Evimizin sultanlarına layık bir yemek... Sultan Pilavı aslında kuzu eti ile yapılır ve çokda yakışır ama ben bir değişiklik yapıp tavuk ile hazırladım. Annemin gününde yaptım. Aslında amaç yarışmaya katılmak ve heyecan yapmaktı ama arada annemlere ve misafirlere de tattırmış oldum. Tadan herkes çok beğendi umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.
Yarışmadaki tüm arkadaşlara başarılar diliyorum
Malzemeler:
Yapılışı; Öncelikle tavuk etini iri küpler halinde kesin. Pişireceğiniz tavaya alın ve üzerine yoğurt,limon suyu,tuz,kekik ve pulbiber ekleyip iyice harmanlayın ve bir kenara alıp bir süre dinlendirin. İster 1 saat ister 1 gece.
Ardından ocağa alın ve kısık ateşte suyunu bırakıp iyice çekene kadar pişirin.
Pirinçlerinizin üzerine bir miktar ılık suyu dökün ve yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletin.
Bademi bir cezveye alın üzerine su doldurup kaynatın (Yaklaşık 5 dakika). Suyunu süzün ve üzerine soğuk su döküp, kabuklarını soyun.Havuçlarınızı ister uzunlamasına ister enine incecik kıyın. Pilavı pişireceğiniz tencereye 2 kaşık sıvıyağı alın ve önce soyulmuş bademleri ve dolmalık fıstığı kavurup bir kenara alın. Aynı yağda havuç dilimlerini soteleyin ve onuda kenara alın.
Kuş üzümünü sıcak suda bir müddet bekletin ve süzüp bir kaseye alın.
Dereotunuzu incecik kıyın.
Pirinçlerinizin suyunu süzün ve iyice yıkayın. Pilav tenceresine tereyağınızı alın ve pirinçler iyice şeffaflaşana kadar kavurun.kuş üzümü ekleyin. Üzerine 3 bardak sıcak su,tuz, tarçın ve karabiber ekleyin. İyice suyunu çekene kadar kısık ateşde pişirin. Altını kapatır kapatmaz dereotunu ekleyip karıştırın.
Evet artık muhteşem sona yaklaşıyoruz. Borcamın en altına kavrulmuş bademleri ve fıstığı koyun.
Üzerine sotelenmiş havuçları ekleyin.
Hazırladığımız kuş üzümlü, dereotlu pilavımızı koyun ve servis edeceğiniz tabağa ters çevirin. Üzerine tavukları ekleyip sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Yarışmadaki tüm arkadaşlara başarılar diliyorum
Malzemeler:
- 2 parça tavuk gögüs eti
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- yarım limon suyu
- kekik,pul biber,tuz
- 2 adet havuç
- 2,5 su bardağı pirinç
- 40 gr dolmalık fıstık
- 40 gr kuş üzümü
- 1 çay bardağı badem
- dereotu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tutam tuz
Yapılışı; Öncelikle tavuk etini iri küpler halinde kesin. Pişireceğiniz tavaya alın ve üzerine yoğurt,limon suyu,tuz,kekik ve pulbiber ekleyip iyice harmanlayın ve bir kenara alıp bir süre dinlendirin. İster 1 saat ister 1 gece.
Ardından ocağa alın ve kısık ateşte suyunu bırakıp iyice çekene kadar pişirin.
Pirinçlerinizin üzerine bir miktar ılık suyu dökün ve yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletin.
Bademi bir cezveye alın üzerine su doldurup kaynatın (Yaklaşık 5 dakika). Suyunu süzün ve üzerine soğuk su döküp, kabuklarını soyun.Havuçlarınızı ister uzunlamasına ister enine incecik kıyın. Pilavı pişireceğiniz tencereye 2 kaşık sıvıyağı alın ve önce soyulmuş bademleri ve dolmalık fıstığı kavurup bir kenara alın. Aynı yağda havuç dilimlerini soteleyin ve onuda kenara alın.
Kuş üzümünü sıcak suda bir müddet bekletin ve süzüp bir kaseye alın.
Dereotunuzu incecik kıyın.
Pirinçlerinizin suyunu süzün ve iyice yıkayın. Pilav tenceresine tereyağınızı alın ve pirinçler iyice şeffaflaşana kadar kavurun.kuş üzümü ekleyin. Üzerine 3 bardak sıcak su,tuz, tarçın ve karabiber ekleyin. İyice suyunu çekene kadar kısık ateşde pişirin. Altını kapatır kapatmaz dereotunu ekleyip karıştırın.
Evet artık muhteşem sona yaklaşıyoruz. Borcamın en altına kavrulmuş bademleri ve fıstığı koyun.
Üzerine sotelenmiş havuçları ekleyin.
Hazırladığımız kuş üzümlü, dereotlu pilavımızı koyun ve servis edeceğiniz tabağa ters çevirin. Üzerine tavukları ekleyip sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Son düzenleyen: Moderatör: