- 1 Kasım 2011
- 19.185
- 32.033
8 MART ÖZEL PASTA
PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı su
YAPILIŞI
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı kaplara alıp şekerin yarısını aklara, yarısının sarılarına ekliyoruz.
Akları köpürüp kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz.
Yumurta sarılarını da rengi açılana kadar çırpıyoruz.
Yarım çay bardağı suyu ekleyip tekrar çırpıyoruz ve yumurta aklarına ilave ediyoruz.
Bu aşamadan sonra harcımızı spatula ya da tahta kaşıkla karıştırıyoruz ki; yumurta aklarının köpüğü sönmesin.
Unu ve vanilyayı tel süzgeçe alıp eleyerek harcımıza ilave ediyoruz.
Spatula ile köpüğü söndürmeden alttan üste karıştırarak malzemeyi birbirine yediriyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz geniş fırın tepsisine harcımızı döküp her yerine eşit olarak yayıyoruz.
240 derece fırında 8-9 dakika pişiriyoruz.
Piştikten sonra keki tezgaha ters çevirip yağlı kağıdı yavaşca sıyırıp alıyoruz.
Keki uzunlamasına 3 eşit parçaya kesiyoruz.
(Aynı harçtan bir tane daha hazırlayıp 1 tepsi daha pişiriyoruz. 2 tepsi pandispanya olacak.)
KREMA İÇİN MALZEMELER
3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet muz
1 kase çilek
YAPILIŞI
Sütü, şekeri, unu, nişasta ve vanilyayı tencereye alıyoruz.
Biraz karıştırıp malzemeyi birbirine yediriyoruz. Ocağa alıyoruz. Kaynayıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan alıp kremayı 2 ayrı kaba bölüyoruz.
Muz ve çileği ayrı ayrı rondodan geçiriyoruz.
Kremanın birine çileği, birine muzu ekleyip karıştırıyoruz.
Parçalara böldüğümüz kekin üzerine çilekli kremadan sürüp rulo yapıyoruz.
Diğer parçalara da aynı şekilde çilekli kremadan sürüp rulonu etrafına dolayarak tamamlıyoruz.
Yaptığımız rulo pastanın alt ve üst tabanı için yuvarlak bir kek daha yapıyoruz.
(Ben yaptığım keki, küçük kızımla ilgilenirken yaktım. Hem yorulduğum için, hem de 2. kez yapacak zamanım olmadığı için hazır kek aldığımı belirtmek istedim.)
Kekin alt tabanına muzlu kremadan sürüyoruz ve ruloyu üzerine koyuyoruz.
Rulonun üzerine de muzlu kremadan sürüyoruz. Kekin diğer yarısını da kremanın üzerine kapatıyoruz.
Üzerini kaplamak için: 450-500 gr. bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Akıcı kıvama geldikten sonra pastanın üzerine döküyoruz ve her yerini kaplıyoruz.
Süsleme için: 1 paket toz kremşantiyi, 1 çay bardağı süt ile köpürtüyoruz.
Çilekle ve şantiyle pastamızı dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Afiyet olsun
Yarışmaya katılan ve katılacak olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum
Bütün bayanların, Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum. Sevgiler.
PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı su
YAPILIŞI
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı kaplara alıp şekerin yarısını aklara, yarısının sarılarına ekliyoruz.
Akları köpürüp kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz.
Yumurta sarılarını da rengi açılana kadar çırpıyoruz.
Yarım çay bardağı suyu ekleyip tekrar çırpıyoruz ve yumurta aklarına ilave ediyoruz.
Bu aşamadan sonra harcımızı spatula ya da tahta kaşıkla karıştırıyoruz ki; yumurta aklarının köpüğü sönmesin.
Unu ve vanilyayı tel süzgeçe alıp eleyerek harcımıza ilave ediyoruz.
Spatula ile köpüğü söndürmeden alttan üste karıştırarak malzemeyi birbirine yediriyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz geniş fırın tepsisine harcımızı döküp her yerine eşit olarak yayıyoruz.
240 derece fırında 8-9 dakika pişiriyoruz.
Piştikten sonra keki tezgaha ters çevirip yağlı kağıdı yavaşca sıyırıp alıyoruz.
Keki uzunlamasına 3 eşit parçaya kesiyoruz.
(Aynı harçtan bir tane daha hazırlayıp 1 tepsi daha pişiriyoruz. 2 tepsi pandispanya olacak.)
KREMA İÇİN MALZEMELER
3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet muz
1 kase çilek
YAPILIŞI
Sütü, şekeri, unu, nişasta ve vanilyayı tencereye alıyoruz.
Biraz karıştırıp malzemeyi birbirine yediriyoruz. Ocağa alıyoruz. Kaynayıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan alıp kremayı 2 ayrı kaba bölüyoruz.
Muz ve çileği ayrı ayrı rondodan geçiriyoruz.
Kremanın birine çileği, birine muzu ekleyip karıştırıyoruz.
Parçalara böldüğümüz kekin üzerine çilekli kremadan sürüp rulo yapıyoruz.
Diğer parçalara da aynı şekilde çilekli kremadan sürüp rulonu etrafına dolayarak tamamlıyoruz.
Yaptığımız rulo pastanın alt ve üst tabanı için yuvarlak bir kek daha yapıyoruz.
(Ben yaptığım keki, küçük kızımla ilgilenirken yaktım. Hem yorulduğum için, hem de 2. kez yapacak zamanım olmadığı için hazır kek aldığımı belirtmek istedim.)
Kekin alt tabanına muzlu kremadan sürüyoruz ve ruloyu üzerine koyuyoruz.
Rulonun üzerine de muzlu kremadan sürüyoruz. Kekin diğer yarısını da kremanın üzerine kapatıyoruz.
Üzerini kaplamak için: 450-500 gr. bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Akıcı kıvama geldikten sonra pastanın üzerine döküyoruz ve her yerini kaplıyoruz.
Süsleme için: 1 paket toz kremşantiyi, 1 çay bardağı süt ile köpürtüyoruz.
Çilekle ve şantiyle pastamızı dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Afiyet olsun
Yarışmaya katılan ve katılacak olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum
Bütün bayanların, Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum. Sevgiler.