Öncelikle katılan arkadaşlarıma başarılar dilerim
Sponsorum sevgili kocacım seni çok seviyorum
Pasta keki Tarifi
Pastayı hazırlarken, pandispanyayı mutlaka 1 su bardağı kadar sütle ıslatın. Islatılıp bir gece bekletilmiş pasta pamuk gibi yumuşacık olur. İçinde yağ olmadığı için ıslatılmayan pandispanya biraz kuru olabilir.
Yumurtanın sarısı ve aklarının ayrı ayrı çırpılması, daha çok kabarmasına ve yumuşak olmasına vesile oluyor.
Malzemeler (30 cm teflon tepsi için)
5 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kaynar su (bu şekerin daha kolay erimesi için)
1 tepeli su bardağı + yarım su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yumurta aklarını bir kaba, sarılarını ayrı bir kaba alın.
Önce yumurta aklarını bir fiske tuzla kar haline gelinceye dek çırpın.
Sonra şeker ve yumurta sarılarını çırpmaya başlayın. 2 kaşık kaynar suyu içine ekleyip hiç durmadan çırpmaya devam edin. Rengi çok açık sarı olana dek çırpın.
Yumurta aklarını ilave edip tahta kaşıkla dikkatlice karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu eleyip ağır ağır karıştırarak yedirin. Bu işlemi mikserle bir dakika kadar çırparak yapmanız daha kolay olacaktır.
Tereyağıyla yağlayıp, unladığınız tepsiye pandispanya hamurunu dökün ve yayın.
Sert bir zemin üzerine bir kaç kez tepsiyi vurarak, içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
200 derecelik soğuk fırına pandispanyayı sürün.
Kenarlarından kabarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürün. Üzeri pembeleşince pandispanyayı fırından alın. Yaklaşık 17-18 dakikada pişiyor. Yinede çıkarmadan bir kürdan batırarak içinin hamur kalıp kalmadığını kontrol edin.
Fırından çıkardığınız pasta kekinin kenarlarını kürdanla sürterek tepsiden ayrılmasını sağlayın ve bir tepsiye ters çevirin. Soğumadan kesmeyin ki hamurlaşmasın.
PASTA KREMASI
Malzemeler
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı(60 gr.)
1 paket vanilya şekeri
Kreması Nasıl Yapılır?
Süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp, çırpma teliyle iyice çırpın.
Ocağın altını yakıp karıştırma teliyle kaynayana kadar devamlı karıştırın.
2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Tereyağı ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5 dakika kadar çırpın.
Ara sıra kabuk tutmaması için karıştırın. Ilıyınca pastalarınızda kullanabilirsiniz.
Arkadaşlar pandispanyamızı ben bu şekilde kestim
Sonra bu şekilde de krema ile kapladım
sonra kasenin üstüne tepsiyi kapatıp ters çevirdim
Kalan kremayı pandispanyanın üstüne sürdüm
daha sonra krem şantiyi hazırladım bir paketin içinde 2 adet var
krem şantinin içine çok az kırmızı gıda boyası koydum onunla renklendirdim biraz pembe yaptım sonra dolaba koyup biraz katılaşmasını bekledim katılaştıktan sonra böyle bir şekil yaptım
son olarakta Bitter çikolata onuda nerdeyse 3 paket kullandım benmari usulu eritip
daha sonra alüminyum folyoyu bu şekilde keserek önce böyle yapmaya çalıştım
sonra yetmeyince bu şekilde folyoyu tekrar kestim eritiği çikolatayı boşalttım hepsini iyice yayıp dolaba koydum donması için donduktan sonra üstünü süsledim bu şekilde
kalan kremşantiylede çikolatanın üstüne biraz şekil yaptım
Bu arada tarif için Cahide Sultan'a çok teşekkür ederim onun pastası kadar olmasada birşeyler yapmaya çalıştım
Sponsorum sevgili kocacım seni çok seviyorum
Pasta keki Tarifi
Pastayı hazırlarken, pandispanyayı mutlaka 1 su bardağı kadar sütle ıslatın. Islatılıp bir gece bekletilmiş pasta pamuk gibi yumuşacık olur. İçinde yağ olmadığı için ıslatılmayan pandispanya biraz kuru olabilir.
Yumurtanın sarısı ve aklarının ayrı ayrı çırpılması, daha çok kabarmasına ve yumuşak olmasına vesile oluyor.
Malzemeler (30 cm teflon tepsi için)
5 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kaynar su (bu şekerin daha kolay erimesi için)
1 tepeli su bardağı + yarım su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yumurta aklarını bir kaba, sarılarını ayrı bir kaba alın.
Önce yumurta aklarını bir fiske tuzla kar haline gelinceye dek çırpın.
Sonra şeker ve yumurta sarılarını çırpmaya başlayın. 2 kaşık kaynar suyu içine ekleyip hiç durmadan çırpmaya devam edin. Rengi çok açık sarı olana dek çırpın.
Yumurta aklarını ilave edip tahta kaşıkla dikkatlice karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu eleyip ağır ağır karıştırarak yedirin. Bu işlemi mikserle bir dakika kadar çırparak yapmanız daha kolay olacaktır.
Tereyağıyla yağlayıp, unladığınız tepsiye pandispanya hamurunu dökün ve yayın.
Sert bir zemin üzerine bir kaç kez tepsiyi vurarak, içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
200 derecelik soğuk fırına pandispanyayı sürün.
Kenarlarından kabarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürün. Üzeri pembeleşince pandispanyayı fırından alın. Yaklaşık 17-18 dakikada pişiyor. Yinede çıkarmadan bir kürdan batırarak içinin hamur kalıp kalmadığını kontrol edin.
Fırından çıkardığınız pasta kekinin kenarlarını kürdanla sürterek tepsiden ayrılmasını sağlayın ve bir tepsiye ters çevirin. Soğumadan kesmeyin ki hamurlaşmasın.
PASTA KREMASI
Malzemeler
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı(60 gr.)
1 paket vanilya şekeri
Kreması Nasıl Yapılır?
Süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp, çırpma teliyle iyice çırpın.
Ocağın altını yakıp karıştırma teliyle kaynayana kadar devamlı karıştırın.
2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Tereyağı ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5 dakika kadar çırpın.
Ara sıra kabuk tutmaması için karıştırın. Ilıyınca pastalarınızda kullanabilirsiniz.
Arkadaşlar pandispanyamızı ben bu şekilde kestim
Sonra bu şekilde de krema ile kapladım
sonra kasenin üstüne tepsiyi kapatıp ters çevirdim
Kalan kremayı pandispanyanın üstüne sürdüm
daha sonra krem şantiyi hazırladım bir paketin içinde 2 adet var
krem şantinin içine çok az kırmızı gıda boyası koydum onunla renklendirdim biraz pembe yaptım sonra dolaba koyup biraz katılaşmasını bekledim katılaştıktan sonra böyle bir şekil yaptım
son olarakta Bitter çikolata onuda nerdeyse 3 paket kullandım benmari usulu eritip
daha sonra alüminyum folyoyu bu şekilde keserek önce böyle yapmaya çalıştım
sonra yetmeyince bu şekilde folyoyu tekrar kestim eritiği çikolatayı boşalttım hepsini iyice yayıp dolaba koydum donması için donduktan sonra üstünü süsledim bu şekilde
kalan kremşantiylede çikolatanın üstüne biraz şekil yaptım
Bu arada tarif için Cahide Sultan'a çok teşekkür ederim onun pastası kadar olmasada birşeyler yapmaya çalıştım