Pilav Tarifleri Hamsili pilav..(3.Takim Sponsorlugunda)

pegasus07

Jin Jiyan Azadi
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2012
8.307
5.140
Merhabalar..ben geldim yine:KK9:

Aslinda gecen yarismada son demistim ama bu kategori beni cok cekti kendine ve kendimi hamsi alirken buldum:KK17:

Sponsor olarak cuma zayiflama yarismasindaki takimim olan 3.takimi sectim..Onlarin yeri bambaska bende cünkü:KK16:



Sunu belirtmek istiyorum..bu pilavi ilk defa denedim ve ilk defa yedik..
Bundan sonra daha sik yapacagim sanirim,cok begendik cünkü:KK56:



HAMSILI PILAV
$pilav 022.jpg

Malzemeler

1 su bardagi pilavlik pirinc
1 kg hamsi
3 adet kuru sogan
yarim demet maydanoz
1 corba kasigi tereyagi
yarim cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi kus üzümü
tuz,karabiber,pul biber(ben toz kullandim)

istege göre dolmalik fistik ve yenibahar kullanilabilir..ben bulamadigim icin kullanmadim...
$pilav 010.jpg
Yapilisi

hamsilerimizi temizleyelim..kilciklarinida cikaralim..
Ben temizledikten sonra foto cekeyim dedim..makinemin aküsü bitince,dolana kadarda zaman kaybetmek istemedigimden tepsiye dizdim..ilk halinin fotosu o yüzden yok:26:

Temizledigimiz hamsileri tuzlayip kenara alalim..

$pilav 011.jpg pilavimiz icin sogan ve sivi yagi tencereye alalim

$pilav 012.jpg soganlar biraz pistikten sonra tereyagini ekleyelim

$pilav 013.jpg tereyagi eridikten sonra önceden yikadigimiz pirinclerimizi ekleyip 2-3 dk kavuralim
$pilav 014.jpg kavrulan pirinclere maydanoz ve baharatlarida ekleyip 1-2 dk daha kavuralim ve üzerini 1 parmak gececek sekilde sicak su ekleyip kisik ateste suyu az bisey kalana kadar pisirelim..cok az suyu kalan pirincimizin icine kus üzümlerinide atip altini kapatalim ve dinlenmeye birakalim...
$pilav 017.jpg pilavimiz dinlenirken temizledigimiz hamsilerimizi parlak yüzleri alta gelecek sekilde 1 yemek kasigi yagla yagladigimiz borcama dizelim
$pilav 018.jpg Dizdigimiz hamsilerin icine pilavimizi koyup,kenara sarkan kisimlari üzerine kapatalim
$pilav 019.jpg kalan hamsileride bosluk kalmaycak sekilde ,parlak yerleri üste gelecek sekilde dizelim ve 200 derecede önceden isitilmis firinda ,firinin isisina göre 30-45 dk arasi pisirelim..
firindan cikardiktan sonra 5-10 dk dinlendirim ,bir tabaga ters cevirip servis yapalim..Yaninda sogan piayzi ve karisik salata ve domates vardi ...limonuda unutmyalaim tabi...:KK56:

Afiyet olsun:KK16:


$pilav 020.jpg $pilav 021.jpg $pilav 023.jpg
 
Ellerine saglik Pegasus, sizin markete hamsiler geldi demek. :KK16::KK16::KK16:
Cok güzel görünüyor!

Ben de hic denemedim ama eminim cok lezzetlidir! :KK16:
 
ellerine sağlık... hele şükür hamsili pilav.. :KK9::KK9::KK9: yapılmıcak diye çok üzülüyodum benim aklımdaydı taze balık bulamıyodum eve geçerken:KK50: çok güzel fikir, hamsili pilav başlı başına bi lezzettir:KK56: .eminim çok da güzel olmuştur ellerine emeğine sağlık canım... :KK54:
 
Ellerine saglik Pegasus, sizin markete hamsiler geldi demek. :KK16::KK16::KK16:
Cok güzel görünüyor!

Ben de hic denemedim ama eminim cok lezzetlidir! :KK16:
tesekkür ederim canim..:KK16:
evet baktim vardi bende katilayim dedim:KK9:

benimde ilkti..midye dolmasi yediysen,limonla tadi ona benziyor biraz...hamsi bulabilirsen dene bence:KK56:
 
Ellerine sağlık canım :KK19::KK56:Yarışmada başarılar dilerim:KK16::KK16::KK16:
Rekor kırıldı:KK52::KK52::KK52:
Cok tesekkür ederim nevosum:KK19:
gördügün gibi,katilirim katilmam derken birde baktimki konu aciyorum:KK9:

evet evet rekor kirildi..rekoru kiran olarak kazen bir güzellik yapar belki,isteyenin bir yüzü, vermeyen zenci hesabi
:KK60::KK60::KK60:
 
ellerine sağlık... hele şükür hamsili pilav.. :KK9::KK9::KK9: yapılmıcak diye çok üzülüyodum benim aklımdaydı taze balık bulamıyodum eve geçerken:KK50: çok güzel fikir, hamsili pilav başlı başına bi lezzettir:KK56: .eminim çok da güzel olmuştur ellerine emeğine sağlık canım... :KK54:
Tesekkür ederim canim..:KK16:
benimde ilk denememdi..aslinda bende bekledim,yapan cikar diye ama,sanirim beni bekledi herkes:KK1:

ilk defa yedik ve biz begendik..bence herkesin denemesi lazim bu lezzeti:KK56:
 
Tesekkür ederim canim..:KK16:
benimde ilk denememdi..aslinda bende bekledim,yapan cikar diye ama,sanirim beni bekledi herkes:KK1:

ilk defa yedik ve biz begendik..bence herkesin denemesi lazim bu lezzeti:KK56:

Ben hamsili pilavla yöresel yemeklere katılacaktım, hatta yaptım fotoğrafladım sonra vazgeçtim:KK9:
 
Wooow:KK23:Hamsiyi sevmem ama çok leziz görünüyo:KK23:Ellerine sağlık ablacım,iyiki katıldın.
Yarışmada kocaman başarılar:KK16:
 
Merhabalar..ben geldim yine:KK9:

Aslinda gecen yarismada son demistim ama bu kategori beni cok cekti kendine ve kendimi hamsi alirken buldum:KK17:

Sponsor olarak cuma zayiflama yarismasindaki takimim olan 3.takimi sectim..Onlarin yeri bambaska bende cünkü:KK16:



Sunu belirtmek istiyorum..bu pilavi ilk defa denedim ve ilk defa yedik..
Bundan sonra daha sik yapacagim sanirim,cok begendik cünkü:KK56:



HAMSILI PILAV
Eki Görüntüle 950160

Malzemeler

1 su bardagi pilavlik pirinc
1 kg hamsi
3 adet kuru sogan
yarim demet maydanoz
1 corba kasigi tereyagi
yarim cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi kus üzümü
tuz,karabiber,pul biber(ben toz kullandim)

istege göre dolmalik fistik ve yenibahar kullanilabilir..ben bulamadigim icin kullanmadim...
Eki Görüntüle 950142
Yapilisi

hamsilerimizi temizleyelim..kilciklarinida cikaralim..
Ben temizledikten sonra foto cekeyim dedim..makinemin aküsü bitince,dolana kadarda zaman kaybetmek istemedigimden tepsiye dizdim..ilk halinin fotosu o yüzden yok:26:

Temizledigimiz hamsileri tuzlayip kenara alalim..

Eki Görüntüle 950143 pilavimiz icin sogan ve sivi yagi tencereye alalim

Eki Görüntüle 950144 soganlar biraz pistikten sonra tereyagini ekleyelim

Eki Görüntüle 950145 tereyagi eridikten sonra önceden yikadigimiz pirinclerimizi ekleyip 2-3 dk kavuralim
Eki Görüntüle 950146 kavrulan pirinclere maydanoz ve baharatlarida ekleyip 1-2 dk daha kavuralim ve üzerini 1 parmak gececek sekilde sicak su ekleyip kisik ateste suyu az bisey kalana kadar pisirelim..cok az suyu kalan pirincimizin icine kus üzümlerinide atip altini kapatalim ve dinlenmeye birakalim...
Eki Görüntüle 950149 pilavimiz dinlenirken temizledigimiz hamsilerimizi parlak yüzleri alta gelecek sekilde 1 yemek kasigi yagla yagladigimiz borcama dizelim
Eki Görüntüle 950152 Dizdigimiz hamsilerin icine pilavimizi koyup,kenara sarkan kisimlari üzerine kapatalim
Eki Görüntüle 950154 kalan hamsileride bosluk kalmaycak sekilde ,parlak yerleri üste gelecek sekilde dizelim ve 200 derecede önceden isitilmis firinda ,firinin isisina göre 30-45 dk arasi pisirelim..
firindan cikardiktan sonra 5-10 dk dinlendirim ,bir tabaga ters cevirip servis yapalim..Yaninda sogan piayzi ve karisik salata ve domates vardi ...limonuda unutmyalaim tabi...:KK56:

Afiyet olsun:KK16:


Eki Görüntüle 950155 Eki Görüntüle 950157 Eki Görüntüle 950161

Ahh kaptannnnn:KK52:

Ellerine sağlık cok güzel görünüyor :KK19:
En kisa zamanda denemeliyim
Ka malum karadenuzludur kocacugum :KK1:
 
X