anlaşmalı boşanmada karşı taraftan haklarınızı talep edebiliyor musunuz ? mesela bizim oturduğumuz evin tapusu evlenmeden önce eşimin üzerindeydi ve biz o eve 10-15 bin tl lik masraf yaptık sonra kp ve kv evin tapusunu istedi eşim de tapuyu verdi...hiç bir hak talep etmiycektim ama şimdi ne var ne yok almayı planlıyorum...ayrıca ev eşyalarımızı falan da ikimiz aldık aile katkısı yok...eğer boşanma açarsam anlaşmalı kısa sürüyor ama anlattığım haklarımı alabilir miyim ?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bilgi sahibi arkadaşlardan yorum bekliyorum
- Konu Sahibi adabilge
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Arkadaşım adı üstünde anlaşmalı boşanma.
Tüm konularda eşinizle anlaşmış olmanız gerekiyor.
Ev eşyaları ziynet eşyaları çocukların velayeti yani ortak olarak kullandığınız herşeyde anlaşmaya varmanız gerekiyor.[/QU
o zaman bunu eşimi bilmiyorum ama ailesi kabul etmeyeceği için çekişmeli açmam gerekiyor...bu da çok uzun sürüyor galiba
- 21 Mart 2013
- 7.876
- 4.310
- 248
Ev babasinin üstüneyse cekismeli olsada ondan bi hak talep edemezsiniz...Ortak, yani evlendikten sonra edinilen mallarda hakkiniz var, bide altinlar kadinin hakki bildigime göre...bi avukata danissaniz daha saglikli olur bence...[/Qe
ev alındığında direkt eşimin üstüne yapıldı tapu...evlendikten sonra yaptık biz o masrafları ve sonra eşim kaza yapınca oğulları ölür se falan evin bana kalmasından korktular galiba eşim daha iyileşmeden evi ondan aldılar... ama ben ıspatlayabilirim o masrafları yaptığımızda evin bizim olduğunu
- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.864
- 298
- 26 Temmuz 2011
- 3.712
- 2.367
- 333
Vallah cnm en garantilisi cekismeli bosanmak en azindan butun haklarini talep edebiliyorsun ben anlasmali bosanmaya karsiyim herkes ettigini ceksin diyelim anlasmali bosanmada esin sana bazi seyler icin söz verdi ve sözünde durmadi o zaman toptan kaybedersin haklarini
Son düzenleme:
- 4 Aralık 2013
- 2.414
- 309
- 198
- 34
anlaşmalı boşanmada karşı taraftan haklarınızı talep edebiliyor musunuz ? mesela bizim oturduğumuz evin tapusu evlenmeden önce eşimin üzerindeydi ve biz o eve 10-15 bin tl lik masraf yaptık sonra kp ve kv evin tapusunu istedi eşim de tapuyu verdi...hiç bir hak talep etmiycektim ama şimdi ne var ne yok almayı planlıyorum...ayrıca ev eşyalarımızı falan da ikimiz aldık aile katkısı yok...eğer boşanma açarsam anlaşmalı kısa sürüyor ama anlattığım haklarımı alabilir miyim ?
eğer evlendikten sonra evin tapusunu almış olsaydınız hak iddia edebilirdiniz.evlendikten önce aldığı için bi hak iddia edemezsiniz.ev eşyalarını da kim ne aldıysa aonu geri alır.yani diyelim yatak odasını siz aldınız oturma odasını karşı taraf aldı siz yatak odasını geri alırsınız karşı taraf da oturma odasını alır.neden ayrıldınızı bilmiyorum ama manevi olarak tazminat isteyebilirsiniz.
ben anlatamadım galiba evi istemiyorum evin tapusunda hakkım var demiyorum ki o ev eşimin üstünde olduğu için biz evlendikten sonra o eve 10-15 bin tl lik masraf yaptık birlikte çalışıp ödedik....zaten eşim bana hep şöyle diyordu evlenmeden önce babam bana ev aldı babama evlilikle ilgili masraf yaptıramazsın...ben de hak verdiğim için zaten ev almışlar diğer her şeyi biz yapalım dedim evliliğimizde beş kuruş masrafları yok yani...şimdi boşanırsam evde yaptırdığım masrafları talep etmeyi planlıyorum..eğer evlendikten sonra evin tapusunu almış olsaydınız hak iddia edebilirdiniz.evlendikten önce aldığı için bi hak iddia edemezsiniz.ev eşyalarını da kim ne aldıysa aonu geri alır.yani diyelim yatak odasını siz aldınız oturma odasını karşı taraf aldı siz yatak odasını geri alırsınız karşı taraf da oturma odasını alır.neden ayrıldınızı bilmiyorum ama manevi olarak tazminat isteyebilirsiniz.
Vallah cnm en garantilisi cekismeli bosanmak en azindan butun haklarini talep edebiliyorsun ben anlasmali bosanmaya karsiyim herkes ettigini ceksin diyelim anlasmali bosanmada esin sana bazi seyler icin söz verdi ve sözünde durmadi o zaman toptan kaybedersin haklarini
evet dava sürse bile en mantıklısı o galiba. artı ben annesine ve babasına yaptıklarından ötürü evliliğimi mahvettikleri için tazminat davası da açmayı planlıyorum....
- 1 Ağustos 2009
- 3.990
- 426
- 163
evet dava sürse bile en mantıklısı o galiba. artı ben annesine ve babasına yaptıklarından ötürü evliliğimi mahvettikleri için tazminat davası da açmayı planlıyorum....
Eşinle herseyi anlastıysanız anlasmalı bosanma iyi....Bir konuda bile anlasma saglanamazsa,cekişmeli olur.Herseyi ispatlarım diyorsan cekişmeli ac canım.Evin masraflarını alır mısın onu bilemiyorum.....Tapuda hakkın yok.
Hersey istedigin gibi olur inşallah.
anlaşmalı booşanmaya karşıyım baksana yapmadıkları hşle kalmamış hem sana evin içini yaptırmışlar hemde bir masraf yapmamışlar yazık sanada manevi tazminatı bile hak etmişin bence anlaşma anlasınlar dünyayı biraz nedir bu kadar bencillik ya çok üzüldüm seenin adına giden hayatına yazık değilmi genç yaşında mutlu olmak varken uğraştığın şeylere bak her şeyden önce manevi olrak borç lu bu adam sana
Anlaşmalı boşanma davası tek celsede sonuçlanabilir. Ancak, boşanma davasının anlaşmalı gerçekleşebilmesi için eşler arasında düzenlenen protokol dosyaya sunulmalıdır. Protokolde; nafaka, tazminat, çocuk varsa velayeti-şahsi bağ ilişkisi dahil çekişmeli olabilecek bütün konularda anlaşmaya varılmış olmalıdır. Aksi takdirde dava çekişmeli boşanma davasına dönüşür ve 5-6 celseden önce de sona ermez.
Dava çekişmeli açılırsa, ev için yapmış olduğunuz masrafları da maddi zararınız olduğunu ileri sürerek maddi tazminat başlığı altında talep edebilirsiniz. Tabi ki bunun için delilleriniz olmalı, fatura, tanık, vs.
Anlaşmalı boşanma davası tek celsede sonuçlanabilir. Ancak, boşanma davasının anlaşmalı gerçekleşebilmesi için eşler arasında düzenlenen protokol dosyaya sunulmalıdır. Protokolde; nafaka, tazminat, çocuk varsa velayeti-şahsi bağ ilişkisi dahil çekişmeli olabilecek bütün konularda anlaşmaya varılmış olmalıdır. Aksi takdirde dava çekişmeli boşanma davasına dönüşür ve 5-6 celseden önce de sona ermez.
Dava çekişmeli açılırsa, ev için yapmış olduğunuz masrafları da maddi zararınız olduğunu ileri sürerek maddi tazminat başlığı altında talep edebilirsiniz. Tabi ki bunun için delilleriniz olmalı, fatura, tanık, vs.
çok teşekkürlerler...en büyük delilim ne biliyor musunuz evlenmeden önce ev eşyalarını eve götürdük yerleştirdik vs ve tek tek odaları banyoyu vs kameraya çekmiştim Allah tarafından demekki başıma ne geleceğini anlamışım...
dolayısıyla evin ben evlendiğimdeki hali ve evlendikten 1 sene sonra yaptırdığımız değişikler sonucu son hali gayet açık :) ki ben eşim bana sürekli ev bizim dediği için onca masrafın yapılmasına ok verdim...artı faturalarım da var tabi
Son düzenleme:
anlaşmalı booşanmaya karşıyım baksana yapmadıkları hşle kalmamış hem sana evin içini yaptırmışlar hemde bir masraf yapmamışlar yazık sanada manevi tazminatı bile hak etmişin bence anlaşma anlasınlar dünyayı biraz nedir bu kadar bencillik ya çok üzüldüm seenin adına giden hayatına yazık değilmi genç yaşında mutlu olmak varken uğraştığın şeylere bak her şeyden önce manevi olrak borç lu bu adam sana
12 senemi verdim ona ama bana yaşattıklarından sonra gözümde değil silip atacağım güne çok az kaldı inş....evet oğullarını 5 kuruş masraf yapmadan evlendirdiler nişan yüzüklerini bile kendi paramla almıştık...güya ev aldılar ya oğullarına onun için kenara çekildiler.evlendik evde bir sürü masraf yaptık döndüler oğulları ölürse ev bana kalmasın vs zihniyetiyle evi geri aldılar...ki bunu da ispatlayabilirim sonuçta kaza vakti ve kazadan bi 15 gün sonra tapunun el değiştirmesi ortada....evliliğimi mahvettiler özellikle annesi ve babasına maddi manevi tazminat davası açmayı planlıyorum inş
Son düzenleme:
Eşinle herseyi anlastıysanız anlasmalı bosanma iyi....Bir konuda bile anlasma saglanamazsa,cekişmeli olur.Herseyi ispatlarım diyorsan cekişmeli ac canım.Evin masraflarını alır mısın onu bilemiyorum.....Tapuda hakkın yok.
Hersey istedigin gibi olur inşallah.
tapuyu istemiyorum zaten soksunlar bi taraflarına ...ama masraflarımı kesinlikle almaya çalışacam ev eşyalarını sattıracam...yok öyle beleşe evlenip kadını sömürüp sonra o kadın gidince onun emeklerinin üzerinde oturmak...
Ev ıcın hak iddia edemezsin ancak evlendikten sonra evin ıcıne yapıpta çalışarak ödediğiniz 10-15binlik miktarı talep edebilirsiniz. Beogeyebılırsenız. Evlilikte edınlen mallarla bırlıkte borçlarda ıkı tarafa aittir. Ziynet kadınındır. Ec esyalarına gelince ne aldıysanız evlenırken onları geriye alacaksınız. Karsı tarafta aynıbsekılde.aynı zamanda borç varsa bu borcu evlilik birlikteliğinin getirdiği sorumluluktan dolayı bırlıkte ödeyeceksiniz. Hakkınızda Hayırlısı olsun.
Birde cekısnelıı boşanma taraftarı olan arkadaşlar var. Sıze tavsiyem anlaşmalı boşanma sağlanması. Çekişmeli bosanmalarda sız hak talep edeceksiniz karsı tarafta edecek inceleme vs derken 1sene. Sonra duruşma esnasında hakim anlaşma varmı dıye soracak yok ıse yıne uzayacak 1.5sene. Birde esıınız ben boşanmak istemiyorum derse boşanma gerceklesmeyecek. 3sene beklemek zorundasınız dava acamazsınız. 3sene dolunca dava actıgınızda ılk celsede boşanma olmayacak. Hakim yıne anlaşma sağlayın diyecek. Buda 1sene sürecek. Sonuç yıpranmış olacaksınız. Giden karsı taraftan gittiği gıbı unutmayınkı sızdende gidecek psikolojik olarak. Hayatınıza yon verwmeyeceksınız.
Birde cekısnelıı boşanma taraftarı olan arkadaşlar var. Sıze tavsiyem anlaşmalı boşanma sağlanması. Çekişmeli bosanmalarda sız hak talep edeceksiniz karsı tarafta edecek inceleme vs derken 1sene. Sonra duruşma esnasında hakim anlaşma varmı dıye soracak yok ıse yıne uzayacak 1.5sene. Birde esıınız ben boşanmak istemiyorum derse boşanma gerceklesmeyecek. 3sene beklemek zorundasınız dava acamazsınız. 3sene dolunca dava actıgınızda ılk celsede boşanma olmayacak. Hakim yıne anlaşma sağlayın diyecek. Buda 1sene sürecek. Sonuç yıpranmış olacaksınız. Giden karsı taraftan gittiği gıbı unutmayınkı sızdende gidecek psikolojik olarak. Hayatınıza yon verwmeyeceksınız.
napim yani anlaşmalı yapıp tüm emeklerimi onlara mı bırakayım ? asla ...sonuçta benim yaptıklarım harcadıklarım vs her şey ortada ben bizim birlikte yaptırdıklarımızdan payımı almayı planlıyorum onların hakkından istediğim yok ki....bu evin doğalgazı pimapeni vs yoktu ben evlendikten sonra yaptırdık vs daha bir sürü şey....ben bunlarda olan hakkımı istiyorum....ben evliyken bana bunları yaşatan aile ile nasıl bir anlaşma yapabilirim boşanırken ? dilenci gibi bişeyler nerde çıkar varsa onlar için önemli olan o...vefa, sevgi,adalet,görgü vs tüm maneviyattan eksik insanlar....evlenene kadar evi oğullarına verdiler 5 kuruş masraf yapmadılar evi güzel hale getirdik eşim kaza yapınca ev gidecek diye ayaklanıp evi aldılar....şimdi bu kişilikteki insanlarla nasıl anlaşabilirim ?
Ev ıcın hak iddia edemezsin ancak evlendikten sonra evin ıcıne yapıpta çalışarak ödediğiniz 10-15binlik miktarı talep edebilirsiniz. Beogeyebılırsenız. Evlilikte edınlen mallarla bırlıkte borçlarda ıkı tarafa aittir. Ziynet kadınındır. Ec esyalarına gelince ne aldıysanız evlenırken onları geriye alacaksınız. Karsı tarafta aynıbsekılde.aynı zamanda borç varsa bu borcu evlilik birlikteliğinin getirdiği sorumluluktan dolayı bırlıkte ödeyeceksiniz. Hakkınızda Hayırlısı olsun.
Ec esyalarına gelince ne aldıysanız evlenırken onları geriye alacaksınız. Karsı tarafta aynıbsekılde demişsiniz yorumları okumadınız galiba o taraf sizin taraf yok tüm eşyaları ortaklaşa eşim ve ben aldık kimsenin ailesi bişey almadı...sadece 6 şar bilezik takıldı karşılıklı aileler bir tek bilezik yaptı yani 6 sı evi yaptırdığımızda ev borçlarına gitti 6 sı duruyor...yani 6 bileziğimde onlarda bir nevi ama tabi bunu ıspatlayamam...