- 29 Haziran 2012
- 8.307
- 5.140
Merhabalar..ben geldim yine
Aslinda gecen yarismada son demistim ama bu kategori beni cok cekti kendine ve kendimi hamsi alirken buldum
Sponsor olarak cuma zayiflama yarismasindaki takimim olan 3.takimi sectim..Onlarin yeri bambaska bende cünkü
Sunu belirtmek istiyorum..bu pilavi ilk defa denedim ve ilk defa yedik..
Bundan sonra daha sik yapacagim sanirim,cok begendik cünkü
HAMSILI PILAV
Malzemeler
1 su bardagi pilavlik pirinc
1 kg hamsi
3 adet kuru sogan
yarim demet maydanoz
1 corba kasigi tereyagi
yarim cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi kus üzümü
tuz,karabiber,pul biber(ben toz kullandim)
istege göre dolmalik fistik ve yenibahar kullanilabilir..ben bulamadigim icin kullanmadim...
Yapilisi
hamsilerimizi temizleyelim..kilciklarinida cikaralim..
Ben temizledikten sonra foto cekeyim dedim..makinemin aküsü bitince,dolana kadarda zaman kaybetmek istemedigimden tepsiye dizdim..ilk halinin fotosu o yüzden yok:26:
Temizledigimiz hamsileri tuzlayip kenara alalim..
pilavimiz icin sogan ve sivi yagi tencereye alalim
soganlar biraz pistikten sonra tereyagini ekleyelim
tereyagi eridikten sonra önceden yikadigimiz pirinclerimizi ekleyip 2-3 dk kavuralim
kavrulan pirinclere maydanoz ve baharatlarida ekleyip 1-2 dk daha kavuralim ve üzerini 1 parmak gececek sekilde sicak su ekleyip kisik ateste suyu az bisey kalana kadar pisirelim..cok az suyu kalan pirincimizin icine kus üzümlerinide atip altini kapatalim ve dinlenmeye birakalim...
pilavimiz dinlenirken temizledigimiz hamsilerimizi parlak yüzleri alta gelecek sekilde 1 yemek kasigi yagla yagladigimiz borcama dizelim
Dizdigimiz hamsilerin icine pilavimizi koyup,kenara sarkan kisimlari üzerine kapatalim
kalan hamsileride bosluk kalmaycak sekilde ,parlak yerleri üste gelecek sekilde dizelim ve 200 derecede önceden isitilmis firinda ,firinin isisina göre 30-45 dk arasi pisirelim..
firindan cikardiktan sonra 5-10 dk dinlendirim ,bir tabaga ters cevirip servis yapalim..Yaninda sogan piayzi ve karisik salata ve domates vardi ...limonuda unutmyalaim tabi...
Afiyet olsun
Aslinda gecen yarismada son demistim ama bu kategori beni cok cekti kendine ve kendimi hamsi alirken buldum
Sponsor olarak cuma zayiflama yarismasindaki takimim olan 3.takimi sectim..Onlarin yeri bambaska bende cünkü
Sunu belirtmek istiyorum..bu pilavi ilk defa denedim ve ilk defa yedik..
Bundan sonra daha sik yapacagim sanirim,cok begendik cünkü
HAMSILI PILAV
Malzemeler
1 su bardagi pilavlik pirinc
1 kg hamsi
3 adet kuru sogan
yarim demet maydanoz
1 corba kasigi tereyagi
yarim cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi kus üzümü
tuz,karabiber,pul biber(ben toz kullandim)
istege göre dolmalik fistik ve yenibahar kullanilabilir..ben bulamadigim icin kullanmadim...
Yapilisi
hamsilerimizi temizleyelim..kilciklarinida cikaralim..
Ben temizledikten sonra foto cekeyim dedim..makinemin aküsü bitince,dolana kadarda zaman kaybetmek istemedigimden tepsiye dizdim..ilk halinin fotosu o yüzden yok:26:
Temizledigimiz hamsileri tuzlayip kenara alalim..
pilavimiz icin sogan ve sivi yagi tencereye alalim
soganlar biraz pistikten sonra tereyagini ekleyelim
tereyagi eridikten sonra önceden yikadigimiz pirinclerimizi ekleyip 2-3 dk kavuralim
kavrulan pirinclere maydanoz ve baharatlarida ekleyip 1-2 dk daha kavuralim ve üzerini 1 parmak gececek sekilde sicak su ekleyip kisik ateste suyu az bisey kalana kadar pisirelim..cok az suyu kalan pirincimizin icine kus üzümlerinide atip altini kapatalim ve dinlenmeye birakalim...
pilavimiz dinlenirken temizledigimiz hamsilerimizi parlak yüzleri alta gelecek sekilde 1 yemek kasigi yagla yagladigimiz borcama dizelim
Dizdigimiz hamsilerin icine pilavimizi koyup,kenara sarkan kisimlari üzerine kapatalim
kalan hamsileride bosluk kalmaycak sekilde ,parlak yerleri üste gelecek sekilde dizelim ve 200 derecede önceden isitilmis firinda ,firinin isisina göre 30-45 dk arasi pisirelim..
firindan cikardiktan sonra 5-10 dk dinlendirim ,bir tabaga ters cevirip servis yapalim..Yaninda sogan piayzi ve karisik salata ve domates vardi ...limonuda unutmyalaim tabi...
Afiyet olsun