- 23 Şubat 2014
- 435
- 62
Merhaba bayanlar bu da benim pastam ilk kez yarışmaya katılıyor olmak çok farklı bir duygu bakalım neler olacak
Malzeme listesi
Keki için :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
Yumurta ve şekeri çok güzel köpürene kadar çırpalım benim mikserim yok onun için el blendırıyla çırptım. Daha sonra süt , sıvı yağ , un, nişasta ve kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Kek kalıbımızı 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ile yağlıyoruz. Karışımımızı kalıbımıza koyup, önceden ısıtılmış 180 derece ısıda , 25 dakika pişiriyoruz.
Kekimiz piştikten sonra soğuması için dışarı çıkartıp 20 - 30 dakika kadar bekletiyoruz. Ve kalıbımızı ters çevirip servis tabağına keki çıkartıyoruz.
Eki Görüntüle 1027224
Krema için :
1 litre süt
3 yumurtanın sarısı
1 su bardağı şeker
2 tepeleme çorba kaşığı un
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 paket şekerli vanilin
1 çorba kaşığı tereyağı
Sütü tencereye boşaltıp altını yakıyoruz. 3 yumurtanın sarısını ve hemen ardından şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından un , nişasta ve şekerli vanilini de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Fokurdayana kadar kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz. Topak topak olmaması ve dibine tutmaması için.Fokurdamaya başlayınca tereyağımızı da ekleyip altını kapatıyoruz.
Ve kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kekimizi ortadan ikiye ayırıyoruz.
Süsleme için :
1 paket sütlü çikolata
1 paket damla çikolata
4 muz
15 tane çilek
Kremamızı kekimizin tabanına döküyoruz. Üzerine çikolatanın bir kısmını rendeliyoruz.
Rendelediğimiz çikolatının üzerine çilek ve muz dilimleyip koyuyoruz.
İkiye böldüğümüz katı da üzerine kapatıp kalan kremamızı güzel bir şekilde yayıyoruz.
Kremayı iyice düzenleyip üzerine çilek , muz dilimleri damla çikolata ve hazır böğürtlen sosu ile süslüyoruz.
Afiyet olsunnn
Malzeme listesi
Keki için :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
Yumurta ve şekeri çok güzel köpürene kadar çırpalım benim mikserim yok onun için el blendırıyla çırptım. Daha sonra süt , sıvı yağ , un, nişasta ve kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Kek kalıbımızı 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ile yağlıyoruz. Karışımımızı kalıbımıza koyup, önceden ısıtılmış 180 derece ısıda , 25 dakika pişiriyoruz.
Kekimiz piştikten sonra soğuması için dışarı çıkartıp 20 - 30 dakika kadar bekletiyoruz. Ve kalıbımızı ters çevirip servis tabağına keki çıkartıyoruz.
Eki Görüntüle 1027224
Krema için :
1 litre süt
3 yumurtanın sarısı
1 su bardağı şeker
2 tepeleme çorba kaşığı un
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 paket şekerli vanilin
1 çorba kaşığı tereyağı
Sütü tencereye boşaltıp altını yakıyoruz. 3 yumurtanın sarısını ve hemen ardından şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından un , nişasta ve şekerli vanilini de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Fokurdayana kadar kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz. Topak topak olmaması ve dibine tutmaması için.Fokurdamaya başlayınca tereyağımızı da ekleyip altını kapatıyoruz.
Ve kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kekimizi ortadan ikiye ayırıyoruz.
Süsleme için :
1 paket sütlü çikolata
1 paket damla çikolata
4 muz
15 tane çilek
Kremamızı kekimizin tabanına döküyoruz. Üzerine çikolatanın bir kısmını rendeliyoruz.
Rendelediğimiz çikolatının üzerine çilek ve muz dilimleyip koyuyoruz.
İkiye böldüğümüz katı da üzerine kapatıp kalan kremamızı güzel bir şekilde yayıyoruz.
Kremayı iyice düzenleyip üzerine çilek , muz dilimleri damla çikolata ve hazır böğürtlen sosu ile süslüyoruz.
Afiyet olsunnn