Yeni bir yarışmadan herkese merhabalar
Bu yarışma sayesinde mutfaklardayım yahuu
Evet malzemeler diyerek başlıyorum :104::104:
5 adet haşlanmış patates
1 tutam maydanoz
Tuz - Karabiber
Harcı için ;
150 gr kıyma
1 soğan
Sıvıyağ
Tuz- Karabiber
Üzeri için ;
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
İlk önce patateslerimi haşlayarak patates mantıma başlıyorum , Haşlanmış olan patatesleri bir kaba rendeleyip üzerine doğranmış maydanozu, tuz ve pul biberi ekliyorum
(maydonozlar kafam kadar )
Elimle güzelce yoğurup daha sonra patatesli karışımdan küçük parçalar aalıp elimde yuvarladım, servis tabağına dizdim ve ortalarına bastırıp çanak şekli verdim
Harcı için; geniş bir tencereye az miktar sıvıyağ koyup üzerine doğranmış soğanları, kıymayı ve tuzu ekledim
Sürekli karıştıraraki pişidim , daha sonra kıymalı harcı ocaktan alıp çanak şeklini verdiğim patateslerin içlerini doldurdum
Daha sonra yoğurdu iyice çırpıp patates mantının üzerine döktüm
Son olarak da tereyağ içine pul biberi ekleyim kızarttım
cezvede
Sosumu da yoğurdun üzerine döktüm servise hazır
Veee Afiyet olsunn
Bu yarışma sayesinde mutfaklardayım yahuu
Evet malzemeler diyerek başlıyorum :104::104:
5 adet haşlanmış patates
1 tutam maydanoz
Tuz - Karabiber
Harcı için ;
150 gr kıyma
1 soğan
Sıvıyağ
Tuz- Karabiber
Üzeri için ;
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
İlk önce patateslerimi haşlayarak patates mantıma başlıyorum , Haşlanmış olan patatesleri bir kaba rendeleyip üzerine doğranmış maydanozu, tuz ve pul biberi ekliyorum
(maydonozlar kafam kadar )
Elimle güzelce yoğurup daha sonra patatesli karışımdan küçük parçalar aalıp elimde yuvarladım, servis tabağına dizdim ve ortalarına bastırıp çanak şekli verdim
Harcı için; geniş bir tencereye az miktar sıvıyağ koyup üzerine doğranmış soğanları, kıymayı ve tuzu ekledim
Sürekli karıştıraraki pişidim , daha sonra kıymalı harcı ocaktan alıp çanak şeklini verdiğim patateslerin içlerini doldurdum
Daha sonra yoğurdu iyice çırpıp patates mantının üzerine döktüm
Son olarak da tereyağ içine pul biberi ekleyim kızarttım
cezvede
Sosumu da yoğurdun üzerine döktüm servise hazır
Veee Afiyet olsunn