Benim eşim yemek konusunda inanılmaz huysuz ve seçicidir. Bende her yemek pişirme seansımda (benim için mutfak terapi) bunu nasıl yapsamda kocaya yedirsem planları yaparım. İşte yine öyle bir günde çok sevdiğim patates oturtmayı onun beğeneceği şekilde pişirdim.Sonuç gayet başarılı çok beğendi, zaten önce gözüne hitap eden yemeklere pekde itirazı olmuyor sonradan GURME kocamın
Şimdi tarife geçelim ancak hem fotograf ekleme konusundaki beceriksizliklerim hemde yapım aşamalarını daha önce çektiğim ve kendi fotograf albümünden bir türlü ulaşamamam nedeniyle ekleyemiyorum. Lütfen kusuruma bakmayın Ama rahatlıkla anlayabileceğiniz bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Zaten patatesleri elinize alıp yapmaya başlayıncada ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.
Malzemeler :
Yapılışı; Patatesleri soyup ortadan ikiye bölüyoruz ve ortalarını ben dondurma kepçesi yardımıyla oydum bilmiyorum başka bir yolu varmıydı? Ardından sıvıyağ ile heryerini ovalayıp tuzladım ve sıcak fırında iyice pişirdim. Patatesler fırında iken kıymalı harcımı hazırladım. Önce kıymayı tavaya alın ve suyunu iyice çekene kadar kavurun. Üzerine 1 kaşık margarin ve Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz, salça ve ezilmiş sarımsak ekleyip çok az daha kavurun. Her yeri güzelce kızarmış patatesleri fırından çıkarın. Patateslerin içlerini doldurup üzerlerine 1 dilim domates bir parçada biber koyup tepsiye dizdim. Kalan salça,tuz ve sıcak suyu karıştırdım ve tepsiye ekledim. Tekrar sıcak fırına sürdüm çok uzun süre kalmasına gerek yok çünkü zaten herşey pişmiş durumda suyu kaynama noktasına geldiğinde patateslerin üzerlerine kaşar ekleyip fırında eriyene kadar pişirdim.Afiyet olsun.
Şimdi tarife geçelim ancak hem fotograf ekleme konusundaki beceriksizliklerim hemde yapım aşamalarını daha önce çektiğim ve kendi fotograf albümünden bir türlü ulaşamamam nedeniyle ekleyemiyorum. Lütfen kusuruma bakmayın Ama rahatlıkla anlayabileceğiniz bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Zaten patatesleri elinize alıp yapmaya başlayıncada ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.
Malzemeler :
- 5 adet iri patates
- 300-350 gr kadar kıyma
- 1 adet iri kurusoğan
- Maydanoz
- sarımsak
- 2 kaşık salça
- 1 kaşık margarin
- 2-3 kaşık fındıkyağı
- tuz
- karabiber
- 1 domates
- 2-3 adet biber
- dilediğiniz kadar kaşar rendesi
Yapılışı; Patatesleri soyup ortadan ikiye bölüyoruz ve ortalarını ben dondurma kepçesi yardımıyla oydum bilmiyorum başka bir yolu varmıydı? Ardından sıvıyağ ile heryerini ovalayıp tuzladım ve sıcak fırında iyice pişirdim. Patatesler fırında iken kıymalı harcımı hazırladım. Önce kıymayı tavaya alın ve suyunu iyice çekene kadar kavurun. Üzerine 1 kaşık margarin ve Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz, salça ve ezilmiş sarımsak ekleyip çok az daha kavurun. Her yeri güzelce kızarmış patatesleri fırından çıkarın. Patateslerin içlerini doldurup üzerlerine 1 dilim domates bir parçada biber koyup tepsiye dizdim. Kalan salça,tuz ve sıcak suyu karıştırdım ve tepsiye ekledim. Tekrar sıcak fırına sürdüm çok uzun süre kalmasına gerek yok çünkü zaten herşey pişmiş durumda suyu kaynama noktasına geldiğinde patateslerin üzerlerine kaşar ekleyip fırında eriyene kadar pişirdim.Afiyet olsun.