- 19 Mayıs 2009
- 456
- 236
- Konu Sahibi citkirildim
- #1
Pasta icin gerekli ana malzemeler
2 Ara Krema Malzemesi
3 Üst Krema (Buttercream) Malzemesi
Kekin yapilisi
Ara Kremanin Yapilisi
Üst Kremanin (Buttercream) Yapilisi
Pastanin Yapilisi
Servis Zamani
Afiyet olsun...
- Kek (eger elinizde kalan veya hazir herhangi bir kek türü yada fazladan pastataban varsa onlari kullanabilirsiniz)
- Ara Krema (istediginiz herhangi bir krema yada kremsanti kullanabilirsiniz)
- Üst Krema (Buttercream)
|
2 Ara Krema Malzemesi
|
3 Üst Krema (Buttercream) Malzemesi
|
Kekin yapilisi
- Yumurtalari cirpma kabina kiralim (sarilarini ve beyazlarini beraber)
- Sekeri üstüne ilave edelim.
- Mikser ile yüksek derecede köpürene kadar cirpalim.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayi, yagi ve suyu ekleyip iyice karistiralim.
- Kullandiginiz firin tepsisini önce kati yag ile azicik yaglayip üzerine yagli kagidi koyalim (tepsiye yag sürmenin nedeni kagidin firin sicakliginda havalanip kekin bozulmasini engellemektir)
- kekimizi tepsiye bosaltip esit bir sekilde yayalim.
- firini 180C ayarlayip kekimizi hemen firini koyalim.
- 20 ile 25 dakika hafif kizarana kadar pisirilim.
Ara Kremanin Yapilisi
- Yag haric bütün malzemeleri tencereye alalim ve cok iyi karistiralim.
- Tencereyi ocaga koyalim ve kaynayana kadar sürekli karistiralim.
- Kaynamaya baslayan kremaya yagi ilave edip söyle bir karistirdiktan sonra ocaktan alalim
- Kremayi sogutma asamasinda arada bir karistiralim ki üstü kabuk baglamasin.
Üst Kremanin (Buttercream) Yapilisi
- Yagi ile sekeri kabimiza alip mikserle cok iyi karistiralim.
- sütü ve vanilyayi (yada vanilya aromasini) ekleyip mikserle iyice karistiralim.
- Gida boyasini ilave edip tekrar karistiralim
- Simdilik buzdalobinda bekletelim.
Pastanin Yapilisi
- Asama Kek ile Ara krema
- Soguyan kekimizi rondodan gecirelim.
- 20 cm kelepceli kek kalibini strec film ile kaplayalim.
- Kekimizden bir mikdar alip kaliba koyduktan sonra iyice bastiralim (kekin kalinligi normal bir pasta taban kalinliginda)
- Istediginiz kadar ara kremadan alip kekin üstüne ekleyip düzeltelim.
- Üstüne kekimizden koyup fazla bastirmadan düzeltelim.
- Cilekleri (yada istediginiz meyveden bir miktar) minik minik dograyip kremamiza ekledikten sonra karistiralim.
- Bu kremayi da kekimizin üstüne koyup düzeltelim.
- Kalan kekimizi de kremanin üstüne ekleyip elimizle fazla bastirmadan düzeltelim.
- Üstünü strec film ile kapadiktan sonra ortalama 2 saat buzdolabinda bekletelim.
- Asama Üst Krema Kaplama ve süsleme
- Pastamizi buzdolabindan cikardiktan sonra uygun bir tabaga ters cevirerek koyalim.
- Strecleri ve kek kalibini yavasca pastayi bozmadan cikaralim.
- Üst kremamizdan bir miktar alarak pastamizin üzerinie ve yanlarina ince bir tabaka halinde sürelim.
- Simdi pastamizi güllerle süsleyelim, sikma torbamiza uygun basligi taktiktan sonra kremayi torbaya koyalim.
- Icinde hava kalmayacak sekilde torbayi sikalim.
- Torbayi yavasca sikarken ellerimizi saat yönünde cevirerek gül yapalim.
- Pastanin her tarafini güller ile kaplayalim.
Servis Zamani
Afiyet olsun...