- 5 Haziran 2013
- 5.803
- 2.444
Tarifime geçmeden önce neden aşk sponsorluğunda olduğundan bahsedeyim.
Hayattaki herşeyin aşk ile güzelleştiğini düşünen bir insanım ve benim gibi mutfakta tecrübesiz birinin yaptığı yemeklerin beğenilmesinin de püf noktasının içindeki aşk olduğuna inanıyorum.
Malzemelerimiz ile başlayalım :
- 5 adet patates
- 1 kase lor peynir
- 1 bardak cheddar peyniri ( kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.)
- Karabiber ( damak zevkinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.)
- Tuz ( damak zevkinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.)
- Tereyağı
- Maydanoz
- 3 adet yumurta
- Yarım kuru soğan
- 1 kaşık salça
- 100 gram kıyma
- 1 kase beyaz un
- 1 kase galeta unu
- Sıvı yağ
Öncelikle patateslerimizi haşlamaya bırakıyoruz.
Bir taraftan iç harcımızı hazırlıyoruz.
Soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz.
1 kaşık tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. ( Tereyağımı evde yaptım. Çok lezzetli oldu.)
Arkasından 1 kaşık salça ekleyip biraz da salçanın kavrulmasını bekleyip kıymamızı ekliyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip kıymaların pişmesini bekleyip altını kapatıyoruz.
Haşlanan patateslerimizi rendeliyoruz.
Üzerine lor peynirimizi, cheddar peynirimizin yarısını, bir tutam maydanozu ( Bizde maydanoz çok sevilmediğinden oldukça az kullandım.), tuzumuzu, karabiberimizi ve 1 yumurtanın sarısını ekleyerek yoğuruyoruz.
Hazırladığımız patates karışımdan elimize yumurta büyüklüğünde alıyoruz.
İçine 1 tatlı kaşığı iç harcımızdan koyuyoruz ve fotoğrafta gördüğünüz gibi harç içinde kalacak şekilde kapatıyoruz.
1 kaseye beyaz un
başka 1 kaseye galeta unu
diğer bir kaseye de 2 yumurta ile kalan 1 yumurta akımızı ve cheddar peynirimizi ekleyip karıştırıyoruz. Böylece 3 kase hazırlamış oluyoruz.
Evde galeta unu yapımı: Bayatlamış ekmeklerimizi, ziyan olmaması için galeta unu yapımında kullanabiliriz. Bunun için öncelikle ekmeklerimizi küçük parçalar haline getirerek fırında kızartıyoruz. Ardından mutfak robotumuzdan geçiriyoruz ve galeta unu haline getirmiş oluyoruz.
Köftemizi öncelikle beyaz una, arkasından yumurta karşımımıza ve son olarak da galeta ununa buluyoruz.
Şu sıralarda evimizde hafif tarifler tercih ettiğimizden kızartmak yerine fırına vermeyi tercih ettim.
Fırın tepsimize yağlı kağıt serdikten sonra köftelerimizi yerleştiriyoruz ve üstüne çok az sıvı yağ ilave ediyoruz.
200 dereceye ayarladığımız fırınımızda, fırının ayarına göre 30-40 dakika pişiriyoruz.
Ve sunuma hazır hale getirmiş oluyoruz .. Şimdi afiyetle yiyebiliriz ..
Herkese aşk dolu günler diliyorum arkadaşlar..
Hayattaki herşeyin aşk ile güzelleştiğini düşünen bir insanım ve benim gibi mutfakta tecrübesiz birinin yaptığı yemeklerin beğenilmesinin de püf noktasının içindeki aşk olduğuna inanıyorum.
Malzemelerimiz ile başlayalım :
- 5 adet patates
- 1 kase lor peynir
- 1 bardak cheddar peyniri ( kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.)
- Karabiber ( damak zevkinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.)
- Tuz ( damak zevkinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.)
- Tereyağı
- Maydanoz
- 3 adet yumurta
- Yarım kuru soğan
- 1 kaşık salça
- 100 gram kıyma
- 1 kase beyaz un
- 1 kase galeta unu
- Sıvı yağ
Öncelikle patateslerimizi haşlamaya bırakıyoruz.
Bir taraftan iç harcımızı hazırlıyoruz.
Soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz.
1 kaşık tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. ( Tereyağımı evde yaptım. Çok lezzetli oldu.)
Arkasından 1 kaşık salça ekleyip biraz da salçanın kavrulmasını bekleyip kıymamızı ekliyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip kıymaların pişmesini bekleyip altını kapatıyoruz.
Haşlanan patateslerimizi rendeliyoruz.
Üzerine lor peynirimizi, cheddar peynirimizin yarısını, bir tutam maydanozu ( Bizde maydanoz çok sevilmediğinden oldukça az kullandım.), tuzumuzu, karabiberimizi ve 1 yumurtanın sarısını ekleyerek yoğuruyoruz.
Hazırladığımız patates karışımdan elimize yumurta büyüklüğünde alıyoruz.
İçine 1 tatlı kaşığı iç harcımızdan koyuyoruz ve fotoğrafta gördüğünüz gibi harç içinde kalacak şekilde kapatıyoruz.
1 kaseye beyaz un
başka 1 kaseye galeta unu
diğer bir kaseye de 2 yumurta ile kalan 1 yumurta akımızı ve cheddar peynirimizi ekleyip karıştırıyoruz. Böylece 3 kase hazırlamış oluyoruz.
Evde galeta unu yapımı: Bayatlamış ekmeklerimizi, ziyan olmaması için galeta unu yapımında kullanabiliriz. Bunun için öncelikle ekmeklerimizi küçük parçalar haline getirerek fırında kızartıyoruz. Ardından mutfak robotumuzdan geçiriyoruz ve galeta unu haline getirmiş oluyoruz.
Köftemizi öncelikle beyaz una, arkasından yumurta karşımımıza ve son olarak da galeta ununa buluyoruz.
Şu sıralarda evimizde hafif tarifler tercih ettiğimizden kızartmak yerine fırına vermeyi tercih ettim.
Fırın tepsimize yağlı kağıt serdikten sonra köftelerimizi yerleştiriyoruz ve üstüne çok az sıvı yağ ilave ediyoruz.
200 dereceye ayarladığımız fırınımızda, fırının ayarına göre 30-40 dakika pişiriyoruz.
Ve sunuma hazır hale getirmiş oluyoruz .. Şimdi afiyetle yiyebiliriz ..
Herkese aşk dolu günler diliyorum arkadaşlar..
Son düzenleyen: Moderatör: