruz.
Daha sonra bu kalpleri bir sade bir kakaolu olacak şekilde iç içe geçiriyoruz...
İlk katı tamamladıktan sonra sütle ıslatıp,kremşantisini sürdükten sonra ikinci kata geçiyoruz.Burda dikkat etmemiz geren ilk katta kakaoluyla başladıysak ikinci kata sade kekle başlamalıyız..Ki kesince görüntümüz düzgün olsun...yine sütle ıslatıp arasına krem şanti sürüyoruz..
.4 kata da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üst katta yine sütle ıslatıp tamamna krem şanti sürüyoruz...
Kartonla zigzag şekli verdiğimiz yerleri kesip pastanın üzerine koyduktan sonra üzerine süzgeçle kakao eliyoruz..
Sonra kartonları kaldırıp pastamızı bir gece dinlenmek üzere dolaba kaldırıyoruz...Afiyet olsun....
Bu yarışmada yarışan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum..İyi olan,hak eden kazansın

Pastamı yapmaya başlarken o kadar keyifli ve heyecanlıydım ki...

Kahvemi yaptım,

malzemelerimi hazırladım,tezgahın üzerine koydum...
Yumurtalarımı çırpma kabına koydum, arkamı dönmemle oğlumun yumurta kabını aşağı çekmesi bir oldu.

.Veee 4 adet yumurta halımın üzerinde

Ufaklığı uyutup yeniden mutfağa döndüm kaldığım yerden devam etmeye...

Sponsorum canım arkadaşım nk83 e resimleri düzenlememde yardımcı olduğu için ayrıca çok teşekkür ederim...

Gelelim tarifime....
Kalp Pasta
Malzemeler :
Kakaolu Kek için:
- 4 adet yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 3 kahve fincanı un

Sade Kek için:
- 4 adet yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı su
- 1 paket kabartma tozu
- 3 kahve fincanı un

Kreması için:
- 1 paket sade kremşanti(2'li olanlardan)
- 2 bardak süt

İlk önce kremşantiyi derin bir kaba boşaltıp iki bardak sütle blendırla çırpalım...Katılaşması için buzdolabında bekletelim...

Yapılışı:

Ben kakaolu kekle başladım.Siz isterseniz sade keklede başlayabilirsiniz fark etmez.
4 yumurtayla 3 fincan şekeri blendırla köpürene kadar çırpıyourz yaklaşık 10 dk. kadar...
1 fincan suyu ekleyip,karıştırmaya devam ediyoruz...Daha sonra kakaoyu ,un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek azar azar ekliyoruz..
Yağlı kağıt serilmiş kilitli kek kalıbında 45 dakika 150 derecede fırın kapağını açmadan pişiriyoruz.

Soğuduktan sonra kek kalbının kilidini açıp çıkarıyoruz ve keki ikiye bölüyoruz.
Göz kararıyla iki küçük kalp kesiyoruz içinden ve ayırıyoruz.

2. Sade Kek

Yine aynı malzemeleri aynı şekilde kullanıyoruz,kakao hariç.4 yumurta ve şekeri köpürene kadar 10 dak. çırpıp 1 fincan su,un ve kabartma tozunu eleyerek azar azar ilave ediyoruz.

Altına yağlı kağıt serdiğimiz aynı kelepçeli kalıba keki döküp 45 dak.150 derecede fırın kapağını açmadan pişriyoruz.

Soğuduktan sonra tıpkı kakaolu kekte yaptığımız gibi ortadan önce ikiye bölüp sonra iki ayı parçadan da iki kalp şekli çıkarıyoruz.

Daha sonra bu kalpleri bir sade bir kakaolu olacak şekilde iç içe geçiriyoruz...

İlk katı tamamladıktan sonra sütle ıslatıp,kremşantisini sürdükten sonra ikinci kata geçiyoruz.Burda dikkat etmemiz geren ilk katta kakaoluyla başladıysak ikinci kata sade kekle başlamalıyız..Ki kesince görüntümüz düzgün olsun...yine sütle ıslatıp arasına krem şanti sürüyoruz..

.4 kata da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üst katta yine sütle ıslatıp tamamna krem şanti sürüyoruz...
Kartonla zigzag şekli verdiğimiz yerleri kesip pastanın üzerine koyduktan sonra üzerine süzgeçle kakao eliyoruz..
Sonra kartonları kaldırıp pastamızı bir gece dinlenmek üzere dolaba kaldırıyoruz...Afiyet olsun....


Bu yarışmada yarışan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum..İyi olan,hak eden kazansın

Son düzenleyen: Moderatör: