- 30 Temmuz 2012
- 3.093
- 654
Merhaba arkadaşlar yarışmaları genellikle sonradan duyuyordum..
patates kategorisinde yemek yarışması olduğunu görünce sevdiğim bu tarifi sizlerle paylaşmak ve şansımı denemek istedim.
Buna benzer bir tarifi ben küçükken annem yapardı tarifin adını bilmiyorum havuçlu patates derdik
misafirler gidince kalanların hepsini ben yerdim o zamanlardan sevdiğim bi üçlüdür yoğurt havuç ve patates
Yarışma için tarifi biraz değiştirdim,süsledim ve patates aşkı ismiyle sizlere sundum,
eşim de yemeğin püf noktalarını ve yapılış aşamalarını fotoğraflayarak bana sponsor oldu
Eveeet haydi buyrun yemeğimizi hazırlamaya başlayalımmm
Malzemeler (4 kişilik )
5 orta boy patates
4-5 havuç
5 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
Süt göz kararı çok az ekledim ölçü olarak 1/3 çay bardağı diyebilirz
Bir yemek kaşığı tereyağ
Bir yemek kaşığı salça
tuz
Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz.Fotoğraf çekmeden ben iki patatesi soyduğumdan tencerede 3 patates kaldı
Patatesin haşlanmasına yakın havuçlarımızı rendeliyoruz ve bol zeytinyağında hafif tuz atarak kavuruyoruz.
Haşlanmış patatesleri derin bir kapta rendeliyoruz.. Bu aşamada bir püf noktamız var,
Patateslerin ortasını açıp küçük bir parça tereyağ (kalan tereyağı sos için kullanacağız) ve çok az süt ekliyoruz .Bu püremizin daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlıyor.
Yoğurdumuzu da bir kaseye hazırlıyoruz isteğe bağlı sarımsak ekleyebilirsiniz , ben yoğurdu sulandırmadım ama çok yoğun kıvamdaysa krema kıvamında olması için hafif sulandırabilirsiniz .
Malzemeler hazırlandı sıra geldi yemeğimizi sunuma hazırlamaya, ben hazır kalıp kullandım şekil vermek için ama pilavda kullandığınız küçük bir kase de kullanıbilir. Ya da küçük kalplerde kullandığım gibi kurabiye kalıbı da olabilir..
Kalıbın tabanına kavrulmuş havuçları eklıyoruz , üzerine de patates püremizi ekliyoruz ..Burada bir püf noktamız daha var efenim
malzemeyi kalıba koyduktan sonra konserve açar gibi bıçağın ucuyla kalıbın iç yüzünü dolaşırsak kalıptan daha kolay düşüyor..ben çok uğraştım böyle bi çare buldum en sonunda
Şekillerimiz hazır olmaya başladı sıra üzerlerini süslemede Yoğurtları kaşığın ucuyla şekillerimizin üzerine ekliyoruz..
Püreniz az kalırsa farklı şekiller deneyebilirsiniz ben isme uygun olması için kalpli patates yaptım
Bir yandan tavamıza tereyağını eklıyoruz ve kızdırıyoruz kızgın yağı bir kaseye aktarıp,
aynı tavaya biraz daha yağ ekleyerek salçamızı kavuruyoruz
Önce tereyağını patates kalıplarımızın üzerine gezdiriyoruz veee son tadımız salçayı en üste ekliyoruuz
Yemeğimiz sunuma hazıııır afiyetle yiyebiliriiizzz
Yarışmaya katılan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum KK'yı seviyorum.
patates kategorisinde yemek yarışması olduğunu görünce sevdiğim bu tarifi sizlerle paylaşmak ve şansımı denemek istedim.
Buna benzer bir tarifi ben küçükken annem yapardı tarifin adını bilmiyorum havuçlu patates derdik
misafirler gidince kalanların hepsini ben yerdim o zamanlardan sevdiğim bi üçlüdür yoğurt havuç ve patates
Yarışma için tarifi biraz değiştirdim,süsledim ve patates aşkı ismiyle sizlere sundum,
eşim de yemeğin püf noktalarını ve yapılış aşamalarını fotoğraflayarak bana sponsor oldu
Eveeet haydi buyrun yemeğimizi hazırlamaya başlayalımmm
Malzemeler (4 kişilik )
5 orta boy patates
4-5 havuç
5 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
Süt göz kararı çok az ekledim ölçü olarak 1/3 çay bardağı diyebilirz
Bir yemek kaşığı tereyağ
Bir yemek kaşığı salça
tuz
Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz.Fotoğraf çekmeden ben iki patatesi soyduğumdan tencerede 3 patates kaldı
Patatesin haşlanmasına yakın havuçlarımızı rendeliyoruz ve bol zeytinyağında hafif tuz atarak kavuruyoruz.
Haşlanmış patatesleri derin bir kapta rendeliyoruz.. Bu aşamada bir püf noktamız var,
Patateslerin ortasını açıp küçük bir parça tereyağ (kalan tereyağı sos için kullanacağız) ve çok az süt ekliyoruz .Bu püremizin daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlıyor.
Yoğurdumuzu da bir kaseye hazırlıyoruz isteğe bağlı sarımsak ekleyebilirsiniz , ben yoğurdu sulandırmadım ama çok yoğun kıvamdaysa krema kıvamında olması için hafif sulandırabilirsiniz .
Malzemeler hazırlandı sıra geldi yemeğimizi sunuma hazırlamaya, ben hazır kalıp kullandım şekil vermek için ama pilavda kullandığınız küçük bir kase de kullanıbilir. Ya da küçük kalplerde kullandığım gibi kurabiye kalıbı da olabilir..
Kalıbın tabanına kavrulmuş havuçları eklıyoruz , üzerine de patates püremizi ekliyoruz ..Burada bir püf noktamız daha var efenim
malzemeyi kalıba koyduktan sonra konserve açar gibi bıçağın ucuyla kalıbın iç yüzünü dolaşırsak kalıptan daha kolay düşüyor..ben çok uğraştım böyle bi çare buldum en sonunda
Şekillerimiz hazır olmaya başladı sıra üzerlerini süslemede Yoğurtları kaşığın ucuyla şekillerimizin üzerine ekliyoruz..
Püreniz az kalırsa farklı şekiller deneyebilirsiniz ben isme uygun olması için kalpli patates yaptım
Bir yandan tavamıza tereyağını eklıyoruz ve kızdırıyoruz kızgın yağı bir kaseye aktarıp,
aynı tavaya biraz daha yağ ekleyerek salçamızı kavuruyoruz
Önce tereyağını patates kalıplarımızın üzerine gezdiriyoruz veee son tadımız salçayı en üste ekliyoruuz
Yemeğimiz sunuma hazıııır afiyetle yiyebiliriiizzz
Yarışmaya katılan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum KK'yı seviyorum.