- 16 Kasım 2008
- 13.766
- 13.437
Selam kızlar.
Sonunda elektrik aldığım bir yemekle aranızdayım.Hiç bu kadar zorlandığım bir kategori olmamıştı.Patatesten çok çeşit yemek yapılır ama ben bir türlü karar veremedim ya da yapmak istediğim yemekler yapıldı.Sonunda birinde karar kıldım ve yaptım.Vuslat'ın içine doğmuş hafta sonu adra'dan tarif bekliyorum demişti.Kalbi temizmiş.
Tüm katılan arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
ISPANAKLI MANTARLI PATATES GRATEN
PATATESLİ HARÇ MALZEMELERİ
6 Adet Haşlanmış Patates
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
ISPANAKLI HARÇ MALZEMELERİ
1 Demet Ispanak
1 Kase Mantar
2 Adet Soğan
4 Diş Sarımsak
1 Küçük Kangal Sucuk
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
ÜZERİ İÇİN
1,5 Su Bardağı Kaşar Rendesi
Yemeğimizin yapımına başlıyoruz.
Haşlanmış patatesler sıcakken ezilir.
İçine tereyağ eklenir.
Süt eklenir.Tuz ve karabiber eklenir.(Patates sütü çekmezse ocakta bir süre çektirilir.)
Yağlanmış borcama patatesli karışım dökülür.
Ispanaklı karışım için tavaya sıvıyağ ve küçük küçük doğranmış soğanlar koyulur.
Küçük küçük doğranmış mantarlar eklenir.
Mantarlar iyice kavrulduktan sonra küçük küçük doğradığımız sucuklar eklenir.
Doğradığımız ıspanaklar eklenir.
Tuz ve karabiber eklenir.Ispanaklar pişene kadar sotelenir.
Beşamel sos için tavaya sıvıyağ ve iki kaşık un koyulup kokusu çıkana kadar kavrulur.
Un kavrulduktan sonra bir bardak süt yavaş yavaş eklenir.
Beşamel sos piştikten sonra ıspanaklarla karıştırılıp patatesli harcın üzerine yayılır.Üzerine kaşar peyniri serpiştirilir.180 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirilir.
Yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.
Sonunda elektrik aldığım bir yemekle aranızdayım.Hiç bu kadar zorlandığım bir kategori olmamıştı.Patatesten çok çeşit yemek yapılır ama ben bir türlü karar veremedim ya da yapmak istediğim yemekler yapıldı.Sonunda birinde karar kıldım ve yaptım.Vuslat'ın içine doğmuş hafta sonu adra'dan tarif bekliyorum demişti.Kalbi temizmiş.
Tüm katılan arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
ISPANAKLI MANTARLI PATATES GRATEN
PATATESLİ HARÇ MALZEMELERİ
6 Adet Haşlanmış Patates
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
ISPANAKLI HARÇ MALZEMELERİ
1 Demet Ispanak
1 Kase Mantar
2 Adet Soğan
4 Diş Sarımsak
1 Küçük Kangal Sucuk
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
ÜZERİ İÇİN
1,5 Su Bardağı Kaşar Rendesi
Yemeğimizin yapımına başlıyoruz.
Haşlanmış patatesler sıcakken ezilir.
İçine tereyağ eklenir.
Süt eklenir.Tuz ve karabiber eklenir.(Patates sütü çekmezse ocakta bir süre çektirilir.)
Yağlanmış borcama patatesli karışım dökülür.
Ispanaklı karışım için tavaya sıvıyağ ve küçük küçük doğranmış soğanlar koyulur.
Küçük küçük doğranmış mantarlar eklenir.
Mantarlar iyice kavrulduktan sonra küçük küçük doğradığımız sucuklar eklenir.
Doğradığımız ıspanaklar eklenir.
Tuz ve karabiber eklenir.Ispanaklar pişene kadar sotelenir.
Beşamel sos için tavaya sıvıyağ ve iki kaşık un koyulup kokusu çıkana kadar kavrulur.
Un kavrulduktan sonra bir bardak süt yavaş yavaş eklenir.
Beşamel sos piştikten sonra ıspanaklarla karıştırılıp patatesli harcın üzerine yayılır.Üzerine kaşar peyniri serpiştirilir.180 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirilir.
Yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.
Son düzenleme: