- 2 Eylül 2012
- 41.591
- 141.631
Merhabalar herkese
Yeni bir kategoride uzun bir aradan sonra yine ben . Patates kroketi çok severim ve sıklıkla evde yaparım. Ama yarışmaya katılacak tarif için biraz sade olacağını düşündüm ve sebzelerle renklendirip , tavukla lezzetlendirip (yani ben lezzetli olduğunu düşündüm ) sunmaya karar verdim .
Şimdi tarifimize geçelim .
Sebzeli / Tavuklu Patates Kroket
Yeni bir kategoride uzun bir aradan sonra yine ben . Patates kroketi çok severim ve sıklıkla evde yaparım. Ama yarışmaya katılacak tarif için biraz sade olacağını düşündüm ve sebzelerle renklendirip , tavukla lezzetlendirip (yani ben lezzetli olduğunu düşündüm ) sunmaya karar verdim .
Şimdi tarifimize geçelim .
Sebzeli / Tavuklu Patates Kroket
Malzemeler :
- 5 büyük boy patates
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 kase kadar bezelye(yazın haşlayıp buzluğa attığım bezelyeleri kullandım ben , konserve tadından hoşlanmadığım gibi sağlık açısından da tercih etmiyorum )
- 1 tavuk göğüs
- 2-3 adet sivri biber
- 2 adet havuç
- Mısır özü yağı (kızartmak için)
- Galeta unu
Baharatlar : Tuz , karabiber,kekik , sumak , biberiye
Süslemek için : Chery domates , dereotu ve limon kabuğu .
Hazırlanışı:
Önce işe patates kroketimizi resimdeki malzemelerle hazırlamaktan başlayalım .
Patatesler kolay haşlanması için irice doğranır ve üzerini geçmeyecek kadar suda haşlanır.
Haşlanan patatesler rendelenir , üzerine mısır nişastası , bir yumurta sarısı , ve baharatlar eklenir (kimyonda çok yakışıyor ama evde bitmiş bizde , siz koyun bence )
Elde edilen patates püresi karışımı iyice yoğrulur , ele iri tane gelmeyecek kıvama kadar .
Elde ettiğimiz patates püresi poğaça hamuru kıvamında olacak .
Püreden irice parçalar koparıp , silindir bir şekil verilir ve galeta ununa bulanır .Çok kızgın yağda ve derin bir tencerede , bol yağda kızartılır . Kızartma süresi üzeri altın sarısı oluncaya kadar , 1 dakikada oluyor .
Yağdan aldığımız kroketler bir peçetenin üzerine konur , onlar peçete üzerinde yağlarını çeke dursun bizde karınlarından bir bıçakla kesip , içlerini kaşık yardımı ile boşaltalım .
Şimdi karınları deşilmiş kroketlerimiz bizi bir kenarda beklesin .
Biz 5-6 kaşık mısır özü yağında zar şeklinde doğradığımız tavukları soteleyelim . Üzerine sıra ile kabak soyacağı ile zar inceliğinde kestiğimiz havuçları ve sivri biberi ekleyelim , en son bezelyeyi koyup , baharatlarını katarak sotelemeye devam edelim .
Eveeeeeeeeeeet . Şimdi patates kroketlerimizi bu iç malzememiz ile doldurabiliriz .
Tabağımızı servise hazır hale getirip soframıza geçelim .
Ben patates kroketin yanına zeytinyağlı lahana sarmalarımdan da koydum
Bitti mi ? Hayır
Masaya 4 yaşındaki oğlum içinde patates püresinden civcivler hazırladım . Onları da koyalım ve afiyet olsun diyelim herkese
Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarıma canı gönülden başarılar diliyorum .
Son düzenleyen: Moderatör: