- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #1
merhabalar;
yarışmaya katılmayı hep istiyordum ama bir türlü nasip olmamıştı bu güne kısmetmişcanım eşim eline sağlık bebeğim diyerek sponsor olduLafı fazla uzatmadan yemeğimin yapılışına geçeyim
malzemeler
6 ad orta boy patates
1 ad orta boy soğan
250 gramdan biraz daha az kıyma
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı pirinç
1 ad domates
1 yemek kaşığı salça
1 sb sıvı yağ
arzu edilen ölçüde tuz ve karabiber
yapılışı
orta boy patatesleri soyup içlerini kabak oyacağıyla oyuyoruz. ne çok ince ne çok kalın kalacak şekilde. patetesler büyükse ortadan ikiye kesilip oyulabilir. 1 bardak sıvı yağda içini oyduğumuz patatesleri dışları çok hafif kızarana kadar kızartıyoruz ve havlu kağıt üzerine çıkararak fazla yağını emdirmiş oluyoruz.
patateslerimiz kızarırken dolmanın içini hazırlıyoruz kıyma soğan maydanoz karabiber ve tuzu karıştırıp iyice yoğuruyoruz.
kızaran ve yağının fazlasını aldığımız patatesleri borcama diziyoruz.ve içlerini iç malzemesiyle dolduruyoruz.daha sonra domatesleri ince elma dilimleri halinde keserek patateslerin aralarına koyuyoruz(pişmiş domates sevmeyenler koymayabilir...)salçayı sulandırıp patateslerin üzerinde gezdiriyoruz.
200 derece fırında 1 saate yakın pişiriyoruz.
yanında pirinç pilavıyla birlikte servis ediyoruz. Afiyet Olsun...
Bir kusurum olduysa affola. Katılan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum
yarışmaya katılmayı hep istiyordum ama bir türlü nasip olmamıştı bu güne kısmetmişcanım eşim eline sağlık bebeğim diyerek sponsor olduLafı fazla uzatmadan yemeğimin yapılışına geçeyim
malzemeler
6 ad orta boy patates
1 ad orta boy soğan
250 gramdan biraz daha az kıyma
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı pirinç
1 ad domates
1 yemek kaşığı salça
1 sb sıvı yağ
arzu edilen ölçüde tuz ve karabiber
yapılışı
orta boy patatesleri soyup içlerini kabak oyacağıyla oyuyoruz. ne çok ince ne çok kalın kalacak şekilde. patetesler büyükse ortadan ikiye kesilip oyulabilir. 1 bardak sıvı yağda içini oyduğumuz patatesleri dışları çok hafif kızarana kadar kızartıyoruz ve havlu kağıt üzerine çıkararak fazla yağını emdirmiş oluyoruz.
patateslerimiz kızarırken dolmanın içini hazırlıyoruz kıyma soğan maydanoz karabiber ve tuzu karıştırıp iyice yoğuruyoruz.
kızaran ve yağının fazlasını aldığımız patatesleri borcama diziyoruz.ve içlerini iç malzemesiyle dolduruyoruz.daha sonra domatesleri ince elma dilimleri halinde keserek patateslerin aralarına koyuyoruz(pişmiş domates sevmeyenler koymayabilir...)salçayı sulandırıp patateslerin üzerinde gezdiriyoruz.
200 derece fırında 1 saate yakın pişiriyoruz.
yanında pirinç pilavıyla birlikte servis ediyoruz. Afiyet Olsun...
Bir kusurum olduysa affola. Katılan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum